Ανατροπή και ... φύγαμε για τελικό!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον βάζελο στο γήπεδο της Τούμπας, σε ένα ματς δίχως αύριο, στα πλαίσια του 2ου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ανατροπή και ... φύγαμε για τελικό!

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmotesport 1, ραδιοφωνικά από το paokmania web radio, ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξή της μέσα από το live score της σελίδας μας. Ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου, εκεί όπου θα βρεί αντίπαλο την αεκ. Η ομάδα μας  θα πρέπει να ξεχάσει εντελώς τις δικαστικές διαμάχες και να επικεντρωθεί στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, το οποίο θα κρίνει και τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την φετινή πορεία στο Κύπελλο όντας στον όμιλο μαζί με την ΑΕΛ, τα Τρίκαλα και τον Πανελευσινιακό. Στο πρώτο αγώνα η ομάδα μας επικράτησε εύκολα της Λάρισας στην Τούμπα με 2-0. Στο δεύτερο παιχνίδι των ομίλων ο ΠΑΟΚ ταξίδευσε στα Τρίκαλα και αναδείχτηκε ισόπαλος με την τοπική ομάδα με σκορ 0-0. Στο τελευταίο παιχνίδι, παίξαμε στην έδρα του Πανελευσινιακού, σκορπίζοντας τον, με το 0-7 να είναι το τελικό σκορ.

Ο Δικέφαλος  κατέλαβε την πρώτη θέση στον συγκεκριμένο όμιλο και έτσι στην φάση των 16 κληρώθηκε με τον Παναιτωλικό που είχε τερματίσει 2ος στον δικό του όμιλο. Στο ματς του Αγρινίου, το οποίο θύμιζε περισσότερο αγώνα πόλο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 0-2 και έκανε τυπική διαδικασία τον αγώνα της ρεβάνς, στον οποίο επικράτησε με το ευρύ 4-1.

Ο Δικέφαλος στους "8" του Κυπέλλου βρήκε απέναντι του την Ξάνθη. Στο πρώτο ματς, στο γήπεδο των Πηγαδίων, ο ΠΑΟΚ κέρδισε άνετα την ακριτική ομάδα με 1-2. Παρ' όλα αυτά η ρεβάνς δεν αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση, καθώς η μαχητική Ξάνθη κέρδισε με 0-1 σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την φωτιά, αν και εν τέλει πήρε την πρόκριση για τους ημιτελικούς.

Ο βάζελος από την πλευρά του βρέθηκε στον όμιλο εναντίον του Ηρακλή, του ΟΦΗ και του Απόλλωνα Σμύρνης. Στο εναρκτήριο ματς των ομίλων έφερε ισοπαλία με σκορ 0-0 εντός έδρας με τον αδύναμο Ηρακλή, ενώ την δεύτερη αγωνιστική έχασε μέσα στον ΟΦΗ με 2-1. Και ενώ όλα έδειχναν πως η ομάδα της χαβούζας θα αποκλειόταν, την τελευταία αγωνιστική παρά το γεγονός πως έχανε 2-0 στο ημίχρονο μέσα στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι σε 3-4 και με συνδυασμό το αποτέλεσμα του αγώνα του Ηρακλή με τον ΟΦΗ, πήρε τελικά την πρόκριση.

Στους "16" της διοργάνωσης, ο βάζελος κληρώθηκε με τον αδύναμο Κισσαμικό και τον κέρδισε 2 φορές, με σκορ 3-0 στη Λεωφόρο και 0-4 εκτός έδρας. Στην φάση των προημιτελικών βρήκε απέναντι του τον Αστέρα Τρίπολης κερδίζοντας τον εντός έδρας με 4-0 και εκτός με σκορ 0-1.

Mετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης η οποία ήταν ανοιχτή για τον κόσμο που έδωσε το παρόν και εμψύχωσε την ομάδα, ο Ίβιτς ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, που αποτελείται από 19 παίκτες. Αναλυτικά η αποστολή : Γλύκος, Σιαμπάνης, Λέοβατς, Μάτος, Κίτσιου, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Κάμπος, Ουάρντα, Ενρίκε, Ματθαίου, Αθανασιάδης, Πρίγιοβιτς .

Ο Βλάνταν Ίβιτς φαίνεται πως προσανατολίζεται σε ένα 4-3-3 με υπερφόρτωση του άξονα, ειδικά μετά την απουσία του Ζέκα για τον βάζελο. Έτσι κάτω από το τέρμα θα είναι ο Γλύκος, ενώ η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς. Ρόλο αμυντικού χαφ θα έχει ο Κάνιας, ενώ μπροστά του θα αγωνιστούν οι Τσίμιροτ και Σάκχοφ. Στα πλάγια τις επίθεσης θα βρίσκονται οι Κάμπος και Μπίσεσβαρ, με τον Ενρίκε ωστόσο να διεκδικεί μία θέση στο αρχικό σχήμα. Αιχμή του δόρατος θα είναι ο Πρίγιοβιτς, ο οποίος θα κάνει μετά από καιρό την επανεμφάνιση του στο αρχικό σχήμα του Δικέφαλου.

O Ουζουνίδης θα στερηθεί των υπηρεσιών των Λέτο και Τελάντερ (ενώ ο Ζέκα συμπεριλήφθηκε τελικά στην αποστολή). Αναλυτικά η αποστολή του βάζελου : Ο. Βλαχοδήμος, Στιλ, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Μέστο, Μολέντο, Κουρμπέλης, Ευαγγέλου, Κουλιμπαλί, Λουντ, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Μπεργκ, Ρέις, Χουλτ, Κλωναρίδης, Χατζηγιοβάνης, Μολίνς, Πίσπας. O Έλληνας τεχνικός θα επιμείνει στο γνώριμο του 4-4-1-1, έχοντας τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα θα αγωνιστούν οι Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κουτρουμπής και Χούλτ. Στον χώρο του άξονα θα βρίσκονται οι Κουρμπέλης και Ρέις, ενώ στις πτέρυγες θα τοποθετηθούν οι Εμποκού και ο Βιγιαφάνιες. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μπεργκ, ενώ ρόλο περιφεριακού φορ θα έχει ο Κλωναρίδης.

Διαιτητής της κρίσιμης αναμέτρησης ορίστηκε ο Κύζας του συνδέσμου της Δράμας. Χρέη βοηθων θα έχουν οι Χασάν (Ξάνθης) και Γκάγκας (Λάρισας). Τέταρτος βοηθός θα είναι ο Θάνος του συνδέσμου Γρεβενών. Πρώτος επιπρόσθετος θα είναι ο Καλογερόπουλος από την Αθήνα (ο οποίος δεν ''είδε'' το πέναλντι στην αναμέτρηση της Λεωφόρου!!!), ενώ δεύτερος παρατηρητής ορίστηκε ο Στυλιαράς του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι ένας ματς ... ο θάνατος σου η ζωή μου. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποδείξει για ακόμα μια φορά πως έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και διαθέτει μέταλλο νικητή. Ο κόσμος θα σπρώξει την ομάδα προς την νίκη και οι παίκτες μας  είναι υποχρεωμένοι να τα δώσουν όλα και να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό. Οι παίκτες του Ίβιτς έχουν σαφώς δύσκολο έργο, αλλά αν είναι αυτοί που πρέπει δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, από έναν αντίπαλο που είναι σαφώς κατώτερός μας...

Διαβάστε ακόμη...