Η πορεία των αντιπάλων στο Europa League

Λίγο πριν έρθει στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική του Europa League, η Κράσνονταρ έμεινε στην ισοπαλία κόντρα στην Ανζί συμπληρώνοντας τέσσερα ματς χωρίς νίκη.
Η πορεία των αντιπάλων στο Europa League

Η Ντόρτμουντ επέστρεψε στις επιτυχίες και η Γκαμπάλα συνεχίζει να κυνηγά το πρωτάθλημα.

Μάιντζ-Ντόρτμουντ 0-2

Η διακοπή έδειξε να βοηθάει την Ντόρτμουντ να ξεπεράσει το ηχηρό... χαστούκι που δέχθηκε από την Μπάγερν στο Μόναχο. Οι Βεστφαλοί αντιμετώπισαν εκτός έδρας την πρώην ομάδα του Τόμας Τούχελ και πέτυχαν μία εύκολη νίκη. Έτσι μετά από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, επέστρεψαν στις επιτυχίες διατηρώντας την δεύτερη θέση στην βαθμολογία.

Η είδηση του αγώνα ήταν φυσικά ότι ο Ομπαμεγιάνγκ δεν σκόραρε. Ο Γκαμπονέζος ανέλαβε χρέη δημιουργού και έδωσε και τις δύο ασίστ στα γκολ της ομάδας του. Στο 17′ έστρωσε στον Ρόις ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για την Μπορούσια, η οποία κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμα της.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρος, στο 47′ ο Ομπαμεγιάνγκ κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλτι στα όρια της περιοχής, αλλά ο Ρόις αστόχησε από την άσπρη βούλα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά, ωστόσο η άμυνα της Ντόρτμουντ και ο Μπουρκί ήταν σε εξαιρετική μέρα. Στο 82′ ο πεισματάρης Ομπαμεγιάνγκ έκλεψε λίγο μετά το κέντρο, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μικιταριάν, ο οποίος αφού πέρασε και τον Κάριους έγραψε το τελικό 0-2.

Η σύνθεση της Μπορούσια: Μπούρκι, Γκίντερ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Παρκ, Γκιντογκάν, Βάιγκλ, Μκιταριάν, Καγκάβα (83′ Κάστρο), Ρόις (79′ Μπέντερ), Ομπαμεγιάνκ (89′ Ράμος)

Ανζί-Κράσνονταρ 2-2

Μακριά από τις νίκες για τέταρτη σερί αγωνιστική έμεινε η Κράσνονταρ, καθώς ήρθε ισόπαλη στην έδρα της Ανζί. Η ομάδα του Κόνονοφ μάλιστα λίγο έλειψε να μην πάρει ούτε τον πόντο, αλλά έκανε το comeback και απέφυγε την ήττα.

Η εικόνα των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος ήταν απογοητευτική. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν κατάφεραν να σημειώσουν ούτε μία τελική στην αντίπαλη εστία, με την Ανζί να το εκμεταλλεύεται και να τους τιμωρεί. Στο 15′ ο Σινίτσιν δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σταθερά ένα σουτ του Μπολί και ο επερχόμενος Αλμέιδα άνοιξε το σκορ. Στο 40′ ο Μπολί «χόρεψε» την άμυνα των Ταύρων και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει, καθώς και στο δεύτερο μέρος η Κράσνονταρ δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, όλα άλλαξαν σε δύο λεπτά. Ενα ξέσπασμα ήταν αρκετό για να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 79′ ο Λαμπορδέ που είχε περάσει αλλαγή πήρε μερικές κόντρες μέσα στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά για το 1-2 και στο 80′ ο Αρί είδε δύο παίκτες της Ανζί να μην μπορούν να απομακρύνουν και έγραψε το τελικό 2-2. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι με την ψυχολογία στα ύψη προσπάθησαν να κάνουν την ολική επαναφορά αλλά δεν κατάφεραν, να πάρουν κάτι περισσότερο.

Έτσι παραμένουν στην μέση της βαθμολογίας, πέντε βαθμούς μακριά από τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η σύνθεση της Κράσνονταρ: Σινίτσιν, Καλέσιν, Στράντμπεργκ, Γκράνκβιστ, Πετρόβ, Καμπορέ, Γκαζίνσκι (66′ Τορμπίνσκι), Αχμέντοβ, Ζοαοζίνιο (69′ Αρί), Σμόλοβ, Βάντερσον (58′ Λαμπόρδε)

Νέφτσι Μπακού-Γκαμπάλα 0-1

Ακάθεκτη συνεχίζει η Γκαμπάλα στις εγχώριες διοργανώσεις. Τελευταίο της θύμα η Νέφτσι Μπακού, της οποίας επιβλήθηκε με 1-0, πέτυχε την τέταρτη διαδοχική της νίκη και συνεχίζει το κυνήγι της Καραμπάγκ, η οποία βρίσκεται έναν πόντο πάνω από την αντίπαλο του Δικεφάλου.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πλήρη έλεγχο από την αρχή της αναμέτρησης και έχασαν πολλές ευκαιρίες να καθαρίσουν το παιχνίδι από νωρίς, έπρεπε να φτάσουμε στο 90′ για να φέρει την λύτρωση ο Αντόνοφ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 67′ στην θέση του Φακούντο Περέιρα. Η Γκαμπάλα δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, βελτιώνεται συνεχώς ενώ προσαρμόζει το παιχνίδι της ανάλογα με την δυναμική του αντιπάλου.

Η σύνθεση της Γκαμπάλα: Μπεζοτόσνι, Αμπισόφ, Ντασνταμίροφ, Στάνκοβιτς, Αμπασόφ (73′ Μιρζαμπαΐοφ), Περέιρα (67′ Αντόνοφ), Ντοντό, Ζαργκάροφ (77′ Σαντιγκόφ), Γκάι, Καμάλοφ, Ζενιόφ

Διαβάστε ακόμη...