H μητέρα των μαχών στη Λεωφόρο!

Ο βάζελος κι ο ΠΑΟΚ διασταυρώνουν σήμερα (12/04) τα ξίφη τους, με σκοπό την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τον τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος.
H μητέρα των μαχών στη Λεωφόρο!

Ο αγώνας που θα γίνει στο Απόστολος Νικολαΐδης, θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 3 και ραδιοφωνικά από το paokmania web radio.

Για τον ΠΑΟΚ θα είναι μια ιδιαίτερη αναμέτρηση, μιας και σαν σήμερα πριν 91 χρόνια, ο Δικέφαλος πήρε σάρκα και οστά και γιορτάζει τα γενέθλια του. Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερο δώρο, από ένα αποτέλεσμα το οποίο θα τον καθιστά σαν το φαβορί εν όψει του επαναληπτικού της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την φετινή πορεία στο Κύπελλο όντας στον όμιλο μαζί με την ΑΕΛ, τα Τρίκαλα και τον Πανελευσινιακό. Στο πρώτο αγώνα ο Δικέφαλος του βορρά επικράτησε εύκολα της Λάρισας στην Τούμπα με 2-0. Στο δεύτερο παιχνίδι των ομίλων ο ΠΑΟΚ ταξίδευσε στα Τρίκαλα και αναδείχτηκε ισόπαλος με την τοπική ομάδα με σκορ 0-0. Στο τελευταίο παιχνίδι, παίξαμε στην έδρα του Πανελευσινιακού, σκορπίζοντας τον, με το 0-7 να είναι το τελικό σκορ.

Η ομάδα μας κατέλαβε την πρώτη θέση στον συγκεκριμένο όμιλο και έτσι στην φάση των 16 κληρώθηκε με τον Παναιτωλικό που είχε τερματίσει 2ος στον δικό του όμιλο. Στο ματς του Αγρινίου, το οποίο θύμιζε περισσότερο αγώνα πόλο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 0-2 και έκανε τυπική διαδικασία τον αγώνα της ρεβάνς, στον οποίο επικράτησε με το ευρύ 4-1.

Ο Δικέφαλος στους "8" του Κυπέλλου βρήκε απέναντι του την Ξάνθη. Στο πρώτο ματς, στο γήπεδο των Πηγαδίων, ο ΠΑΟΚ κέρδισε άνετα την ακριτική ομάδα με 1-2. Παρ' όλα αυτά η ρεβάνς δεν αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση, καθώς η μαχητική Ξάνθη κέρδισε με 0-1 σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την φωτιά, αν και εν τέλει πήρε την πρόκριση για τους ημιτελικούς.

Ο βάζελος από την πλευρά του βρέθηκε στον όμιλο εναντίον του Ηρακλή, του ΟΦΗ και του Απόλλωνα Σμύρνης. Στο εναρκτήριο ματς των ομίλων έφερε ισοπαλία με σκορ 0-0 εντός έδρας με τον αδύναμο Ηρακλή, ενώ την δεύτερη αγωνιστική έχασε μέσα στον ΟΦΗ με 2-1. Και ενώ όλα έδειχναν πως η ομάδα της χαβούζας θα αποκλειόταν, την τελευταία αγωνιστική παρά το γεγονός πως έχανε 2-0 στο ημίχρονο μέσα στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι σε 3-4 και με συνδυασμό το αποτέλεσμα του αγώνα του Ηρακλή με τον ΟΦΗ, πήρε τελικά την πρόκριση.

Στους 16 της διοργάνωσης, ο βάζελος κληρώθηκε με τον αδύναμο Κισσαμικό και τον κέρδισε 2 φορές, με σκορ 3-0 στη Λεωφόρο και 0-4 εκτός έδρας. Στην φάση των προημιτελικών βρήκε απέναντι του τον Αστέρα Τρίπολης κερδίζοντας τον εντός έδρας με 4-0 και εκτός με σκορ 0-1.

Ο Βλάνταν Ίβιτς πήρε μαζί του στην αποστολή 20 παίκτες, πραγματοποιώντας μερικές εκπλήξεις. Κάποιες απ' αυτές είναι η συμμετοχή του Πρίγιοβιτς, ο οποίος φαίνεται να είναι σχεδόν έτοιμος για να την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και η απουσία πολλών αμυντικών χαφ, αφού οι Κάτσε και Χαρίσης δεν είναι στην αποστολή για τον σημερινό αγώνα. Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σιαμπάνης, Μάτος, Κίτσιου, Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Βαρέλα, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ουάρντα, Ενρίκε, Κάμπος, Ματθαίου, Αθανασιάδης, Κουλούρης, Πρίγιοβιτς .

Ο Ίβιτς φαίνεται πως έχει καταλήξει στους 11 εκλεκτούς για την σημερινή σπουδαία αναμέτρηση. Ο Γλύκος θα βρεθεί κάτω από τα γκολ ποστ, με την 4αδα της άμυνας να αποτελείται από τους Ματος, Κρέσπο, Μαλεζά και Λέοβατς. Στο χώρο του κέντρου θα αγωνιστούν κατά πάσα πιθανότητα οι Κάνιας, Σάκχοφ και Τσίμιροτ, ενώ οι Μπισεσβαρ, Ενρίκε και Κουλούρης θα βρίσκονται στην επίθεση. Το σύστημα μοιάζει αρχικά με 4-3-3, αλλά μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε 4-4-2 με ρόμβο.

Από την πλευρά του ο βάζελος που ξεκούρασε πολλούς παίκτες στην αναμέτρηση της Τούμπας πριν 4 μέρες, θα στερηθεί μόνο των υπηρεσίες του Λουντ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πήρε κι αυτός 20 παίκτες στην αποστολή, που αποτελείται από τους: Βλαχοδήμο Ο., Στιλ, Κουτρουμπή, Μαρινάκη, Μέστο, Μολέντο, Τελάντερ, Κουρμπέλη, Ευαγγέλου, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ζέκα, Ρέις, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Λέτο, Μπεργκ, Κλωναρίδη, Χατζηγιοβάνη, Μολίνς. O προπονητής του βάζελου φαίνεται πως θα επιμείνει στο 4-4-2 έχοντας στον τέρμα των Βλαχοδήμο και στην άμυνα τους Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κουτρουμπή και Χουλτ. Ρόλο αμυντικών χαφ θα έχουν οι Ζέκα και Κουρμπέλης, ενώ στα 2 άκρα θα βρίσκονται οι Βιγιαφάνιες και Εμποκού. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Μπέργκ, με τον Κλωναρίδη να βρίσκεται λίγο πίσω του.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσου, ενώ βοηθοί του θα είναι οι Ευθυμιάδης από την Πιερία και Μπαλτάς από την Αχαΐα. 4ος διαιτητής έχει οριστεί ο Βάτσιος από τον σύνδεσμο Δυτικής Αττικής, ενώ στο ματς θα υπάρχουν και 2 επιπρόσθετοι διαιτητές. Αυτοί θα είναι οι Κομίνης από την Θεσπρωτία και Καλογερόπουλος από την Αττική.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να πάρει αποτέλεσμα που θα τον ευνοεί εν όψει της ρεβάνς και να αποδείξει για ακόμα μια φορά, πως φέτος αποτελεί την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Σίγουρο το κίνητρο είναι τεράστιο και αυτό που μένει να φανεί είναι εάν η ομάδα θα φανεί αντάξια των προσδοκιών. Η απάντηση σήμερα μετά τις 19:00 ...

Διαβάστε ακόμη...