Η Μικτή Ζώνη του Βασιλεία-ΠΑΟΚ

Οι δηλώσεις των Πέλκα, Λημνιού και Πασχαλάκη μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Βασιλείας στην Ελβετία.
Η Μικτή Ζώνη του Βασιλεία-ΠΑΟΚ

Ο Δημήτρης Πέλκας , που μετά την απουσία του Βιεϊρίνια φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού μίλησε για την εμφάνιση του Δικεφάλου στο Σαίντ Τζέικομπ Παρκ, για το βάθος της ομάδας και την επόμενη μέρα που φέρνει την Σπαρτάκ Μόσχας στο δρόμο του Δικεφάλου, δηλώνοντας αναλυτικά:«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό που πετύχαμε. Το λέγαμε ότι θα έρθουμε να κερδίσουμε, να παίξουμε πειθαρχημένα. Ξέραμε ότι η Βασιλεία, θα προσπαθήσει να μας πιέσει στην έδρα της, αλλά αξίζαμε να κερδίσουμε.Όντως αν δούμε την ιστορία, σε πολλά δύσκολα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει τον τρόπο να κερδίζει και να παίζει καλά. Το έχει στο DNA της η ομάδα.Είναι συνθηματικό, για τη θέση στην περιοχή που παίρνουν οι παίκτες. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες στον αέρα. Προσπάθησα να σημαδέψω αυτούς. Σήμερα, έλειψε και ο Βιεϊρίνια και στη θέση του, προστέθηκε ο Χατσερίδης , που είναι και αυτός ψηλός. Πιστέψαμε ότι μπορούμε να σκοράρουμε από στατική φάση και δικαιωθήκαμε. Είναι πολύ μεγάλη έλλειψη αυτή του Βιεϊρίνια . Είναι μεγάλη προσωπικότητα με το πως βοηθάει, πως ξεμπλοκάρει το παιχνίδι. Μας το ζήτησε και ο ίδιος να παίξουμε και για αυτόν. Κάποιες φορές, όλα γίνονται για καλό. Μπήκε ο Χατσερίδης , ο οποίος, για μένα, ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Ήταν αλάνθαστος.Από αύριο θα δούμε τι ομάδα είναι η Σπαρτάκ. Σίγουρα, θα είναι μια διαφορετική ομάδα. Θα τους αναλύσουμε και θα παίξουμε αυτό που δουλεύουμε.. Θα τους κοιτάξουμε στα ίσα για να τους περάσουμε» .

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Λημνιός στάθηκε στο οικογενειακό κλίμα της ομάδας λέγοντας τα εξής:«Είμαστε μία πολύ καλή παρέα. Με βοηθάει πολύ και ο Πέλκας , είναι συνεχώς δίπλα μου. Έχει περισσότερη εμπειρία και προσπαθώ κι εγώ για το καλύτερο.Είναι διαφορετικά τα πράγματα στο Champions League. Όλα είναι διαφορετικά. Είχα άγχος, γιατί είχαμε πει όλοι ότι πρέπει να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση. Από το πρώτο λεπτό, υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Κάναμε αυτά που μας είπε ο προπονητής μας και έχουμε τώρα μπροστά μας την Σπαρτάκ Μόσχας. Εμείς κοιτάμε συνεχώς πως θα βελτιωνόμαστε. Σήμερα παίξαμε πολύ καλά, ξέρουμε ότι η Σπαρτάκ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά κι εμείς έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε» .

Τέλος ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης , που έζησε μία βραδιά που δύσκολα θα ξεχάσει, κρατώντας την εστία του ανέπαφη, αλλά δίνοντας και ασίστ στον Πρίγιοβιτς για το 0-2, μίλησε για την φάση του δεύτερου γκολ τονίζοντας πως είναι αποτέλεσμα δουλειάς, αφιέρωση την νίκη στον Ιβάν Σαββίδη και έστειλε το δικό του μήνυμα για την συνέχεια:«Κύλησε η βραδιά όπως την είχε σχεδιάσει ο προπονητής. Είχαμε πει μετά το πρώτο παιχνίδι, ότι θα πάμε να κερδίσουμε και στη Βασιλεία και αυτό κάναμε σήμερα.Σοκαριστήκαμε λίγο είναι η αλήθεια με την απώλεια του Βιεϊρίνια . Προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε, εγώ το έμαθα τελευταία στιγμή. Η ομάδα έχει δείξει ότι έχει βάθος. Τα παιδιά που μπήκαν σήμερα, βοήθησαν στο μέγιστο. Το μόνο που ξέρω και θέλω να μείνω, είναι στα δικά μας κομμάτια. Κάναμε ότι μας είπε ο προπονητής. Ήμασταν σοβαροί και πειθαρχημένοι. Από το πρώτο λεπτό ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Είναι δουλεμένο στην προπόνηση η ασίστ στον Αλεξάνταρ. Θέλαμε αυτή τη νίκη να την αφιερώσουμε στον Πρόεδρο. Το ζει και το χαίρεται πολύ. Κάνει ότι μπορεί για να φτάσει ψηλά ο ΠΑΟΚ. Και η Σπαρτάκ είναι μεγάλη ομάδα. Μηνύματα δείχνουμε μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Από την επόμενη μέρα θα κάνουμε την ανάλυση. Θέλουμε να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι και σοβαροί και σε αυτά τα παιχνίδια» .

Διαβάστε ακόμη...