Facts & Figures για το Μπρόντμπι-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα του επαναληπτικού κόντρα στην Μπρόντμπι, για τα Play Offs του Europa League.
Facts & Figures για το Μπρόντμπι-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά από τις καλοκαιρινές μάχες του Δικεφάλου στο Κύπελλα Ευρώπης, καθώς και για τα ρεκόρ της ομάδας.

 #20 Οκτωβρίου 1977 ήταν η μοναδική έως τώρα φορά που αντιμετώπισε ομάδα στην Δανία ο ΠΑΟΚ. Για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων της σεζόν 1977-78 είχε αποκλείσει στην πρώτη αναμέτρηση την Ζαγκλεμπιέ με δύο νίκες και στη συνέχεια βρήκε μπροστά του την Βέιλε. Η ήττα με 3-0 δεν άφησε πολλές ελπίδες για την δεύτερη αναμέτρηση, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Τούμπα με 2-1 (22' Ορφανοs, 79' Κερμανιδηs – 74' Τζακετ) στις 2 Νοεμβρίου 1977.

#3 είναι πλέον μαζί με το πρώτο ματς με την Μπρόντμπι οι αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με ομάδες από την Δανία, όπου μετρά 2 νίκες και 1 ήττα, ενώ με το 5-0 της Τούμπας έκανε θετική την διαφορά στα γκολ με 7-4.

#33 αγώνες έχει δώσει συνολικά ο ΠΑΟΚ στα Κύπελλα Ευρώπης του καλοκαιρινούς μήνες, με τους 7 να είναι μέσα στον Ιούλιο και τους 26 τον Αύγουστο. Μέχρι αυτή τη σεζόν οι αναμετρήσεις του Ιουλίου για τον ΠΑΟΚ ήταν 4 και πρόσθεσε ακόμη τρεις για να φτάσει στο σύνολο των 7 με απολογισμό 4 νίκες – 1 ισοπαλία – 2 ήττες με γκολ 13-6.

#14 νίκες έχει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ στους καλοκαιρινούς του αγώνες, ενώ 10 αναμετρήσεις έχουν τελειώσει ισόπαλες. Μετρά ακόμη 9 ήττες και τα γκολ είναι 53-31 για τον Δικέφαλο.

#Το 6-0 κόντρα στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ είναι η ευρύτερη νίκη που έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ στις αναμετρήσεις του για τις καλοκαιρινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις . Ακολουθεί η νίκη με την Ζιμπρού στην Τούμπα με 4-0, ενώ τα περισσότερο γκολ μέχρι αυτή τη σεζόν είχαν σημειωθεί κόντρα στην Σπάρτακ Τρνάβα στις 12 Αυγούστου 1997, όταν επικράτησε με 5-3.

#Το 5-0 κόντρα στην Μπρόντμπι στον πρώτο αγώνα της Τούμπας μπήκε ανάμεσα στις ευρύτερες νίκες της ιστορίας του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, ενώ το χατ τρικ του Μακ είναι το δεύτερο που σημειώνει ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου στις διοργανώσεις της UEFA.

#18 Σεπτεμβρίου 2014 ήταν όταν ο Στέφανος Αθανασιάδης σημείωσε το πρώτο χατ τρικ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τα χρώματα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Μάλιστα είχε επιτευχθεί σε 18 λεπτά

Διαβάστε ακόμη...