Ποια είναι η Μακάμπι (vids)

Oι Ισραηλινοί θα βρεθούν ξανά στο δρόμο του ΠΑΟΚ και το paokmania σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον αντίπαλο που καλείται να ξεπεράσει η ομάδα του Χουμπ Στέφενς για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League.
Ποια είναι η Μακάμπι (vids)

Η Μακάμπι τη σεζόν που μας πέρασε κατέκτησε το πρωτάθλημα στη χώρα της και συμμετείχε στα προκριματικά του Champions League προτού βρεθεί στα playoffs του Europa League.

Οι Ισραηλινοί συμμετείχαν από το 2ο προκριματικό γύρο και έτσι μετρούν ήδη 4 επίσημα παιχνίδια.

Στον 2ο προκριματικό γύρο προκρίθηκε από τη Γκυορ, αφού τη νίκησε στην Ουγγαρία με 0-2 στη ρεβάνς του Ισραήλ με 2-1.

 

Στον 3ο προκριματικό γύρο αποκλείστηκε από τη Βασιλεία, αφού ηττήθηκε στην Ελβετία με 1-0 και στη ρεβάνς του Ισραήλ αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 3-3.

 

Το προφίλ της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Έτος ίδρυσης: 1906

Έδρα: "Bloomfield Stadium" (Τελ Αβίβ)

Τίτλοι: 20 Πρωταθλήματα, 22 Κύπελλα, 6 νταμπλ, 2 Πρωταθλήματα Ασίας

Χρώματα: Κίτρινο-Μπλε

Πέρυσι κατέκτησε με άνεση το πρωτάθλημα στη χώρα της με δέκα βαθμούς διαφοράς από τη δεύτερη Μακάμπι Χάιφα. Συνολικά στην ιστορία της έχει κατακτήσει 20 Πρωταθλήματα και 22 Κύπελλα στο Ισραήλ (6 φορές το νταμπλ), κάτι που την καθιστά την πιο επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας. Πάντως, για τελευταία φορά είχε στεφθεί πρωταθλήτρια πριν από μια δεκαετία!

 

Γήπεδο

Το Μπλούμφιλντ έχει χωρητικότητα 14.413 θέσεις.

Θεωρείται από τις δυνατές έδρες, με φανατικό κοινό που την υποστηρίζει.

 

 

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Χουάν Πάμπλο (Ισπανία), Μπαράκ Λέβι, Τόμερ Τσεντσίνσκι (Καναδάς)

Αμυντικοί: Μανέ (Ισπανία), Όμρι Μπεν Χαρούς, Ρέεφ Πέρετς, Γιοάβ Ζιφ, Εϊτάν Τίμπι, Σεράν Γέινι (αρχηγός), Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία)

Μέσοι: Γκαλ Άλμπερμαν, Εράν Ζαχάβι, Μαχαράν Ράντι, Ντορ Μίτσα, Νταν Εϊμπίντερ, Χασάν Αμπού Ζαΐντ, Νίκολα Μίτροβιτς (Σερβία), Μόσε Λουγκάσι, Όμρι Άλτμαν (δανεικός από Φούλαμ)

Επιθετικοί: Μπάρακ Γιτζχάκι, Ταλ Μπεν Χαΐμ, Μοάνες Νταμπούρ, Ράντε Πρίτσα (Σουηδία), Γκαέλ Μαργκούλις


Προπονητής: Πάουλο Σόουζα

 

Το καλοκαίρι αποχώρησαν με μεταγραφή στη Ρεμς ο περυσινός πρώτος σκόρερ της ομάδας Ελιράν Ατάρ, όπως και ο Αργεντίνος κεντρικός αμυντικός Φιντέλεφ, ο οποίος επέστρεψε μετά το δανεισμό του στη Νάπολι.

Η Μακάμπι ενισχύθηκε με τον Ισπανό τερματοφύλακα Χουάν Πάμπλο από τη Χιχόν, τον επίσης Ισπανό αριστερό μπακ Μανέ από την Χετάφε, ενώ «δανείστηκε» από τις ακαδημίες της Φούλαμ τον επιθετικό Όμρι Άλτμαν και επέστρεψαν από δανεισμό ο κεντρικός αμυντικός Πούντσετς (Ουνιόν Βερολίνου) και ο τερματοφύλακας Χαίμοφ (ΑΕΚ Λάρνακας).

 

Η προϊστορία με τη Μακάμπι

Φυσικά άσχημες μνήμες γεννάει στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ η Μακάμπι, καθώς ήταν ο αντίπαλος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ του 2004-05, τότε που οι Ισραηλινοί κέρδισαν στα "χαρτιά" με 0-3 τον αγώνα της Τούμπας (σκορ κανονικού ματς 1-2) για αντικανονική συμμετοχή του Λιάσου Λουκά. Ο επαναληπτικός του Τελ Αβίβ ήταν διαδικαστικής σημασίας πια (1-0).

 

Έχει αποκλείσει ΠΑΟ και Ολυμπιακό

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει αποκλείσει επίσης τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ το 2010 (1-0 στο Τελ Αβίβ, 2-1 ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης»), όπως και τον Παναθηναϊκό στην ίδια διοργάνωση το 2011 (2-1 ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ και 3-0 νίκη της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ), ενώ δεν έχει αποκλειστεί από Ελληνική ομάδα σε καμία διοργάνωση!

Διαβάστε ακόμη...