"Ηταν σαν προπόνηση" (vid)

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το διαδικαστικού χαρακτήρα όπως αποδείχθηκε παιχνίδι με τα Τρίκαλα..
"Ηταν σαν προπόνηση" (vid)

 Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

Για το αν ανησυχεί με την εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ σήμερα στον αγώνα: «Να ανησυχώ γιατί; Πιστεύω, ότι χωρίς να έχουμε το μεγαλύτερο κίνητρο, στο δεύτερο ημίχρονο βρισκόμασταν στο ένα μισό μέρος του γηπέδου, ήταν σαν προπόνηση. Πιθανόν να πρέπει να καταλάβουμε ότι η ποιότητα και η οργάνωση δεν είναι τα μόνα πράγματα που είναι αρκετά, γιατί οι καλές μας καταστάσεις έρχονται όλες από την επιθετικότητα μας, την πνευματική μας επιθετικότητα. Αυτό σημαίνει να μπορείς να επιτεθείς μπροστά όταν χάνεις την μπάλα, στο ματς με τον Λεβαδειακό είπαμε ότι υπήρχε τεράστια κατοχή, υπήρχαν πολλές καλές ενέργειες αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα τρία γκολ προήλθαν από αυτή την επιθετικότητα στην οποία εκμεταλλευτήκαμε την ανισορροπία που είχε ο αντίπαλος. Λόγω της απουσίας λοιπόν αυτής της πνευματικής επιθετικότητας, δεν ήμασταν ικανοί να τελειώσουμε τις φάσεις, αλλά η ομάδα πραγματικά απόλαυσε το σημερινό ματς.

Επίσης μου έδωσε την ευκαιρία το ματς να δοκιμάσω διάφορα πράγματα, τον Λημνιό λίγο πιο πίσω, τον Πέλκα στο κέντρο με τον Σακχόφ, όπως και τον Μυστακίδη να πάρει κάποια αγωνιστικά λεπτά με τον τραυματισμό του. Ο Πούγγουρας επίσης χρησιμοποιήθηκε για 60 λεπτά στο δεξί άκρο της άμυνας και μετά στο κέντρο της άμυνας, είναι κάποια πράγματα που δίνουν την δυνατότητα στους παίκτες να καταλάβουν και διαφορετικά πράγματα μέσα στο παιχνίδι και ίσως να μπουν στην θέση των συμπαικτών τους, κάποια στιγμή».

Για την δήλωση του προπονητή των Τρικάλων: «Για την ομάδα των Τρικάλων ήταν μεγάλη η προσπάθεια, ήταν δύσκολο για αυτούς απέναντι στην κατοχή που έχουμε και στην κυριαρχία μας, αλστο τέλος, συγνώμη που θα το πω, νομίζω ότι είχαμε γύρω στις 10-12 καθαρές ευκαιρίες για να σκοράρουμε».

Για το ποιον μπορεί να χρησιμοποιήσει στην επίθεση εκτός των Πρίγιοβιτς-Κουλούρη: «Μπορούμε να πούμε ότι ο Μακ μπορεί να παίξει ως δεύτερος επιθετικός. Εξαρτάται από τα παιχνίδια, τις καταστάσεις, θα μπορούσε αλλά δεν είμαι και τόσο... τρελαμένος σε αυτή την ιδέα, επειδή είμαστε μια ομάδα που επιτίθεται πάρα πολύ και ο Μακ θα μπορούσε να ήταν πιο χρήσιμος σε αυτή την θέση αν ήμασταν μια ομάδα που αμυνόταν και είχε περισσότερο χώρο να βρει μπροστά του».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει αρκετά χρόνια να καθιερώσει παίκτες από τις ακαδημίες: «Είναι λίγο δύσκολο αυτή την στιγμή γιατί έχουμε δυο πραγματικούς στόχους, έχουμε πολλούς παίκτες στο ρόστερ που ο καθένας μας δίνει κάτι και έχω γεμάτες τις θέσεις. Ο μοναδικός παίκτης των ακαδημιών που προπονείται καθημερινά μαζί μας είναι ο Λύρατζης και πιστεύω ότι έχει πολύ καλές προοπτικές για το μέλλον. Αυτά τα νέα παιδιά θα πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά για να βρεθούμε στην πρώτη ομάδα και αν δεν το κάνουν αυτό και επαναπαυτούν, θα χάσουν τον δρόμο για να φτιάξουν την σωστή νοοτροπία».

Για το ποιο θα είναι το κλειδί που θα κρίνει το πρωτάθλημα: «Από την δική μου οπτική θα είναι ένας πολύ δύσκολος γύρος και το... κλειδί όπως είπα και πριν, θα είναι η επιθετικότητα και η ισορροπία. Επιθετικότητα σημαίνει θέληση, όλα τα κομμάτια της οργάνωσης με δυνατή νοοτροπία, η ισορροπία σημαίνει να υπάρχει καθαρό μυαλό να καταλαβαίνουμε πάντα την κάθε κατάσταση. Να καταλαβαίνουμε ότι κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και μόλις τελειώνει, να προετοιμαζόμαστε για το επόμενο. Και να κρατήσουμε υπό έλεγχο την πίεση που υπάρχει, η οποία είναι και πάρα πολύ όμορφη, γιατί μας δίνει την δυνατότητα να... κυνηγάμε τους δυο στόχους που έχουμε.

Θέλω να ευχηθώ στα Τρίκαλα να πάρουν την άνοδο, είναι μια ομάδα που δουλεύει αρκετά και έχει καλή νοοτροπία. Το να τους κρίνουμε μετά τα δυο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ που ήμασταν αρκετά καλοί θα είναι άδικο, γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά στα γκρουπ των παικτών».

Για τους Μυστακίδη – Γλύκο: «Ο Γλύκος στις αρχές του Φεβρουαρίου θα αρχίσει τις πλήρεις προπονήσεις με την ομάδα, δεν έχει αρχίσει ακόμα. Για τον Μυστακίδη είναι μια δύσκολη περίοδος γιατί υπάρχει ένα μεγάλο κενό από την ημέρα του τραυματισμού του μέχρι και σήμερα, ανάμεσα σε εκείνον και τους υπόλοιπους παίκτες οι οποίοι βρίσκονταν σε καθημερινού ρυθμούς προπονήσεων. Προσπαθώ να του δίνω χρόνο συμμετοχής ώστε να αυξηθεί και ο ενθουσιασμός του και να πάρει περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ωστόσο θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος, να έχει το 100% του εαυτού του σε κάθε προπόνηση για να καλύψει αυτό το κενό, που δεν είναι κάτι εύκολο»

Διαβάστε ακόμη...