Facts & Figures για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Facts & Figures για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στους Πράσινους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#5 φορές έχουν συναντηθεί σε ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Οι προκρίσεις του Δικεφάλου είναι δύο έναντι τριών που έχει η ομάδα της Αθήνας. Το 1951 ήταν η πρώτη φορά, όταν και προκρίθηκε με 1-0 χάρη στο γκολ του Παπαδάκη (5'), ενώ το 1985 ηττήθηκε με 2-0 στην Αθήνα, αλλά με νίκη 4-0 στην Τούμπα πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

#3 φορές η πρόκριση στον τελικό κρίθηκε σε αγώνα στην Τούμπα. Το 1951 που ήταν μονή η αναμέτρηση και τις σεζόν 1985 και 1991. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό τις δύο από αυτές, το 1951 και το 1985.#28 φορές έχει βρεθεί στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΟΚ και τις 17 έχει καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης. Σε αυτές έχει χρειαστεί να παίξουν τρεις φορές παράταση που σε όλες προκρίθηκε ο Δικέφαλος, ενώ μόνο μια έχει φτάσει μέχρι τα πέναλτι, όπου ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

#15 διαφορετικές ομάδες έχει αντιμετωπίσει στους ημιτελικούς ο ΠΑΟΚ και έχει αποκλείσει έστω μια φορά από τις δώδεκα από αυτές. Περισσότερες φορές έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό, με την φετινή να είναι η έκτη τους φορά, όσες έχει αντιμετωπίσει και την ΑΕΚ.

#Το 1932 ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε σε ημιτελικό, όπου αποκλείστηκε σε μονή αναμέτρηση στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με ήττα 2-1 από την ΑΕΚ. Το 1939 ήρθε η πρώτη πρόκριση με 4-0 με νίκη επί του Εθνικού στην Θεσσαλονίκη.

#Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό σε ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος ήταν το 1991 με την ομάδα της Αθήνας να υπερασπίζεται το προβάδισμα του 2-0 και τον Δικέφαλο να μένει στο 1-0 παρότι προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό με τον Σκαρτάδο.

Διαβάστε ακόμη...