Facts & Figures για το ΑΟ Τρικάλα-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΑΟ Τρίκαλα στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων.
Facts & Figures για το ΑΟ Τρικάλα-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στην Θεσσαλική ομάδα, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#Για τρίτη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ και τα Τρίκαλα, με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει την πρόκριση σε νοκ άουτ γύρο τις δύο φορές, ενώ την περυσινή περίοδο (2016-17) που ήταν σε όμιλο κατάφεραν να προκριθούν και οι δύο.

#Ο ΑΟ Τρίκαλα και τις τρεις φορές που βρέθηκε στον δρόμο του ΠΑΟΚ ήταν στην δεύτερη κατηγορία, ενώ τις δύο από τις τρεις ο Δικέφαλος έφτασε μέχρι τον τελικό. Το 1971 ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στα στάδιο Καραϊσκάκης, ενώ το 2017 κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ.

#Η πρώτη τους συνάντηση έγινε στις 31 Μαρτίου 1971 με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί σε μονή αναμέτρηση με 6-1 σε ένα εύκολο μεσημέρι. Ο Γιάννης Μαντζουράκης σε εκείνη την αναμέτρηση έκανε το μοναδικό του χατ τρικ με τον ΠΑΟΚ, ενώ τα άλλα γκολ σημείωσαν οι Ασλανίδης, Παρίδης, Κούδας. Για τον ΑΟ Τρίκαλα σκόραρε ο Σινάτκας. Αυτό το ραντεβού τους, όπως και το φετινό ήταν για τους «16» του θεσμού.

#Η δεύτερη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι ήταν την σεζόν 1995-96, με διπλούς αγώνες που πήρε τη νίκη και στους δύο ο ΠΑΟΚ. Στο 3-0 της Τούμπας στις 31 Ιανουαρίου 1996 σκόραραν δύο φορές ο Δημήτρης Νόλης και μια ο Δημήτρης Καπετανόπουλος. Στην ρεβάνς που έγινε στις 14 Φεβρουαρίου 1996 στο Δημοτικό στάδιο Τρικάλων οι Γιόβιτς και Ζουμπούλης έδωσαν το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και ο Καραϊσκός ήταν αυτός που μείωσε σε 2-1 για τους Θεσσαλούς.

#Την 1η Δεκεμβρίου 2016 είναι η τελευταία φορά που συναντήθηκαν γα το Κύπελλο Ελλάδος σε μια λευκή ισοπαλία (0-0) για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου που συμμετείχαν και οι δύο. Τότε προκρίθηκαν μαζί και τα Τρίκαλα άφησαν εκτός συνέχειας την Λάρισα και τον Πανελευσινιακό που συμπλήρωνε τον όμιλο.

#Ο ΠΑΟΚ συναντά για 4η φορά τα τελευταία δέκα χρόνια ομάδα από την δεύτερη κατηγορία για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και έχει καταφέρει να βγάλει όλες αυτές τις υποχρεώσεις του με νίκες εντός, ενώ εκτός έδρας έχει ηττηθεί μόνο από την Καλλιθέα το 2012-13 με 2-0, αλλά στην ρεβάνς δεν άφησε περιθώρια για «αμφισβήτηση» με νίκη 6-0.

#Την τελευταία δεκαετία δεν έχει αποκλειστεί στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος από κανέναν αντίπαλο και μάλιστα σε σύνολο 13 αγώνων μετρά 9 νίκες – 2 ισοπαλίες – 2 ήττες. Βέβαια τις σεζόν 2007-08 και 2014-15 είχε αποκλειστεί νωρίτερα στον θεσμό, από τον Θρασύβουλο και σε όμιλο (Καλαμαριά – Γιάννινα -Κέρκυρα) αντίστοιχα.

#Στις οκτώ τελευταίες του παρουσίες στους «16» του θεσμού προκρίθηκε χωρίς πρόβλημα σε μονά, ή διπλά παιχνίδια και μόνο την σεζόν 2008-09 χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι (9-8) με τον Άρη για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Οι δύο αναμετρήσεις με τον Άρη είχαν τελειώσει με λευκές ισοπαλίες.

Διαβάστε ακόμη...