Facts & Figures για το Αιγινιακός-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Αιγινιακό στο Καυτανζόγλειο.
Facts & Figures για το Αιγινιακός-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στην ομάδα της Πιερίας, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#Δεύτερη φορά θα συναντηθούν στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ με τον Αιγινιακό. Την πρώτη, το 2012-13 που ήταν η πρώτη επαγγελματική χρονιά της ομάδας της Πιερίας, αναμετρήθηκαν σε διπλά παιχνίδια. Στις 13 Δεκεμβρίου 2012, στο Δημοτικό στάδιο της Κατερίνης, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 χάρη στα γκολ των Γιάννου (11′), Σαλπιγγίδη (28′) και Φωτάκη (61′), ενώ για τον Αιγινιακό είχε σκοράρει ο Έξαρχος. Στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, στην Τούμπα, ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-1 με τους Γιάννου (35′) και Σταφυλίδη (65′) να δίνουν το προβάδισμα και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Γιακουμή να χρεώνεται αυτογκόλ για το τελικό σκορ. Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια αντιμετώπισε την Καλλιθέα, τον Λεβαδειακό και στον ημιτελικό αποκλείστηκε από τον Αστέρα Τρίπολης.

#Συνολικά σε φάση ομίλων τα τελευταία χρόνια στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ έχει 11 αγώνες με έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα. Ο συντελεστής των τερμάτων του είναι 21-5, ενώ η περσινή σεζόν ήταν η μοναδική που κράτησε το μηδέν στην άμυνα, αφού αυτή τη σεζόν έχει ήδη δεχθεί τέρμα στη νίκη με 2-1 κόντρα στον Λεβαδειακό για την 1η αγωνιστική του ομίλου.

#Καμία από τις τέσσερις σεζόν που υπάρχει αυτό το σύστημα αγώνων στους ομίλους, ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να κλείσει τον όμιλο με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, κάτι που έχει την ευκαιρία να το κάνει την φετινή σεζόν.

#O ΠΑΟΚ έδωσε στο Καυτανζόγλειο ακόμη ένα ματς για τον φετινό θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, αυτό με τον Λεβαδειακό που ήταν τυπικά γηπεδούχος και επικράτησε με 2-1 (41′ Πέλκας , 70′ Σάκχοφ – 46′ Γιακουμάκης).

Διαβάστε ακόμη...