Κλάσεις ανώτερος, κόντρα σε όλους!

Για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, o ΠΑΟΚ πήρε πολύτιμη εκτός έδρας ισοπαλία στην έδρα της Σπάρτακ Τρνάβα (1-1) και πέρασε στα play offs του Europa League. Τραγική η διαιτησία του Γερμανού! Γατάκι ο Σπάθας μπροστά του!
Κλάσεις ανώτερος, κόντρα σε όλους!

Μπροστά σε 400 και πλέον φίλους του ο Δικέφαλος αντιμετώπισε στη Σλοβακία την Σπάρτακ Τρνάβα σε επαναληπτικό παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League...

O Ιγκόρ Τούντορ παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους: Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, Τζαβέλλα, Κόστα, Σκόνδρα στην άμυνα, Κάτσε, Τζιόλη, Κοροβέση, Κωνσταντινίδη στη μεσαία γραμμή μπροστά τους Μυστακίδης και Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακ, σε ένα 3-4-2-1.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα πρώτα λεπτά, ο ΠΑΟΚ εύκολα ανταπεξήλθε στην πίεση και μετά το 10λεπτο ήταν αυτός που έγινε απειλητικός χάνοντας σε ένα δίλεπτο δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες!

Στο 11ο λεπτό, ο Μακ έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον τερματοφύλακα αλλά από πλάγια θέση σούταρε άουτ!!! Στο επόμενο λεπτό νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τον ΠΑΟΚ! Ο Κοροβέσης εκμεταλλεύθτηκε αδράνεια της άμυνας της Σπαρτάκ, πάσαρε στον Κάτσε ο οποίος αμαρκάριστος σχεδόν από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κάμεναρ που απέκρουσε.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό, παρά το πολύ βρώμικο παιχνίδι των γηπεδούχων, με την ανοχή του παντελώς ανίκανου Γερμανού ρέφερι.

Κόντρα και πάλι στη ροή του ματς, στο 34ο λεπτό, δόθηκε πέναλτι εφεύρεση για την Σπαρτάκ! Ο Γερμανός ρέφερι έδωσε πέναλτι σε χτύπημα παίκτη της Σπαρτάκ στον Όλσεν που είχε την μπάλα στην κατοχή του! Το εκτέλεσε ο Σαμπο και 1-0...

Τέσσερα λεπτά αργότερα, είχαμε νέα διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μακ πέρασε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα, έκανε την προβολή ο Μυστακίδης, ο Κάμεναρ απέκρουσε με την μπάλα ίσως να πέρασε τη γραμμή και στη συνέχεια το σουτ του Πέλκα κόντραρε στον πεσμένο Μυστακίδη και ενώ η εστία πίσω από τον παίκτη μας ήταν αφυλακτη!

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει 62% κατοχή και τέσσερις καθαρές κλασικές ευκαιρίες, αλλά να είναι πίσω στο σκορ από μια Σπαρτάκ που είχε μισή τελική στο ματς!!!

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 48ο λεπτό ο Κωνσταντινίδης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κοροβέση ισοφάρισε...Στο 54ο λεπτό, ο Μακ σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα και στο 56ο λεπτό σε υποδειγματική αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ο Πέλκας πλάσαρε άουτ..

Η πρώτη κίνηση του Τούντορ από τον πάγκο ήταν η είσοδος του Κουλούρη στη θέση του Μυστακίδη στο 58'.

Και ενώ το ματς συμεχιζόταν ομαλά, χωρίς οι γηπεδούχοι να απειλούν, στο 68ο λεπτό, το κοράκι αποβάλλει τελείως αναίτια τον Σκόνδρα μετά από φοβερό θέατρο παίκτη των γηπεδούχων!!! Ο Τούντορ αντέδρασε άμεσα βάζοντας τον Πούγγουρα στη θέση του Κουλούρη που είχε μπει στο ματς λίγο νωρίτερα.

Τα υπόλοιπα λεπτά ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε καλά το ματς και πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης εύκολα!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σπάρτακ Τρνάβα: Κάμεναρ, Γιανέτσκα, Μπορτέλ, Τοθ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς, Κασάδο (80' Μίκινιτς), Νίκολιτς, Σαμπό, Χαλίλοβιτς (80' Μπαεζ), Βόιτους (62' Χάρμπα). 

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλας, Κωνσταντινίδης, Κόστα, Σκόνδρας, Κάτσε (81' Σαββίδης), Τζιόλης, Μακ, Κοροβέσης, Πέλκας, Μυστακίδης (58' Κουλούρης - 69' Πούγγουρας).

.................................................

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα...

1ο λεπτό: Φάουλ στον Πέλκα, κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, δεν δίνεται 

3ο λεπτό: Φάουλ για κάρτα πάνω στον Κωνσταντινίδη, δόθηκε μόνο το φάουλ

4ο λεπτό: παρατηρήσεις στον Κόστα για μαρκάρισμά του σε αντίπαλο

Πιέζει η Σπαρτάκ στα πρώτα λεπτά...

10ό λεπτό: Όρθιος ο Τούντορ δεν σταμάτησε από την αρχή να δίνει οδηγίες στην ομάδα που ανταπεξέρχεται σχετικά εύκολα στην πίεση των γηπεδούχων

11ο λεπτό: Τρομερή ευκαιρία με τον Μακ που έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον τερματοφύλακα αλλά από πλάγια θέση σούταρε άουτ!!!

12ο λεπτό: Νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ!!! Ο Κοροβέσης εκμεταλλεύθτηκε αδράνεια της άμυνας της Σπαρτάκ, πασάρει για τον Κάτσε ο οποίος από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κάμεναρ. Στη συνέχεια, το σουτ του Κοροβέση κατέληξε στα δίχτυα, όμως από υποδείχτηκε σε θέση οφ-σάιντ.

14ο λεπτό: Κίτρινη στον Γκρέσακ και φάουλ σε καλή θέση για τον ΠΑΟΚ, χωρίς συνέχεια η φάση

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε ένα δίλεπτο έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει απο πολύ νωρίς την πρόκριση!!!

19ο λεπτό: Κίτρινη στον Τζαβέλλα, ο οποίος πήγε να σταματήσει καυγά του Γκρέσακ με τον Κόστα

20ό λεπτό: Σκληρό παιχνίδι από τους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά, συνεχίζουν αυτό που άρχισαν στην Τούμπα

23ο λεπτό: Κίτρινη στον Πέλκα για μαρκάρισμα

24ο λεπτό: Επικίνδυνο φάουλ στον Κάτσε δεν δόθηκε η καθαρή κίτρινη κάρτα

29ο λεπτό: Ωραία ατομική προσπάθεια του Πέλκα, αλλά το σουτ δεν ήταν αυτό που έπρεπε

31ο λεπτό: Χωρίς φάση οι γηπεδούχοι ως τώρα!!!

34ο λεπτό: Πέναλτι  εφεύρεση για την Σπαρτάκ!!! Απίστευτο αυτό που έγινε!!! Δεν το έχουμε ξαναδεί σε γήπεδο!!! Ο Γερμανός έδωσε πέναλτι σε χτύπημα παίκτη της Σπαρτάκ στον Όλσεν!!! Το εκτέλεσε ο Σαμπο και 1-0. Δείτε το ΕΔΩ

38ο λεπτό: Φοβερή διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ!!! Ο Μακ πέρασε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα, έκανε την προβολή ο Μυστακίδης, ο Κάμεναρ απέκρουσε με την μπάλα ίσως να πέρασε τη γραμμή και στη συνέχεια το σουτ του Πέλκα κόντραρε στον πεσμένο Μυστακίδη!!!  

Το αποτέλεσμα διαμορφώνεται καθαρά από την ηλίθια απόφαση του Γερμανού κορακιού που από την αρχή ανέχεται το βρώμικο παιχνίδι των γηπεδούχων και τιμώρησε τον ΠΑΟΚ δίνοντας το πιο αστείο  πέναλτι!!!

2 λεπτά οι καθυστερήσεις

45+2' Κίτρινη στον Χαλίλοβιτς

Ημίχρονο

Ξεκίνησε η επανάληψη

48ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο ΠΑΟΚ!!! Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης με κοντινή κεφαλιά μετά από εκπληκτική ενέργεια του Κοροβέση κάνει το 1-1

54ο λεπτό: Τι έχασε ο Μακ και πάλι!  Σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα

56ο λεπτό: Υποδειγματική αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με τον Πέλκα να πλασάρει άουτ

57ο λεπτό: Κουλούρης στη θέση του Μυστακίδη

60ό λεπτό: Παραλίγο αυτογκόλ από τον Σκόνδρα που έβαλε απρόσεκτα το πόδι του σε σουτ του Σαμπο!

62ο λεπτό: Χάρμπα στη θέση του Βόιτους.

68ο λεπτό: Το κοράκι αποβάλλει τον τελείως αναίτια τον Σκόνδρα μετά από φοβερό θέατρο παίκτη των γηπεδούχων!!!

69ο λεπτό: Πούγγουρας στη θέση του Κουλούρη, αναγκαστική η αλλαγή.

70ό λεπτό: Κίτρινη στον Τοτ για φάουλ στον Μακ.

74ο λεπτό: Σωτήρια απομάκρυνση της μπάλας από τον Κοροβέση!

80ό λεπτό: Διπλή αλλαγή για την Σπαρτάκ. Μπαίνουν Μπαέζ-Μίκινιτς και βγαίνουν Χαλίλοβοτς-Κασάδο.

81ο λεπτό: Σαββίδης στη θέση του Κάτσε, κλείνει τις αλλαγές ο ΠΑΟΚ.

83ο λεπτό: Πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Κωνσταντινίδη.

84ο λεπτό: Κίτρινη στον Σαμπό για κράτημα στον Σαββίδη.

89ο λεπτό: Φεύγουν σιγά σιγά οι οπαδοί των γηπεδούχων... 

4 λεπτά οι καθυστερήσεις

91ο λεπτό: Ο Όλσεν με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει σουτ του Σαμπο

Τέλος, ο ΠΑΟΚ είναι στα play offs του Europa League

............................................................................

Το pregame της αναμέτρησης

Λίγο μετά τις 20:00 είχαμε βλαχομαγκιές από τους οπαδούς των γηπεδούχων που κινήθηκαν προς το μέρος που βρίσκονται οι πρώτοι φίλοι του ΠΑΟΚ που μπήκαν στις κερκίδες... Ισχυρή αστυνομική δύναμη τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, με το έλεγχο να είναι εξονυχιστικός!

Σε μικοροεπεισόδια εκτός γηπέδου, αναφέρθηκαν τραυματισμοί δύο φίλων του ΠΑΟΚ και εννιά της Σπαρτάκ, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη. Όταν ήρθαν οι Σλοβάκοι στην Τούμπα ουδείς ασχολήθηκε μαζί τους. Μιλάμε για οπαδούς με νοοτροπία "χωριού"...   

20:10 Οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων έχουν βγει και προθερμαίνονται...

Το γήπεδο είναι κυριολεκτικά ... άλλης εποχής!

20:20 Η Σπαρτάκ βγήκε στο γήπεδο για ζέσταμα. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε και ο ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σπάρτακ Τρνάβα: Κάμεναρ, Γιανέτσκα, Μπορτέλ, Τοθ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς, Κασάδο, Νίκολιτς, Σαμπό, Χαλίλοβιτς, Βόιτους. Αναπληρωματικοί: Στράπακ, Στάινχουμπελ, Μπαέζ, Κοστάλ, Γίρκα, Χάρμπα, Μίκινιτς

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλας, Κωνσταντινίδης, Κόστα, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζιόλης, Μακ, Κοροβέσης, Πέλκας, Μυστακίδης. Αναπληρωματικοί: Μελίσσας, Μαντούρο, Σαλπιγγίδης, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Σαββίδης και Κουλούρης

Μοιάζει με 3-4-2-1 το σύστημα του ΠΑΟΚ, με τον Μακ στην κορυφή της επίθεσης το σύστημα του Τούντορ και τους Πέλκα - Μυστακίδη πίσω του.

20:45 Στα αποδυτήρια οι ομάδες έχοντας ολοκληρώσει το ζέσταμα...

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονται στη γωνία της κεντρικής θύρας του γηπέδου.

4-4-2 για την Σπαρτάκ με Χαλίλοβιτς, Βόιτους επιθετικό δίδυμο.

 

 

Διαβάστε ακόμη...