H Toύμπα των ευρωπαϊκών ανατροπών!

Οι ευρωπαϊκές προκρίσεις του ΠΑΟΚ στην έδρα του, όταν χρειάστηκε ν’ ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου ματς μακριά από τη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: forzaonline.gr
H Toύμπα των ευρωπαϊκών ανατροπών!
Photo Credits: @forzaonline.gr website

Στην προπέρσινη εντυπωσιακή του πορεία στο Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να κάνει δύο ανατροπές στην Τούμπα. Στις αρχές του προπερασμένου Αυγούστου κληρώθηκε ν’ αντιμετωπίσει την Μποέμιαν για το γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Στο πρώτο ματς στο Δουβλίνο γνώρισε την ήττα με 2-1, με τον Ολιβέιρα να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 78΄ της αναμέτρησης. Στη ρεβάνς της 12ης Αυγούστου (φωτ.) ο Δικέφαλος είχε πετύχει και τα δύο γκολ της νίκης του με 2-0 πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου (4΄ Σβαμπ, 28΄ Μπίσεσβαρ). Είχε, όμως, και μια σημαντική απώλεια, μια κι ο Ολιβέιρα είχε υποστεί μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού. Την ίδια ημέρα οριστικοποιήθηκε κι η μεταγραφή του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να συμμετάσχει στα πλέι οφ, αντιμετωπίζοντας τη Μίντιλαντ. Πριν καλά συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο στη ρεβάνς της Τούμπας, ο Δικέφαλος είχε ήδη ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα χάρη στα γκολ των Ζίβκοβιτς (20΄) και Βιεϊρίνια (26΄). Οι Δανοί δεν είχαν πει την τελευταία λέξη και με την κεφαλιά του Χεγκ στο 80΄ οδήγησαν το ματς στην παράταση. Η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, ο Πασχαλάκης εξουδετέρωσε το πρώτο κιόλας χτύπημα των αντιπάλων και στο τέλος οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την επικράτησή τους με 5-3.

ΕΔΙΩΞΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Θύμα έκπληξης είχε πέσει η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη στον εκτός έδρας αγώνα εναντίον της άσημης πορτογαλικής Λεϊσόες για τον α΄ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 2002-03, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. Στη ρεβάνς, όμως, της 3ης Οκτωβρίου 2002 (είχαν διατεθεί μόλις 5.960 εισιτήρια) ο ΠΑΟΚ αποκατέστησε την τάξη. Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, είχε πετύχει δύο γκολ (15΄ Σαλπιγγίδης, 17΄ Οκκάς), παραβιάζοντας άλλες δύο φορές την αντίπαλη εστία στο β΄ μέρος (57΄ Κουτσόπουλος, 79΄ Οκκάς), μέχρι οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν προς το τέλος για το 4-1.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Το όνομα της Ζίμπρου δεν τρόμαζε κανέναν στην κλήρωση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (σεζόν 2014-15), ωστόσο το 1-0 στο Κισινάου  σήμανε συναγερμό ενόψει της ρεβάνς. Στο δεύτερο παιχνίδι, πάντως, κόντρα στους Μολδαβούς, που είχε διεξαχθεί στις 28 Αυγούστου 2014 (14.843 εισιτήρια), ο Δικέφαλος «καθάρισε» εύκολα με 4-0 με τα γκολ των Περέιρα (11΄), Αθανασιάδη (45΄), Μακ (79΄) και Μάρτενς (84΄), εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι από το 42΄ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο.

ΤΟ…ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

Η ήττα με 2-1 στο Ζάγκρεμπ από τη Λοκομοτίβα για το β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2015-16 είχε δημιουργήσει αμφιβολίες ως προς την πρόκριση της ομάδας του Ιγκόρ Τούντορ στην επόμενη φάση. Η ρεβάνς, ωστόσο, της 23ης Ιουλίου 2015 μπροστά σε περίπου δεκαπέντε χιλιάδες φιλάθλους (11. 861 εισιτήρια) εξελίχτηκε σε… πάρτι για τους γηπεδούχους, μια και στο 14΄ το σκορ είχε πάει στο 3-0 με τα γκολ των Λούκας, Μακ και Πέλκα. Το ημίχρονο έκλεισε με 4-0 (34΄ Κίτσιου), ενώ το τελικό 6-0 είχε διαμορφωθεί με τα τέρματα των Αντριάσεβιτς (αυτογκόλ 59΄) και Μακ (84΄).

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΜΠΣ

Ηταν στις 9 Νοεμβρίου 2000, όταν ο Δικέφαλος απέκλειε την Ουντινέζε για το β΄ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε ηττηθεί με 1-0 στο πρώτο ματς στο Φρίουλι και το έργο της στη ρεβάνς της Τούμπας ήταν πολύ δύσκολο. Πόσο μάλλον όταν ο αγώνας είχε μπει στο τελευταίο 20λεπτο και οι γηπεδούχοι δεν είχαν βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα (στο 57΄ ο Οκκάς είχε κεφαλιά στο δοκάρι). Τη λύση έδωσαν τελικά οι παίκτες, που ήρθαν από τον πάγκο. Στο 74΄ ο Καμπς (έντεκα λεπτά νωρίτερα είχε μπει στο παιχνίδι) άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Και μια ακόμη κεφαλιά του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στο 103΄ έβαλε μπροστά την ομάδα του με 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 108΄ ο Φρούσος, που επίσης είχε έρθει ως αλλαγή από τον πάγκο.
 

Διαβάστε ακόμη...