Ψυχάρες στο ΟΑΚΑ

Ενας χαλύβδινος ΠΑΟΚ αν και έπαιζε στο τελευταίο 20λεπτο με 9 (!!!) παίκτες πήρε το πολύτιμο 0-0 και περιμένει πλέον την ΑΕΚ 44 στην Τούμπα, για να σφραγίσει το εισιτήριο του τελικού!
Ψυχάρες στο ΟΑΚΑ

Ένας χαλύβδινος ΠΑΟΚ αν και έπαιζε στο τελευταίο 20λεπτο με 9 (!!!) παίκτες πήρε το πολύτιμο 0--0 και περιμένει πλέον την ΑΕΚ 44 στην Τούμπα, για να σφραγίσει το εισιτήριο του τελικού!

Παρά το γεγονός ότι ο "Δικέφαλος του Βορρά" τελείωσε το σημερινό ματς με εννιά παίκτες (αποβλήθηκαν ο  Λίνο και ο Ίβιτς),  κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο 0-0 και να είναι πλέον φαβορί για την  πρόκριση στον τελικό,αφού η ρεβάνς θα γίνει σε  15 μέρες στην ΚΑΥΤΗ ΤΟΥΜΠΑ!!!

Ο Σιδηρόπουλος ελέγχεται για την αποβολή του Ίβιτς, όπου πήγε με πρόθεση να δώσει πλεονέκημα στην ΑΕΚ για το τελευταίο 20λεπτο του αγώνα. Αναρωτιόμαστε επίσης αν το μαρκάρισμα του Σκόκο στον Κοντρέρας που τον έστειλε πονηρά πάνω στις διαφημιστικές πινακίδες το έκανε παίκτης του ΠΑΟΚ, τι θα αποφάσιζε ο Δωδεκανήσιος, που γενικά δεν έπεισε για την αμεροληψία του...

Η ομάδα παρατάχτηκε στο ΟΑΚΑ, με 4-4-1-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον  Κρέσιτς, στην άμυνα (από αριστερά προς τα δεξιά) τους Λίνο, Κοντρέρας,  Τσιρίλο και  Σνάουτσνερ.

Στη μεσαία γραμμή ο Γκαρσία με τον  Τσουκαλά στον άξονα, στα αριστερά ο Κουτσιανικούλης και στα δεξιά ο Σαλπιγγίδης. Μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο ξεκίνησε ο Ίβιτς και μοναδικός προωθημένος ο Μουσλίμοβιτς.

Παρά τις πολλές και σημαντικότατες απουσίες του ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα και μέχρι τη στιγμή της πρώτης αποβολής του Λίνο, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την φλύαρη ΑΕΚ, με εξαίρεση την κεφαλιά του Ντιόπ στο δοκάρι του Κρέσιτς στο 34'.

Οι παίκτες μας στο πρώτο 45λεπτο έκλεισαν τους διαδρόμους στη γηπεδούχο -που δημιουργούσε κάποιες καταστάσεις μόνο από τα δεξιά με τον Μπερνς- και όσο περνούσε η ώρα έβγαιναν με αξιώσεις στην αντεπίθεση έχοντας 2-3 καλές στιγμές  να προηγηθούν με τους Σαλπιγγίδη και Μουσλίμοβιτς.


Στην επανάληψη, βλέποντας πως η ΑΕΚ δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, μπήκαν πιο δυνατά  στο ματς -συνεχίζοντας ουσιαστικά το καλό φινάλε του πρώτου ημιχρόνου-  έβγαιναν νικητές στις προσωπικές μονομαχίες, κυκλοφόρησαν την μπάλα  καλύτερα σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο και θα μπορούσαν να σκοράρουν με τον Μουσλίμοβιτς, το δυνατό γυριστό σουτ του οποίου απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Σάχα, στην καλύτερη στιγμή μας στο ματς...


Στο διάστημα αυτό οι παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν κυριολεκτικά ανήμποροι να δημιουργήσουν ευκαιρία  και το παιχνίδι ήταν ξεκάθαρα πλέον κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας. Οι κινήσεις του Χιμένεθ από τον πάγκο δεν ανέτρεψαν το σκηνικό.

Όλα άλλαξαν όμως στο διάστημα 75' - 76' , όταν ο Σιδηρόπουλος απέβαλε πρώτα τον  Λίνο (σωστά) με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Σκόκο και στο επόμενο λεπτό τον  Ίβιτς, που διαμαρτυρήθηκε για σκληρό φάουλ του Μάκου και ο ρέφερι δεν το έδωσε... Λίγο αργότερα οι αποβολές τρίτωσαν για τον ΠΑΟΚ με τον Παντελή Κωνσταντινίδη να υποχρεώνεται να παρακολουθήσει το υπόλοιπο του ματς από την.. φυσούνα!

Από εκεί και πέρα -όπως ήταν αναμενόμενο- ο "Δικέφαλος" αναγκάστηκε να κλειστεί στην άμυνα και να προσπαθήσει να κρατήσει με νύχια και με δόντια το πολύτιμο 0-0, κάτι που τελικά πέτυχε.

H ομάδα μετά την κακή εμφάνιση της Κυριακής έδειξε να συνέρχεται και να βγάζει ψυχή σήμερα στο ΟΑΚΑ φανερώνοντας σε όλους το πόσο πολύ θέλει να παίξει στον τελικό της διοργάνωσης. Απομένουν άλλα 90 λεπτά και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί η ΑΕΚ, αν δε θέλουμε να έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ : Σάχα, Δέλλας, Ματέος, Καράμπελας (84' Μίτσελ), Γεωργέας, Μάκος, Ντιόπ, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπερνς (65' Μπερνς), Μπαχά (56' Μπλάνκο).

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (88' Αθανασιάδης), Κουτσιανικούλης (61' Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς (79' Σαβίνι).

Διαβάστε ακόμη...