Οι κυπελλούχοι του ΠΑΟΚ

Το Σάββατο (06.05) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, οι περισσότεροι παίκτες του Δικεφάλου θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν τον πρώτο τους τίτλο στην επαγγελματική τους καριέρα.
Οι κυπελλούχοι του ΠΑΟΚ

Κάποιοι όμως τα έχουν καταφέρει ξανά. Το paokfc.gr σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, που έχουν κατακτήσει τον τίτλο του Κυπέλλου.

 Φερνάντο Βαρέλα

O κεντρικός αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι ετοιμάζεται για τον τρίτο τελικό της καριέρας του. Την σεζόν 2013-14 η Στεάουα Βουκουρεστίου αντιμετώπισε την Άστρα, με το παιχνίδι να κρίνεται στα πέναλτι και την ομάδα του Βαρέλα , ο οποίος αγωνίστηκε και στα 120 λεπτά, να φεύγει με κατεβασμένο το κεφάλι από το γήπεδο, καθώς στην «ρώσικη ρουλέτα» ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και επικράτησε με 4-2. Ένα χρόνο αργότερα όμως η Στεάουα τα κατάφερε. Επικράτησε της Κλουζ με ένα εμφατικό 3-0, με τον άσο του ΠΑΟΚ να ξεκινά βασικός, να βγαίνει αλλαγή στο 77′ και να σηκώνει την κούπα.

Μάριν Λέοβατς

Έτοιμος για την δεύτερη κατάκτηση Κυπέλλου της καριέρας του είναι ο Μάριν Λέοβατς . Ο Κροάτης άσος την σεζόν 2013-14 στέφθηκε με την Ριέκα Κυπελλούχος Κροατίας. Σε διπλό τελικό κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ η Ριέκα με δύο νίκες πήρε την κούπα. Στο πρώτο παιχνίδι πανηγύρισε την νίκη με 0-1, με τον Λέοβατς να αγωνίζεται σε όλο το παιχνίδι και να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις, ενώ στον δεύτερο αγώνα η Ριέκα με νέα νίκη εντός έδρας με 2-0, κλείδωσε τον τίτλο.

Γκόικο Τσίμιροτ

Ο τελικός του Πανθεσσαλικού θα είναι ο δεύτερος στην καριέρα του Γκόικο Τσίμιροτ . Ο Βόσνιος άσος με την φανέλα της Σαράγιεβο, κατάφερε να...σηκώσει την κούπα την σεζόν 2013-14, σε διπλό τελικό κόντρα στην Σελίκ. Ο ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου είχε αγωνιστεί και στα δύο παιχνίδια. Η Σαράγιεβο πήρε προβάδισμα εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα επικρατώντας με 0-2, και στην έδρα της με νέα νίκη με 3-1 κλείδωσε την κατάκτηση του τροπαίου.

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ

Ένα μετάλλιο έχει στην συλλογή του ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ . Την περίοδο που ανήκε στο ρόστερ της Φέγιενορντ, η ομάδα του αγωνίστηκε δύο φορές σε τελικό, με τον ίδιο να μην έχει συμμετοχή. Η Φέγιενορντ ηττήθηκε από τον Άγιαξ δύο φορές σε διπλό τελικό, με 2-0 εκτός έδρας και 1-4 εντός, ενώ την σεζόν 2007-08 κατάφερε να κατακτήσει την κούπα επικρατώντας στον τελικό της Ρόντα με 2-1. Στην πορεία προς την κατάκτηση ο Μπίσεσβαρ αγωνίστηκε σαν αλλαγή σε ένα παιχνίδι.

Πέδρο Ενρίκε

Από την λίστα δεν λείπει και ο Πέδρο Ενρίκε . Μπορεί με την Ρεν στην Γαλλία να μην κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο, αλλά όσο αγωνιζόταν στην Ελβετία με την Ζυρίχη, κατέκτησε το Κύπελλο την σεζόν 2013-14. Μάλιστα ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην πορεία προς τον τίτλο, έχοντας δύο γκολ και τέσσερις ασίστ, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του καθώς ήταν τιμωρημένος και δεν αγωνίστηκε στον τελικό. Η Ζυρίχη επικράτησε με 2-0 της Βασιλείας στην παράταση και κατέκτησε το τρόπαιο.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Είναι αναμφίβολα ο πιο έμπειρος παίκτης του φετινού ρόστερ του ΠΑΟΚ σε τελικούς. Ο Σέρβος έχει αγωνιστεί τρεις φορές σε τελικό Κυπέλλου, μετρώντας δύο κατακτήσεις. Την σεζόν 2010-11 με την Σιόν, επικράτησε με 2-0 της Ξαμάξ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελβετίας, αγωνιζόμενος για 52 λεπτά πριν αντικατασταθεί. Την επόμενη χρονιά με την Τρομσό ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Νορβηγίας από την Χοντ στα πέναλτι με 4-2, με τον φορ του ΠΑΟΚ να ξεκινάει στην βασική 11άδα και να βγαίνει αλλαγή στο 52′. Τέλος ο Πρίγιοβιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού Κυπέλλου Πολωνίας την σεζόν 2015-16. Η Λέγκια Βαρσοβίας επικράτησε της Λεχ Πόζναν με 1-0, με τον Πρίγιοβιτς να είναι ο παίκτης που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με ένα πανέμορφο γκολ.

Διαβάστε ακόμη...