Νίκες Ντόρτμουντ και Κράσνονταρ, ήττα η Γκαμπάλα

Το paokfc.gr σας παρουσιάζει αναλυτικό ρεπορτάζ από τα παιχνίδια των τριών αντιπάλων της ομάδας μας στους ομίλους του Europa League, από τις αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου.
Νίκες Ντόρτμουντ και Κράσνονταρ, ήττα η Γκαμπάλα

Αννόβερο – Ντόρτμουντ 2-4

Πιο δύσκολα από ότι μαρτυράει το τελικό 2-4, πέρασε η Ντόρτμουντ από την έδρα του Αννόβερου, κάνοντας το 4 στα 4 στην φετινή Μπουντεσλίγκα. Η Μπορούσια μαζί με την Μπάγερ Μονάχου οδηγούν την κούρσα στο πρωτάθλημα Γερμανίας, έχοντας το απόλυτο, με τους Βεσταφαλούς να είναι ωστόσο πιο πειστικοί αγωνιστικά αυτή την περίοδο. Χαρακτηριστικό της ομάδας του Τόμας Τούχελ είναι η ευκολία με την οποία φτάνουν στο γκολ. Σε τέσσερις αγώνες η Ντόρτμουντ μετράει 15 γκολ ενεργητικό και μόλις τρία παθητικό.

Στο Αννόβερο το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την Μπορούσια καθώς μολονότι είχε την υπεροχή, στο 18′ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Οι γηπεδούχοι με υποδειγματική αντεπίθεση πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Σόμπιχ, το οποίο όμως δεν κατάφεραν να διατηρήσουν για πολύ. Η απάντηση της Ντόρτμουντ ήρθε στο 35′ με τον Ομπαμεγιάνγκ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να φέρνει το ματς στα ίσια. Στο 44′ ο Μικιταριάν, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με όμορφο σουτ, ολοκληρώνοντας την ανατροπή στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος το Αννόβερο μπήκε δυνατά και κατάφερε στο 53′ μετά από λάθος του Χούμελς, ο οποίος συμπλήρωσε 200 παιχνίδια στην μεγάλη κατηγορία, να σκοράρει πετυχαίνοντας το 2-2 με τον Σόμπιχ. Από εκεί και πέρα ο αμυντικός του Αμβούργου, Φελίπε, ανέλαβε δράση. Στο 67′ σημείωσε αυτογκόλ μετά από γύρισμα του Γκίντερ και στο 85′ υπέπεσε σε «ανόητο» πέναλτι, για να γράψει ο Ομπαμεγιάνγκ και πάλι από την άσπρη βούλα το τελικό 2-4.

Δύσκολη νίκη για την αντίπαλο του Δικεφάλου, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση στον επιθετικό τομέα, ωστόσο στο συγκεκριμένο ματς εμφάνισε και κάποια τρωτά σημεία στην αμυντική της λειτουργία.

Η σύνθεση της Ντόρτμουντ:

Μπούρκι, Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Σμέλτσερ, Βέιγκλ (66′ Κάστρο), Γκιντογκάν, Χόφμαν (60′ Γιανουζάι), Καγκάβα (90′ Μπέντερ), Μικιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ

Κράσνονταρ – Ντιναμό Μόσχας 4-0

Το ξέσπασμα που έψαχνε πριν την διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, το πραγματοποίησε τελικά η Κράσνονταρ επικρατώντας με το εμφατικό 4-0 της Ντιναμό Μόσχας, την οποία και έπιασε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει τέσσερα τέρματα σε ένα ματς, όταν στις επτά προηγούμενες αναμετρήσεις της είχε πετύχει μόλις πέντε, δείχνοντας έτσι ότι ανεβάζει στροφές ενόψει της συνέχειας.

Οι παίκτες του Κονόνοφ κατάφεραν μόλις στο 10′ να ανοίξουν το σκορ. Ο Λαμπόρδε ξέφυγε από το μαρκάρισμα των αντιπάλων του και με έξοχο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καταιγιστικός με τις δύο ομάδες να έχουν ατέλειωτα τρεξίματα και να δημιουργούν συνεχώς φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Το δεύτερο τέρμα της Κράσνονταρ ήρθε πριν την ανάπαυλα, με τον Μαμάεφ να εκμεταλλεύεται το λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα στο 41′ σημειώνοντας το 2-0.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η γηπεδούχος, ωστόσο περίμενε μέχρι το 71′ και ένα μακρινό σουτ του Αχμέντοφ για να πετύχει το 3-0 και να «κλειδώσει» τη νίκη. Η Ντιναμό αναζήτησε τουλάχιστον το γκολ της τιμής, είχε δοκάρι με τον Πογκρέμπνιακ, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90+2′) ο Μαμάεφ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του, γράφοντας το 4-0 μετά από ασίστ του Σμολόβ.

Η σύνθεση της Κράσνονταρ:

Σινίτσιν, Μπιστρόφ (78′ Μαρκόφ), Στράντμπεργκ, Γκράνκβιστ, Γιεντριερτζικ, Αχμέντοφ, Πετρόφ, Γκαζίντσκι (58′ Καμπορέ), Μαμάεφ, Σμολόφ, Λαμπόρδε (67′ Περέρια)

Ίντερ Μπακού – Γκαμπάλα 2-1

Στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος έπεσε η Γκαμπάλα, η οποία ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ίντερ Μπακού για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Αζερμπαϊτζάν. Ο Φακούντο Περέιρα, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στην προσεχή αντίπαλο του Δικεφάλου στο Europa League, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και ήταν μάλιστα θετικός καθώς στα στατιστικά του μετρέι και η ασίστ στο γκολ της Γκαμπάλα που προήλθε από εκτέλεση κόρνερ του Αργεντινού.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 2-0 προτού συμπληρωθεί το ημίωρο. Ο Ντε Σόουζα Μάρτινς χτύπησε δις στο 10′ και το 29′ και έκανε το έργο της Γκαμπάλα εξαιρετικά δύσκολο. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν στο β' ημίχρονο και μείωσαν στο 84′ όταν ο Περέιρα εκτέλεσε κόρνερ και ο Αντόνοφ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα Αζερμπαϊτζάν.

Ο προπονητής Γκρίγκορτσουκ δήλωσε αμέσως μετά την λήξη:

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι από πλευράς μας. Κάποια προσωπικά λάθη μας στοίχισαν και αυτά θα πρέπει να κοιτάξουμε και να δουλέψουμε. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την ήττα και να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί. Είναι πολύ σημαντικό το ευρωπαϊκό ματς για εμάς και το γνωρίζουν και οι ποδοσφαιριστές μας«.

Η σύνθεση της Γκαμπάλα:

Πόποβιτς, Βέρνιντουμπ (66′ Περέιρα), Στάνκοβιτς, Τσαμάλοφ, Αμπάσοφ (79′ Μιρζαμπαΐοφ, Σαντίκοφ (77′ Ζαραγκόφ), Ντασνταμίροφ, Γκάι, Αντόνοφ, Ζενιόφ, Ντοντό

Διαβάστε ακόμη...