Facts & Figures για το Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.
Facts & Figures για το Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στους Αγρινιώτες, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#1 φορά έχουν συναντηθεί πάλι για το Κύπελλο Ελλάδος ο ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό. Την σεζόν 1968-69 για την φάση των «16» του θεσμού σε μονή αναμέτρηση στο Αγρίνιο. Τότε ο Παναιτωλικός αγωνιζόταν στην Β' Εθνική.

#Η αναμέτρηση έγινε στις 4 Ιουνίου 1969 και ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση στην παράταση. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε νωρίς με τον Κούδα (24') και τον Παρίδη (29'), αλλά ο Παναιτωλικός επέστρεψε στο ματς με τους Καλαμίδα (34') και Κουτσογιάννη (74'). Την πρόκριση έδωσε ο Γιώργος Κούδας με γκολ στο 109′ της αναμέτρησης.

#Στην επόμενη φάση εκείνης της σεζόν, ο ΠΑΟΚ πάλι μετά από ένα παιχνίδι με απίστευτες εναλλαγές αποκλείστηκε από τον Εθνικό στο στάδιο Καραϊσκάκης με 5-4 με τα δύο γκολ του Κούδα (13' και 29') και αυτά των Φουντουκίδη (8') και Παρίδη (44') να μην είναι αρκετά για την πρόκριση.

#3 ματς έδωσε τη φετινή περίοδο για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα μας επικράτησε της ΑΕΛ εντός με 2-0, πήρε λευκή ισοπαλία στην έδρα του ΑΟ Τρίκαλα και πέρασε εύκολα από την Ελευσίνα με 0-7 επί του Πανελευσινιακού. Με επιμέρους σκορ 9-0 διανύει μια από τις πιο παραγωγικές του σεζόν στον θεσμό.

# Πέλκας , Μυστακίδης , Περέιρα , έχουν σημειώσει από δύο γκολ στις φετινές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ, ενώ από ένα έχουν οι Σάκχοφ , Κουλούρης , Αθανασιάδης .

Διαβάστε ακόμη...