Νύχτα ντροπής

Απίστευτες σκηνές αίσχους στον ημιτελικό του κυπέλλου, με τους γνωστούς άγνωστους να φτάνουν στα άκρα και να μαυρίζουν την ιστορία του ΠΑΟΚ με τη συμπεριφορά τους.
Νύχτα ντροπής

Απίστευτες σκηνές στον ημιτελικό του κυπέλλου, με τους γνωστούς άγνωστους να φτάνουν στα άκρα και να μαυρίζουν την ιστορία του ΠΑΟΚ με συμπεριφορά τους.

Τι να πεις και τι να γράψεις για όλα αυτά που εξελίχθηκαν πριν λίγο στην Τούμπα... Μοιραία το αγωνιστικό περνάει σε δεύτερη μοίρα αφού τα επεισόδια που διεδραματίστηκαν πριν τη λήξη του παιχνιδιού επισκίασαν τα πάντα.

Η ομάδα γύρισε πολλά χρόνια πίσω θυμίζοντας εποχή Παρί Σεν Ζερμαίν, με την είσοδο στο γήπεδο μικρής μερίδας οπαδών (;) που προσπάθησαν να καταστρέψουν ότι με τόσο κόπο χτίστηκε τα τελευταία χρόνια... 

Στο αγωνιστικό κομμάτι -γιατί παίχτηκε και μπάλα σήμερα στην Τούμπα- ο Χάβος ξεκίνησε με 4-2-3-1 και πιο συγκεκριμένα τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια. Στα δεξιά Σνάουτσνερ και στα αριστερά ο Λίνο. Στο κέντρο της άμυνας, Τσιρίλο και Κοντρέρας. Αμυντικά χαφ οι Βιτόλο και Γκαρσία. Ο Ίβιτς σε ρόλο επιτελικού, με τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Βιεϊρίνια αριστερά. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς.

Ο Χιμένεθ επέλεξε  4-4-2 σε ρόμβο. Ο Σάχα  κάτω από τα δοκάρια. Κεντρικό δίδυμο στην άμυνα οι Δέλλας και Ματέος. Δεξιά ο Γεωργέας και αριστερά ο Καράμπελας. Ο  Ντιοπ ι μπροστά από την άμυνα, δεξιά και αριστερά του οι Μίτσελ και Μάκος ενώ πίσω από τους επιθετικούς  ο Λυμπερόπουλος. Τέλος στην επίθεση ξεκίνησαν  ο Σκόκο μαζί με τον Μπλάνκο.

Πολύ πάθος και ένταση τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις κερκίδες της Τούμπας είχαμε στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο και οι δύο ομάδες έκαναν πάρα πολλά λάθη με τον ΠΑΟΚ πάντως να δείχνει περισότερη διάθεση να απειλήσει παίζοντας κυρίως από τα αριστερά με τον Βιεϊρίνια που ήταν μια συνεχής απειλή για τους φιλοξενούμενους.

Το παιχνίδι στα πρώτα 35 λεπτά δεν είχε ρυθμό και οι παίκτες μας έδειχναν  μπλοκαρισμένοι στο ρόμβο και εμφάνισαν προβλήματα στην ανάπτυξη του παχνιδιού. Φτάσαμε στο 38' για να δούμε την πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού. Μετά από μαγική πάσα του Γκαρσία, ο Ίβιτς βγηκε στην πλάτη της άμυνας, μπροστά στον Σάχα αλλά το πλασέ του Σέρβου έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ απάντησε στην ευκαιρία του Ίβιτς στο 40΄με τον Σκόκο που μετά από σέντρα του Μπλάνκο από τα δεξιά, πήρε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνάς μας από καλή θέση και έστειλε την μπάλα άουτ.

Αυτές -όλες κι όλες- ήταν οι καλύτερες φάσεις του ημιχρόνου ενδεικτικό του πόσο νευρικό ήταν το παιχνίδι...

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ στο 47΄ όταν μετά από φάουλ του Σκόκο, ο Δέλλας με  κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ήταν ένα γκολ κυριολεκτικά από το πουθενά, αφού για μια ακόμα φορά το κέντρο της άμυνάς μας δεν μπόρεσε να τελειώσει μια σέντρα στην καρδιά της ...

Στο 55΄το παιχνίδι διακόπηκε εξαιτίας φωτοβολίδας που πετάχτηκε από το πέταλο και βρήκε τον Σάχα!!!! Κάποιος ανεγκέφαλος έδωσε τα διαπιστευτήριά του και απείλησε την ομάδα με καταστροφή, εισπράττοντας τις αποδοκιμασίες του υπόλοιπου γηπέδου!!! Αυτό το σκηνικό με τις φωτοβολίδες παρατράβηξε... Ο ΠΑΟΚ έχει πληρώσει πανάκριβα τέτοιες συμμπεριφορές και αν κάποιοι δεν μπορούν να ελέγξουν τους εαυτούς τους ας μείνουν στα σπίτια τους.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στη συνέχεια να μεταφέρει το παιχνίδι προς την περιοχή του Σάχα, αλλά ήταν φλύαρος και νευρικός, ενώ έκανε το λάθος  να παίξει με σέντρες που σταματούσαν όπως ήταν φυσιολογικό στους ψηλούς αμυντικούς της ΑΕΚ. Στο 68΄ο Χάβος έκανε την πρώτη κίνηση περνώντας τον Κουτσιανικούλη στη θέση του Ίβιτς θέλοντας να πιέσει ακόμα περισσότερο από τα πλάγια.

Λίγο αργότερα -στο 71΄-πέρασε και τον Τσουκαλά στη θέση του Σνάουτσνερ σε μια προσπάθεια  να γεμίσει τον άξονα. Ο χρόνος κυλούσε, η ομάδα δεν είχε καθαρό μυαλό και αυτό φαινόταν σε κάθε της κίνηση. Η ΑΕΚ μαζεύτηκε στο μισό γήπεδο και έπαιζε μαζική άμυνα κάτι που την εξυπηρετούσε άλλωστε, ώστε να πάρει το αποτέλεσμα. Οι αλλαγές έκλεισαν στο 79΄με τον Φωτάκη να περνάει στη θέση του Βιτόλο.

Το απαράδεκτο σκηνικό από τις κερκίδες συνεχίστηκε και στο 88΄όταν ο Μάνταλος διέκοψε την αναμέτρηση λόγω του ότι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί... Όταν το γήπεδο ψιλοάδειασε παίχτηκαν τα τελευταία 30" γλιτώνοντας τουλάχιστον τα χειρότερα που θα έφερνε μια διακοπή του παιχνιδιού για την ομάδα...

Δεν ήταν καλός σήμερα ο ΠΑΟΚ και σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι φάνηκε χωρίς ψυχή, αλλά και χωρίς  πλάνο για να το κερδίσει. Κακή και ανορθόδοξη ανάπτυξη, με πολλούς υστερήσαντες παίκτες, είναι κάποια από τα στοιχεία που οδήγησαν μοιραία στον αποκλεισμό...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ (72' Τσουκαλάς), Γκαρσία, Βιτόλο (80' Φωτάκης), Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (68' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς

ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Δέλλας, Ματέος, Καράμπελας (33' Λαγός), Ντιόπ, Μάκος (82' Καφές), Σκόκο, Μίτσελ, Λυμπερόπουλος (68' Γκερέιρο), Μπλάνκο

 

Admin Team: Τα σχόλια προσωρινά απενεργοποιήθηκαν γιατί η κατάσταση από ορισμένους είχε ξεφύγει.

Διαβάστε ακόμη...