Τα προφίλ των Σπαρτάκ Τρνάβα και Λίνφιλντ

Το paofc.gr σας παρουσιάζει τους δύο πιθανούς αντιπάλους του Δικεφάλου στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, με έναν εκ των οποίων θα τεθεί αντιμέτωπη η ομάδα μας αν προκριθεί εις βάρος της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.
Τα προφίλ των Σπαρτάκ Τρνάβα και Λίνφιλντ

Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Σλοβακία η Σπάρτακ επικράτησε της Λίνφιλντ με 2-1.

Σλοβάκοι με βαριά ιστορία

Η Σπαρτάκ Τρνάβα αποτελεί μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Σλοβάκικου ποδοσφαίρου με μεγάλες επιτυχίες κυρίως τις δεκαετίες του 60′ και του 70′. Έχει κατακτήσει πέντε φορές το πρωτάθλημα Τσεχοσλοβακίας (1968, 1969, 1971, 1972, 1973), πέντε φορές το Κύπελλο (1951, 1967, 1971, 1975, 1986) ενώ έχει και πέντε κατακτήσεις του Κυπέλλου Σλοβακίας (1971, 1976, 1986, 1991, 1998).

Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ο Γιουράι Γιάραμπεκ, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα το 2013. Το τελευταίο διάστημα το κλίμα είναι τεταμένο γύρω από τον Σλοβάκο τεχνικό με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας να βγάζουν ανακοίνωση εναντίον του χρεώνοντάς του κακές σχέσεις με τους παίκτες αλλά και λάθος πολιτική στις μεταγραφές.

Στο περσινό πρωτάθλημα τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος χάνοντας την τρίτη από την Σλόβαν Μπρατισλάβας την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ξεκίνησε τις φετινές ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από τον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου προκρίθηκε εις βάρος της Ολίμπια Σαράγιεβο χάρις στην εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 στην Βοσνία και το 0-0 στην έδρα της, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον νεαρό της τερματοφύλακα Γιάκουμπετς (γεννημένος το 1997), ο οποίος κατέβασε ρολά στον επαναληπτικό.

Στα μεταγραφικά έχει κινηθεί σε ρηχά νερά, με την απόκτηση του Βόσνιου Χαλίλοβιτς, ο οποίος ήταν και ο «χρυσός» σκόρερ του προηγούμενου γύρου να ξεχωρίζει.

Η φυσική της έδρα βρίσκεται υπό ανακατασκευή, έτσι η Σπάρτακ χρησιμοποιεί το γήπεδο της γειτονικής πόλης, Ζλάτε Μόραβτσε.

Κυνηγώντας το όνειρο

Η Λίνφιλντ είναι μία ημιεπαγγελματική ομάδα με έδρα το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. Είναι από τους πιο ιστορικούς και επιτυχημένους συλλόγους της χώρας καθώς έχει κατακτήσει πληθώρα τίτλων και μετράει 51 πρωταθλήματα και 42 Κύπελλα. Στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια έχει τέσσερις σερί παρουσίες στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, και ψάχνει το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Προπονητής της είναι ο Γουόρεν Φίνι, ο οποίος αντικατέστησε τον Μάιο του 2014 τον Ντέιβιντ Τζέφρεϊ ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο του συλλόγου για 17 χρόνια και τρεις μήνες.

Πέρυσι κατέκτησε την δεύτερη θέση τόσο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος όσο και του «Γύρου των πρωταθλητών» μένοντας δέκα βαθμούς πίσω από την Κρουσάντερς στην τελική κατάταξη. Στον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League αντιμετώπισε την αδύναμη Ρούναβικ από τα Νησιά Φερόε, την οποία και απέκλεισε με συνολικό σκορ 5-4 (εντός νίκη με 2-0, εκτός ήττα με 4-3).

Έχει πραγματοποιήσει μία μεταγραφή, αυτή του επιθετικού Μπέιτς, ο οποίος έχει σκοράρει και στα δύο παιχνίδια του προηγούμενου γύρου.

Έδρα της ομάδας είναι το Γουίντσορ Παρκ, το οποίο λόγω ανακατασκευής χωράει 10.000 θεατές. Η πλήρης χωρητικότητα φτάνει τους 19.000 φιλάθλους.

Διαβάστε ακόμη...