Νίκες για Ντόρτμουντ και Κράσνονταρ, ήττα στο φινάλε η Γκαμπάλα

Η Ντόρτμουντ συνεχίζει με το γκάζι στο πάτωμα, η Κράσνονταρ ανεβάζει ταχύτητα και η Καμπάλα αρχίζει να μένει πίσω.
Νίκες για Ντόρτμουντ και Κράσνονταρ, ήττα στο φινάλε η Γκαμπάλα

Αυτά είναι τα νέα των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Europa League.

Βέρντερ Βρέμης-Ντόρτμουντ 1-3

Η Μπορούσια ήταν η μεγάλη κερδισμένη της 11ης αγωνιστικής της Bundesliga καθώς εκμεταλλεύτηκε την λευκή ισοπαλία της Μπάγερν Μονάχου στην Φρανκφούρτη κόντρα στην Άιντραχτ και μείωσε την διαφορά από την κορυφή στους πέντε βαθμούς. Η Βέρντερ Βρέμης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους Βεστφαλούς και τον ρυθμό τους σε όλη την διάρκεια του αγώνα και αποδείχθηκε εν τέλει εύκολος αντίπαλος.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 9′ όταν ο Γκιντογκάν βρήκε εκπληκτικά τον Μικιταριάν, ο οποίος έστρωσε στον Ρόις για το 0-1. Το παιχνίδι είχε ξέφρενο ρυθμό χωρίς όμως να υπάρχουν πολλές τελικές ενέργειες. Σε μία από αυτές οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Στο 32′ και έπειτα από υπέροχο συνδυασμό, ο Γκίντερ απομάκρυνα αρχικά πάνω στην γραμμή αλλά ο επερχόμενος Ούτζα έκανε το 1-1.

Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, στο 44′ η Ντόρτμουντ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας κεφάλι στο σκορ. Ο Χούμελς έκανε την σέντρα και ο Μικιταριάν με κεφαλιά νίκησε τον Βίντβαλντ για το 1-2. Το δεύτερο μέρος δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου. Οι Βεστφαλοί είχαν τον έλεγχο και αν ο Ομπαμεγιάνγκ δεν ήταν τόσο άστοχος θα έφταναν το σκορ σε μεγάλα ύψη. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός αστόχησε στο 48′, στο 50′ και στο 71′ για να έρθει στο 72′ ο Ρόις, να πάρει την ασίστ από τον Μικιταριάν και να εκτελέσει άψογα για το τελικό σκορ.

Η σύνθεση της Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Γκίντερ, Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Παρκ (76′ Σμέλτσερ), Βάιγκλ, Γκιντογκάν (85′ Πίστσεκ), Καγκάβα, Ρόις (77′ Κάστρο), Μκιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ

Κρίλια Σοβέτοφ-Κράσνονταρ 0-4

 Τον περσινό καλό εαυτό της άρχισε να θυμίζει η Κράσνονταρ, η οποία ήταν εντυπωσιακή στην έδρα της Κρίλια και πέρασε με το ευρύ 0-4, έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μαμάεφ, Αρί και Σμολόφ που διέλυσαν την αντίπαλη άμυνα. Οι γηπεδούχοι άντεξαν μέχρι το 37′. Τότε ο Μαμάεφ έπειτα από όμορφη ενέργεια, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ξεγέλασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Από εκεί και έπειτα, οι Ταύροι δεν κοίταξαν πίσω.

Το 0-1 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα και στο δεύτερο μέρος άρχισε το...πάρτι. Στο 61′ ο Σμολόφ πήρε την μπάλα μετά από κεφαλιά του Αρί και με μονοκόμματο σουτ την έστειλε στο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα για το 0-2. Στο 75′ ο Αρί σέρβιρε στον Μαμάεφ για το 0-3, ενώ ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που έγραψε τον επίλογο της αναμέτρησης στο 87′ με μία πανέμορφη λόμπα.

Η σύνθεση της Κράσνονταρ: Ντικάν, Γιετζέιτσικ, Σίγκουρντσον, Γκράνκβιστ, Καλέσιν (72′ Μαρκόβ), Καμπορέ, Αχμέντοβ, Γκαζίνσκι (68′ Τορμπίνσκι), Μαμάεβ (81′ Μπιστρόβ), Σμόλοβ, Αρί

Γκαμπάλα-Καπάζ 1-2

Μία εφιαλτική εβδομάδα έκλεισε με εντός έδρας ήττα. Η Γκαμπάλα κατάφερε μέσα σε δύο αγωνιστικές να μείνει πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή. Μετά την λευκή ισοπαλία της Τετάρτης κόντρα στην Ολιμπίκ Μπακού, την Κυριακή η Καπάζ υποχρέωσε την ομάδα του Γκρίγκορτσουκ στην πρώτη της εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα. Σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο μόλις στο δεύτερο λεπτό και να γεμίσουν με άγχος την Γκαμπάλα.

Η αντίδραση ήρθε μόνο στο δεύτερο μέρος και μάλιστα είχε Ασπρόμαυρο στοιχείο. Ο Φακούντο Περέιρα πέρασε σαν αλλαγή στο 46′ και στο 69'κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με εξαιρετικό σουτ . Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στην συνέχεια και στο 90+4′ η Καπάζ... πάγωσε τους γηπεδούχους. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν ότι το παιχνίδι είχε προγραμματιστεί αρχικά να διεξαχθεί το Σάββατο, αλλά η πυκνή ομίχλη δεν το επέτρεψε.

Η σύνθεση της Γκαμπάλα: Μπεζοτόζνι (7′ Πιετριζίκεβιτς), Στάνκοβιτς, Τζαμάλοφ, Ζενιόφ, Γκάι, Ντασνταμίροφ, Αμπασόφ, Αντονόφ, Γιαβαντόφ, Αμπίσοφ, Μέζα (46′ Περέιρα)

Διαβάστε ακόμη...