Αυτή είναι η Ραπίντ Βιέννης

Μια παλιά γνώριμη θα βρει ο ΠΑΟΚ στο δρόμο του για τους ομίλους του Europa League. Την Ραπίντ Βιέννης, μια ομάδα που αντιμετώπισε πριν 40 χρόνια για το τότε κύπελλο Κυπελλούχων
Αυτή είναι η Ραπίντ Βιέννης

Έδρα της είναι το  Gerhard Hanappi Stadium χωρητικότητας 17.500 θέσεων (πήρε το όνομά του από τον πρώην αρχηγό της ομάδας, ο οποίος πέθανε το 1980) και προπονητής της είναι ο Πέτερ Σέτελ, βγαλμένος από τα σπλάχνα της.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1899 και από το 1911 παίζε στην μεγάλη κατηγορία του αυστριακού πρωταθλήματος. Είναι γνωστή η συνήθεια των οπαδών της ομάδας  να χειροκροτούν συνεχόμενα τα τελευταία 15 λεπτά κάθε παιχνιδιού για να «σπρώξουν» την ομάδα, μία πράξη που έχουν ονομάσει Rapidviertelstunde και έχει τη ρίζα της σε κάτι που συνέβη το 1941. Τότε σε παιχνίδι με τη Σάλκε και ενώ η Ραπίντ έχανε με 3-0 μέχρι το 75'  το γύρισε σε 4-3 στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα...

Οι Αυστριακοί ξεκίνησαν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι από τον τρίτο προκριματικό του Europa League, όπου δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα  απέναντι στη Βοϊβοντίνα. Στον πρώτο αγώνα η Ραπίντ έχασε με 2-1 εκτός έδρας, αλλά στον επαναληπτικό επικράτησε με 2-0 και πήρε την πρόκριση. O Αμερικανός επιθετικός Τέρενς Μπόιντ είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης τους, καθώς ήδη έχει σημειώσει ήδη δύο γκολ σε τρεις συμμετοχές φέτος. Η ομάδα της Βιέννης πλήρωσε 400.000 στη Ντόρτμουντ για να τον αποκτήσει.

Ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε όμως καλά το φετινό πρωτάθλημα καθώς στο μεγάλο τοπικό ντέρμπ με την Αούστρια Βιέννης έχασε με 3-0 και μάλιστα εντός έδρας... Από εκεί και πέρα όμως μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Πέρσι τερμάτισε στην 2η θέση, έξι βαθμούς πίσω από την Σάλτσμπουργκ. Πάντως το γεγονός ότι αυτήν την εποχή είναι πιο έτοιμη από τον Δικέφαλο, που ακόμα είναι σε στάδιο προετοιμασίας, είναι κάτι που σίγουρα ε-μπνέει ανησυχία!

Το ρόστερ της Ραπίντ:

Τερματοφύλακες: Γιαν Νόβοτα (Σλοβακία), Τόμας Ντάου (Αυστρία), Λούκας Κένινγκσχοφερ (Αυστρία).

Αμυντικοί: Μπρίαν Μπέρεντ (Γερμανία), Τόμας Σράμελ (Αυστρία), Μάριο Ζονλάιτερ (Αυστρία), Μάρκους Κάτσερ (Αυστρία), Χάραλντ Πίχλερ (Αυστρία), Ζέρσον (Βραζιλία), Μίχαελ Σίμπελσμπεργκερ (Αυστρία).

Μέσοι: Στέφαν Κούλοβιτς (Αυστρία), Μάρκους Χέικινεν (Φινλανδία), Στέφαν Χόφμαν (Αυστρία), Μπόρις Πρόκοπιτς (Αυστρία), Κρίστιαν Ντόμπρας (Αυστρία), Κρίστοφερ Ντράτσαν (Αυστρία), Μουχάμεντ Ιλντίζ (Αυστρία), Τόμας Πράγκερ (Αυστρία), Ντόμινικ Βίντρα (Αυστρία).

Επιθετικοί: Τέρενς Μπόιντ (ΗΠΑ), Λούκας Γκροτσούρεκ (Αυστρία), Κρίστοφερ Τρίμελ (Αυστρία), Γκουίντο Μπουργκστάλερ (Αυστρία), Ντένι Αλάρ (Αυστρία).

Στις διακρίσεις της συμπεριλαμβάνονται 32 πρωταθλήματα, 14 κύπελλα και δύο φορές φιανλίστ στο κύπελλο Κυπελλούχων. Η πρώτη ήταν το 1985 όταν έχασε στο Ρότερνταμ από την Έβερτον με 3-1 και η δεύτερη το 1996 όταν και πάλι έχασε στον τελικό που έγινε στις Βρυξέλλες από την Παρί σεν Ζερμέν με 1-0.

Η Ραπίντ έχει ως έδρα το  Gerhard Hanappi Stadium και η χωρητικότητά του είναι στις 17.500 θέσεις. Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει πάνω από 2000 εισιτήρια αν αυτό είναι εφικτό αφού πολύς κόσμος θα θελήσει να ταξιδέψει και από την Ελλάδα αλλά και από την Γερμανία.

Διαβάστε ακόμη...