Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΑΕΛ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΛ στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΑΕΛ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στην Λάρισα, λίγες ώρες πριν την σέντρα του μεγάλου αγώνα.

 #Πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την ομάδα της Λάρισας στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος σε φάση ομίλων. Οι δύο αντίπαλοι έχουν κοντραριστεί μέχρι τώρα δύο φορές σε νοκ άουτ αγώνες και μια ακόμη σε τελικό διοργάνωσης το 1985, όταν η ΑΕΛ στέρησε από τον Δικέφαλο το νταμπλ.

#Το παράδοξο είναι πως εκείνη η συνάντηση τους στις 22 Ιουνίου 1985 ήταν και η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι στο Κύπελλο Ελλάδος, αφού μέχρι τότε η κληρωτίδα δεν τους είχε φέρει ποτέ αντιμέτωπους. Η ΑΕΛ επικράτησε με 4-1 σε εκείνο τον τελικό του ΟΑΚΑ και πήρε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της.

#Η επόμενη συνάντηση τους ήταν στις 10 Μαρτίου 1991 στην Τούμπα για τα προημιτελικά του θεσμού. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 (41' Λαγωνίδης, 78' Μπορμπόκης, 83' Καραγεωργίου) και έβαλε βάσεις πρόκρισης για την επόμενη φάση. Η ήττα με 2-0 δεν άγχωσε τον Δικέφαλο στην Λάρισα, αφού το σκορ μέχρι τις καθυστερήσεις ήταν 1-0 με το γκολ του Πέτκοφ (25') και απλά πριν την λήξη ο Ντα Σίλβα έστειλε δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα.

#Την σεζόν 2003-04 συναντήθηκαν αρκετά νωρίς, μόλις στον πρώτο γύρο του θεσμού σε διπλή νοκ άουτ αναμέτρηση. Η Λάρισα πήρε ισοπαλία 1-1 (10' Γιασεμάκης – 42' Τσακμακίδης) στην άδεια από οπαδούς Τούμπα λόγω τιμωρίας. Ο ΠΑΟΚ διόρθωσε τα δεδομένα στο δεύτερο ματς και με νίκη 3-0 (14' Χάγκαν, 41' Σπάσιτς, 86' Γιασεμάκης) πέρασε άνετα στον δεύτερο γύρο. Την σεζόν 2003-04 στον πάγκο του Δικεφάλου ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης, ενώ τώρα θα βρίσκεται στην απέναντι πλευρά.

#Η προηγούμενη φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος του ΠΑΟΚ ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν στις 9 Μαρτίου 2013 στο ματς Πλατανιάς – ΠΑΟΚ 1-2, ενώ η τελευταία του επίσκεψη ως αντίπαλος προπονητής στην Τούμπα ήταν την 1η Απριλίου 2012 στο ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2.

#Η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες για οποιαδήποτε διοργάνωση ήταν στις 3 Απριλίου 2011 για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 (68' Αθανασιάδης ) και ο τεχνικός της ομάδας Βλάνταν Ίβιτς είχε αγωνιστεί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Διαβάστε ακόμη...