Αύριο ο φάκελος στην UEFA

Αύριο είναι η κρίσιμη ημερομηνία όπου ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να καταθέσει στην UEFA το φάκελο με τα οκονομικά δεδομένα του και να αποδείξει ότι τηρεί αυτά που είχε θέσει εξ αρχής η ανώτερη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή.
Αύριο ο φάκελος στην UEFA

Και πιο συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ καλείται να δείξει με πράξεις ότι έχει μειώσει το μπάτζετ, έχει τακτοποιήσει (σε μεγάλο βαθμό), τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, έχει κάνει τους απαραίτητους διακανονισμούς (π.χ με Ίβιτς, Τσιρίλο, Χαλκιά), έχει επενδύσει στις ακαδημίες ανεβάζοντας ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα κάτι που σχεδόν απαιτεί η UEFA, όπως και το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει κάνει ακόμη μεταγραφές (ο Κουμάλο είναι δανεικός) προκειμένου να συμμαζέψει ακόμη περισσότερο τα οικονομικά της..

Τα μηνύματα δείχνουν πως η ομοσπονδία έχει δείξει διάθεση ελαστικότητας προς τις ομάδες που καταβάλλουν πραγματικά μεγάλες προσπάθειες για να συμμαζέψουν τα οικονομικά τους τον τελευταίο χρόνο, εφαρμόζοντας το financial fair play.

Ο ΠΑΟΚ  θα συμπεριλάβει στο φάκελό του και την άδεια που του χορήγησε η ΕΠΟ για να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, κάτι που θεωρείται σημαντικό.

Όπως και να έχει στις τάξεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ υπάρχει αγωνία για τη στάση που θα κρατήσει η ΟΥΕΦΑ απέναντι στο Δικέφαλο. Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι τιμωρημένος με αναστολή, ενώ επόμενος έλεγχος αναμένεται να είναι στις 30 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη...