Facts & Figures για το Απόλλων Πόντου-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου στο Στάδιο Καλαμαριάς.
Facts & Figures για το Απόλλων Πόντου-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στους Ποντίους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#Δεύτερη φορά που αντιμετωπίζει σε φάση ομίλων τον Απόλλωνα Πόντου ο ΠΑΟΚ και μάλιστα, όπως και το 2014-15 οι δύο ομάδες βρίσκονται στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης.

#Η ήττα από τον Απόλλωνα Πόντου στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 με 1-0 είχε βάλει σε περιπέτειες τον Δικέφαλο, ο οποίος τελικά δεν πήρε την πρόκριση στην φάση των «16». Εκείνη ήταν και η μοναδική φορά που δεν το κατάφερε στα τρία χρόνια που γίνεται η πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος με αυτό τον τρόπο.

#Υπάρχει ακόμη μια αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδος ανάμεσα στον Απόλλωνα Πόντου και τον ΠΑΟΚ, το μακρινό 1953, όταν πάλι ο Δικέφαλος έμεινε εκτός συνέχειας με ήττα σε μονό παιχνίδι στις 25 Ιανουαρίου με το βαρύ 4-0 χάρη σε χατ τρικ του Μεντικίδη και ένα ακόμη γκολ του Παχατουρίδη.

#Συνολικά σε αγώνες ομίλων τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει 10 αγώνες με 5 νίκες – 4 ισοπαλίες – 1 ήττα. Ο συντελεστής των τερμάτων του είναι 20-5, ενώ η περσινή σεζόν ήταν η μοναδική που κράτησε το μηδέν στην άμυνα, αφού αυτή τη σεζόν έχει ήδη δεχθεί τέρμα στη νίκη με 2-1 κόντρα στον Λεβαδειακό για την 1η αγωνιστική του ομίλου.

Διαβάστε ακόμη...