Συγχαρητήρια στους παίκτες και στους φιλάθλους (vid)

Ο τεχνικός του Δικεφάλου  τοποθετήθηκε για τον νικηφόρο τελικό απέναντι στην ΑΕΚ...
Συγχαρητήρια στους παίκτες και στους φιλάθλους (vid)

 Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε:

Για την κατάκτηση του κυπέλλου: «Είναι το καλύτερο δώρο. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στους φιλάθλους. Θέλαμε να κάνουμε κάτι μετά από 14 χρόνια. Πίσω από εμάς γίνεται σκληρή δουλειά. Γίνεται από την αρχή μια μεγάλη προσπάθεια και σιγά σιγά χτίζαμε την ομάδα από αρχές Ιουνίου. Αυτό το κύπελλο είναι το κερασάκι».

Για το αν θα έρθουν και άλλα τρόπαια για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο. Λείπανε τρόπαια. Από εδώ και πέρα η ομάδα θα προχωρήσει και κάθε χρόνο θα έχει ως στόχο την κατάκτηση κάποιου τροπαίου».

Για το γκολ που έδωσε την νίκη στον Δικέφαλο: «Δεν έχω δει καμία φάση. Έχω πάρει πληροφορίες ότι μπορεί να είναι οφσάιντ αλλά δεν το έχω δει. Σίγουρα ο κύριος Χιμένεθ είναι ένας μεγάλος προπονητής και όταν χάνεις ειδικά αν είναι με γκολ οφσάιντ σίγουρα υπάρχουν νεύρα. Μπορώ να τον καταλάβω γιατί δούλεψαν πολύ σκληρά. Σίγουρα αν έγινε έτσι δεν είναι καλό. Αν το δω θα μπορώ να πω κάτι».

Για την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: «Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσω».

Για την φετινή σεζόν εώς τώρα: «Η δουλειά μας είναι να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Γνωρίζουμε ότι η φετινή σεζόν δεν ήταν λαμπερή. Είχαμε και περιόδους που είχαμε προβλήματα και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Καταφέραμε να το διορθώσουμε. Μετά τον πρώτο γύρο ήμασταν στην 9η θέση. Έχουμε καταφέρει να πλησιάσουμε την κορυφή. Δίκαια φτάσαμε ως εδώ. Αν μιλάω για το Κύπελλο, πιστεύω το κατακτήσαμε γιατί το αξίζαμε. Δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, αλλά παίξαμε για το τρόπαιο. Όπως και η ΑΕΚ. Σήμερα παίξαμε ένα παιχνίδι με λιγότερα λάθη, αυτό ήταν το κλειδί. Κάναμε λιγότερα λάθη από την ΑΕΚ και δίκαια το πήραμε».

Για το τι είπε στον Γλύκο: «Του είπα ότι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα και να σηκωθεί και να παίξει αυτό που μπορεί. Και αυτό το πιστεύω».

Για τον λόγο που δεν πήρε θέση για τη διαιτησία: «Δεν είναι φυσιολογικά αυτά τα πράγματα. Δεν είναι σωστό να παίζει ένας διαιτητής από μία πόλη την ομάδα της συγκεκριμένης πόλης. Ούτε να παίζει διαιτητής από τη Θεσσαλονίκη όταν παίζουμε με ομάδα από την Αθήνα. Αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

Για την εικόνα του τελικού: «Περιμέναμε ένα σκληρό ματς. Ξέραμε ότι δεν έπρεπε να πάρουμε πολλά ρίσκα στην άμυνα και διαλέξαμε να παίξουμε με τη μία και να μεταφέρουμε το παιχνίδι από τη μεριά της ΑΕΚ. Κάποια πράγματα δεν βγήκαν, αλλά δεν μπορεί να βγαίνουν όλα όσα σχεδιάζεις».

Για τα επεισόδια: «Πρέπει να σταματήσουν. Δεν είναι καλό για κανένα. Όλοι προσπαθούμε να φέρουμε τις οικογένειες στα ελληνικά γήπεδα. Δεν είδα κάτι, αλλά άκουσα γιατί αργήσαμε να φτάσουμε εδώ. Τελευταία στιγμή ήρθαμε στο γήπεδο με μίνι μπας και γι' αυτό ζητήσαμε να αρχίσει το παιχνίδι ένα τέταρτο μετά».

Για το ότι πήρε κύπελλο στην πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ: «Δεν το έχω σκεφτεί. Είμαι χαρούμενος. Σε αυτή τη δουλειά τώρα ξεκινάω. Το πιο σημαντικό είναι να αντιλαμβάνεσαι τι δεν ξέρεις και να μαθαίνεις».

Για το αν έχει περάσει καλύτερα γενέθλια: «Όχι. Είναι ένα τεράστιο δώρο και ευχαριστώ τους παίκτες μου που κατάφεραν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι».

Για το που αφιερώνει αυτό το κύπελλο: «Πάνω από όλα στους παίκτες, στον κόσμο του ΠΑΟΚ, στον πρόεδρο και σε όλους που είναι δίπλα στην ομάδα. Φυσικά στην οικογένειά μου. Αν είχα κάποιον που με βοήθησε σε αυτή τη δουλειά. Είναι ο άνθρωπος που δουλεύει σε μια άλλη ελληνική ομάδα. Τον Μιλόγεβιτς».

Για τα πλέι οφ: «Πρώτα πρέπει να τελειώσουν οι πανηγυρισμοί. Μετά από τόσα χρόνια, σήμερα και αύριο η ομάδα πρέπει να χαλαρώσει και να πανηγυρίσει το επίτευγμα αυτό. Όταν θα έρθει η στιγμή να παίξουμε, θα προετοιμαστούμε. Ψυχολογικά ήμασταν σήμερα σε καλή κατάσταση και πλέον περιμένουμε την απόφαση για το πότε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ».

Για το σύστημα που ακολούθησε στο ματς: «Ένας από τους λόγους που παίξαμε με τρεις χαφ ήταν αυτός. Η ΑΕΚ έχει γρήγορους παίκτες μπροστά, που κάθε στιγμή μπορούν να απειλήσουν κάθε αντίπαλο. Σε αυτό το γήπεδο που ήταν γρήγορο και δεν το γνωρίζαμε, ήταν ο λόγος που παίξαμε με αυτό το σύστημα. Πάντα ζητάω διαφορετικές κινήσεις από τους παίκτες. Ζητάω από τον Πρίγιοβιτς να βγαίνει προς τα έξω και οι εξτρέμ να πατάνε περιοχή».

Διαβάστε ακόμη...