Τα γκρουπ των προκριματικών σήμερα...

Ένα ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Goal News", στο οποίο παρουσιάζονται τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή για τα προκριματικά του Champions' League και την Ελληνική εκπροσώπηση.
Τα γκρουπ των προκριματικών σήμερα...

Πιο συγκεκριμένα:

"Με τα τωρινά δεδομένα ούτε ο Δικέφαλος ούτε βεβαίως οι άλλες τρεις ελληνικές ομάδες θα είναι στους ισχυρούς του πρώτου προκριματικού για το Τσάμπιονς Λιγκ ο προκριματικός των μη πρωταθλητων.

Η μοναδική ελληνική ομάδα που βάσει συντελεστή έχει κάποιες ελπίδες για τους ισχυρούς στον πρώτο προκριματικό (πριν δηλαδή από τα πλέι οφ) είναι ο ΠΑΟΚ, αν και εφόσον κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Με τα τωρινά δεδομένα πάντως ούτε ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα ήταν στους ισχυρούς στα τέλη Ιουλίου και θα κληρωνόταν με μία ομάδα εκ των Λιόν, Ζενίτ, Ντιναμό Κιέβου, Αϊντχόφεν και Άντερλεχτ.
Βεβαίως, αυτό το γκρουπ δεν έχει ακόμα κλειδώσει, αφού οι τέσσερις από τις πέντε αυτές ομάδες μπορεί τελικά να μη βρίσκονται στη διαδικασία. Η Λιόν κινδυνεύει να χάσει την τρίτη θέση στο Σαμπιονά από τη Σεντ Ετιέν που έχει χαμηλότερο συντελεστή από τον ΠΑΟΚ, αλλά και από τη Λιλ που είναι και αυτή πιο ψηλά.

Στην Ολλανδία ελπίδες για το δεύτερο εισιτήριο έχει και η Φέγενορντ με μικρότερο συντελεστή από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο "Δικέφαλος" θα ευνοηθεί και αν στο Βέλγιο η Άντερλεχτ κατακτήσει τελικά το πρωτάθλημα και του έρθει στον προκριματικό η ανίσχυρη Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Από αυτά τα τρία ενδεχόμενα ο ΠΑΟΚ θέλει να τον ευνοήσουν τα δύο, προκειμένου να ανέβει με τη Φενέρμπαχτσε στους ισχυρούς και σε αυτό το ενδεχόμενο το γκρουπ των πιθανών του αντιπάλων μπορεί να αποτελείται από ομάδες όπως η Σεντ Ετιέν, η Ζούλτε Βάρεγκεμ, η Νόρντζελαντ, η Σάλσμπουργκ και Γκρασχόπερς, οπότε σαφώς και πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες του για πρόκριση τουλάχιστον στα πλέι οφ, όπου θα τον περιμένουν... μεγαθήρια. Σ' αυτό το ενδεχόμενο όμως εκτός από τα 2 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του Τσάμπισνς Λιγκ, θα έχει μίνιμουμ εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα, ακόμα κι αν αποκλειστεί εκεί.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα,  τα γκρουπ διαμορφώνονται ως εξής:

ΙΣΧΥΡΟΙ

ΟμάδαΧώραΒαθμοίΛιονΓαλλία95.800ΖενίτΡωσία70.766Ντιναμό Κ.Ουκρανία68.951ΑϊντχόφενΟλλανδία64.945ΆντερλεχτΒέλγιο44.880

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

ΟμάδαΧώραΒαθμοίΦενερμπαχτσέΤουρκία46.400ΠΑΟΚΕλλάδα28.800ΣάλσμπουργκΑυστρία28.075ΝόρντζελαντΔανία12.640ΓκρασχόπερςΕλβετία7.285


Για τους ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς δεν έχουν παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα είναι στους ανίσχυρους αν καταφέρουν να τερματίσουν πρώτοι στα playoffs".

 

Διαβάστε ακόμη...