Τα χρειάστηκε...

Ένας κακός ΠΑΟΚ, προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος με 2-1, αφού πρώτα καρδιοχτύπησε από τον ψυχωμένο ΠΑΣ. Δείτε τα γκολ σε βίντεο.
Τα χρειάστηκε...

Ένας κακός ΠΑΟΚ, προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος με 2-1, αφού πρώτα καρδιοχτύπησε από τον ψυχωμένο ΠΑΣ.

Σκόρερς: 1-0 στο 2' με Αυτογκόλ Βάντερσον, 2-0 42' Αθανασιάδης, 2-1 53' Μπακαγιόκο.

 

 

 

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-4-2. Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης ήταν οι επιθετικοί, με τους Βιεϊρίνια και Κριστιάνο στα άκρα και τους Φωτάκη - Γκαρσία στα χαφ. Οσο για την άμυνα, μπροστά από τον Χαλκιά παρατάχθηκαν οι Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Τσιρίλο και Κοντρέρας.

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, αφού στο 3ο λεπτό ο Βάντερσον γύρισε τη μπάλα στον Σικαλιά κι αυτός θυμίζοντας κάτι από τον Νίκο Μιχόπουλο, δε βρήκε τη μπαλά στην προσπάθειά του να την απομακρύνει κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα. 

 

Οι παίκτες μας δεν φόρτσαραν μετά το 1-0 και έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους. Στο 13’ αποχώρησε ο Μπουσαϊντί που τραυματίστηκε με τον Μάκη Χάβο να περνά στη θέση του  τον Σαβίνι.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς τίποτα αξιόλογο μέχρι το 34' όπου οι Γιαννιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μπακαγιόκο βρήκε το δοκάρι σε προσπάθεια του να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό κάπως ξύπνησε τους παίκτες μας που ανέβασαν λίγο ρυθμούς και στο 42' ο Αθανασιάδης με εύκολο κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-0, ύστερα από έξοχο συνδυασμό του με τους Βιεϊρίνια - Σαλπιγγίδη.

 

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Χάβος έβαλε τον Ελ Ζαρ αντί του Κριστιάνο, μεταφέροντας αριστερά τον Βιεϊρίνια και ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να παίξει πιο επιθετικά. Ωστόσο ο ΠΑΣ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, απείλησε αρχικά στο 50’ με τον Μπακαγιόκο και μείωσε σε 2-1 στο 53’ με τον Ιβοριανό, γεμίζοντας με άγχος την κερκίδα.

 

Ο ΠΑΟΚ εμφανώς καταπονημένος από την κούραση δε μπορούσε να απειλήσει την εστία του Σικαλιά. Ο Σαλπιγγίδης στο 56’ δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που του δόθηκε να καθαρίσει του παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στον ΠΑΣ να πιστέψει στην ισοφάριση. Οι Γιαννιώτες βγήκαν στην επίθεση και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπακαγιόκο (61’) και Ντε Βινσέντι (69’) χωρίς ευτυχώς να κοστίσει στην ομάδα μας.

Ο «δικέφαλος» κράτησε, τελικά, το 2-1 και πήρε την πρόκριση.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί (18' Σαβίνι), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Φωτάκης, Κριστιάνο (46' Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Σιαλμάς(58΄Τζαννης), Κειτά, Ντε Βιντσέντι(70΄Βαγγέλης), Κυριάκος (70΄Ανδράλας), Σκούφαλης, Μπακαγιόκο.

Διαβάστε ακόμη...