Έβρεξε γκολ στην επανάληψη....

Για την 3η αγωνιστική της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στην Ελευσίνα, περνώντας στην επόμενη φάση του θεσμού.
Έβρεξε γκολ στην επανάληψη....

Πραγματοποιώντας μια σαρωτική εμφάνιση ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας με 0-7 του Πανελευσινιακού για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Χαρίζοντας θέαμα και ουσία, ο Δικέφαλος κατέγραψε μια ευρεία νίκη, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον όμιλό του αλλά και μια θέση στο γκρουπ των ισχυρών της επικείμενης κλήρωσης.

Ο ΠΑΟΚ είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, καταγράφοντας την πρώτη του καλή ευκαιρία, στο 8', με κεφαλιά του Μαλεζά να περνά ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι. Ενώ, δύο λεπτά αργότερα, ο Περέιρα αστόχησε σε κοντινό πλασέ.

Τρομερή ευκαιρία για να «ανοίξει» το σκορ έχασε ο Πέλκας, στο 18', όταν το σουτ, που έπιασε με το εξωτερικό, πέρασε δίπλα από τη συμβολή των δοκών του Στεργιώτη, όπως και τρία λεπτά αργότερα με πρωταγωνιστή πάλι τον ίδιο, που βγήκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά πλάσαρε ψηλά.

Η κυριαρχία του Δικεφάλου στο ημίωρο ήταν αδιαμφισβήτητη με την κατοχή να αγγίζει ποσοστά 20%-80% υπέρ του, ωστόσο δυσκολευόταν στην τελική ενέργεια. Εναντίον του και το... δοκάρι στο οποίο σταμάτησε η εξ επαφής προβολή του Μυστακίδη, έπειτα από κεφαλιά του Σάκχοφ, στο 32'.

Ενώ, στο 37', δυνατό μακρινό σουτ του Σάκχοφ, απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Πανελευσινιακού, ο οποίος πραγματοποίησε νέα εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Πέλκα, στο 43'. Ενδεικτικό του «σφυροκοπήματος» του ΠΑΟΚ οι 11 τελικές προσπάθειές του έναντι μόλις μιας των γηπεδούχων.

Μέσα σε ένα τρίλεπτο, όμως, όλα άλλαξαν! Αρχικά, στο 49', ο Δεληγιαννίδης σέντραρε από αριστερά κι ο Αθανασιάδης με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1 για το Δικέφαλο, για να διπλασιάσει τα «ασπρόμαυρα» τέρματα με τον ίδιο τρόπο ο Περέιρα, στο 51′!

Το 0-3 δεν άργησε να έρθει με τον Σάκχοφ να παίρνει το «ριμπάουντ» από σουτ του Πέλκα και με κεφαλιά κι αυτός να παραβιάζει την εστία του Στεργιώτη στο 58'. Στο 70' ήταν σειρά του Μυστακίδη να χριστεί σκόρερ εκμεταλλευόμενος την κόντρα της μπάλας σε σουτ του Σάκχοφ και πλασάροντας σε άδειο τέρμα.

Το 0-5 διαμορφώθηκε στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης με κοντινό σουτ του Κουλούρη, έπειτα από δοκάρι του Μυστακίδη, ενώ το 0-6 επετεύχθη με ατομική ενέργεια του Πέλκα, στο 77', όπως και το 0-7 με ωραίο σουτ στο 90'!

Οι συνθέσεις:

Πανελευσινιακός: Στεργιώτης, Κορομηλάς (61' Μουντοκαλάκης), Καμπούρης, Τσούπρος, Τσίγκρος, Κωστόπουλος (46' Δημόπουλος), Σταματάκης, Κασνέτση, Γραικός, Ναούμ, Παλαιολόγος (69' Ορφανίδης).

ΠΑΟΚ: Βελλίδης , Κίτσιου (64' Κοροβέσης ), Μαλεζάς , Βαρέλα (64' Πούγγουρας ), Δεληγιαννίδης , Χαρίσης , Πέλκας , Σάκχοφ , Περέιρα , Αθανασιάδης (54' Κουλούρης ), Μυστακίδης

Πηγή: paokfc.gr

........................................................

Θυμηθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού

1o λεπτό: Έναρξη αγώνα.

4o λεπτό: Κάθετη μπαλιά του Κίτσιου στον Περέιρα. Άνοιξε το κοντρόλ ο αργεντίνος και δεν κατάφερε κάτι.

8o λεπτό: Κεφαλιά του Μαλεζά περνάει λίγο άουτ μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα.

9o λεπτό: Δεύτερη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Δεληγιαννίδη να συνεργάζεται με τον Μυστακίδη και το σουτ να κοντράρει σε αντίπαλο.

11o λεπτό: Καλό σουτ του Χαρίση, αποκρούει ο τερματοφύλακας του Πανελευσινιακού.

18o λεπτό: Καλό σουτ-τσίμπημα του Πέλκα, η μπάλα περνάει λίγο άουτ.

20o λεπτό: Ο ΠΑΟΚ έχει κλείσει τον Πανελευσινιακό στα δίχτυα του και προσπαθεί να κάνει το γκολ, με σωστή ανάπτυξη.

21o λεπτό: Νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Πέλκα να βρίσκει ψηλά την μπάλα μετά από σέντρα του Δεληγιαννίδη.

23o λεπτό: Και άλλη φάση με τον Σάκχοφ να βρίσκει την μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η μπάλα πέρασε έξω.

31o λεπτό: Νέα μεγάλη ευκαιρία μετά από κεφαλιά του Σάκχοφ και προβολή του Μυστακίδη. Η μπάλα στο δοκάρι.

32ο λεπτό: Καλή εκτέλεση φάουλ, η μπάλα λίγο άουτ. 

35o λεπτό: Καλή ενέργεια του Δεληγιαννίδη από τα αριστερά, με σουτ στο τέλος της φάσης.

37ο λεπτό: Καλό σουτ του Σάκχοφ, απομάκρυνε ο τερματοφύλακας.

38ο λεπτό: Καλή κεφαλιά του Βαρέλα μετά από κόρνερ, νέα απόκρουση.

42ο λεπτό: Πολύ καλό σου του Πέλκα έξω από την περιοχή. Ο Στεριώτης απομακρύνει σε κόρνερ.

45ο λεπτό: Μετά από κόρνερ αναταραχή στην περιοχή του Πανελευσινιακού ο διαιτητής σφυρίζει φάουλ.

Τέλος ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ έχει εγκατασταθεί στην πλευρά του αντιπάλου δημιουργώντας σορεία ευκαιριών χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει. Χαρακτηριστικά ο ΠΑΟΚ έχει 80% κατοχή και 15 τελικές. 

46o λεπτό: Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου. Πάλι ο ΠΑΟΚ στο προσκήνιο.

47ο λεπτό: Μακρινό σουτ για τους γηπεδούχους.

48ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ Επιτέλους ο ΠΑΟΚ σκοράρει μετά από γύρισμα του Δεληγιαννίδη και κεφαλιά του Κλάους.

51o λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ Δεύτερη ασσιστ του Δεληγιαννίδη και κεφαλιά του Φακούντο.

52ο λεπτό: Κουλούρης στη θέση του Κλάους.

56ο λεπτό: Σουτ του Περέιρα, αποκρούει ο τερματοφύλακας.

57ο λεπτό: Πλήρη κατοχή του ΠΑΟΚ.

58ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Σάκχοφ με κεφαλιά μετά από ωραία ενέργεια Πέλκα και Περέιρα και σουτ του πρώτου, ο Σάκχοφ πήρε την κεφαλιά και σκόραρε.

63o λεπτό: Καλή ενέργεια του Κουλούρη ο οποίος μετά από προσποίηση σούταρε. Η μπάλα κόντραρε και βγήκε έξω.

64ο λεπτό: Κοροβέσης και Πούγγουρας στη θέση των Κίτσιου και Βαρέλα.

67ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Μυστακίδης σκοράρει παίρνει την μπάλα μετά από σουτ του Σάκχοφ.

69ο λεπτό: Ο Περέιρα βγαίνει τετ α τετ αλλά χάνει την μπάλα και δεν σκοράρει.

75ο λεπτό: Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να πιέζει και για άλλο γκολ.

76ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Κουλούρης με κεφαλιά. Ο Δεληγιαννίδης γυρνάει σέντρα, ο Μυστακίδης παίρνει κεφαλιά και βρίσκει το δοκάρι. Στη συνέχεια ο Κουλουρης σπρώχνει τη  μπάλα στα δίχτυα.

77ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ Πολύ ωραίο γκολ από τον Πέλκα που κατεβάζει την μπάλα στον αέρα και με το αντίθετο πόδι πλσαάρει.

86ο λεπτό: Ωραίο γυριστό σουτ του Σάκχοφ, η μπάλα λίγο άουτ πάνω από τα δοκάρια. 

89ο λεπτό: Κεφαλιά του Μαλεζά λίγο άουτ, μετά από κόρνερ του Περέιρα.

91ο λεπτό:ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ οΠέλκας με ωραίο σουτ βρίσκει ξανά δίχτυα. Περέιρα σεντράρει ο Κουλούρης πήρε κεφαλιά και στη συνέχεια ο Πέλκας βρήκε δίχτυα.

Ακυρώθηκε γκολ του Κουλούρη μετά από κόρνερ. Καταλογίστηκε φάουλ στον επιθετικό του ΠΑΟΚ.

Τέλος του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα την πρόκριση.

Πανελευσινιακός: Στεργιώτης, Κορομηλάς, Καμπούρης, Τσούπρος, Τσίγκρος, Κωστόπουλος, Σταματάκης, Κασνέτση, Γραικός, Ναούμ, Παλαιολόγος. Αναπληρωματικοί: Αγριμάκης, Δημόπουλος, Μουντοκαλάκης, Κοτσαρίδης, Ορφανίδης, Μπρέμπος, Ζυγογιάννης

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Δεληγιαννίδης, Μαλεζάς, Βαρέλα, Κίτσιου, Χαρίσης, Πέλκας, Σακχόφ, Μυστακίδης, Αθανασιάδης, Περέιρα. Αναπληρωματικοί: Σιαμπάνης, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Ματθαίου, Μπίσεσβαρ, Κοροβέσης, Κουλούρης   

.......................................................

Το pregame της αναμέτρησης

18:32 Έγινε γνωστή η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

 

19:15 Εικόνες από το ζέσταμα της ομάδας πριν την αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό.

Διαβάστε ακόμη...