Ξύπνησε έγκαιρα, πήρε διπλό!

Για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ πέρασε από την "Μπορίσοφ Αρένα" κερδίζοντας 0-2 την Ντιναμό Μινσκ, χάρη σε γκολ του Κλάους...
Ξύπνησε έγκαιρα, πήρε διπλό!

Μπροστά σε ελάχιστους θεατές (ανάμεσά τους και 100 ηρωικούς ΠΑΟΚτσήδες) και με έντονο το κρύο στην «Μπορίσοφ Αρένα», ο Άγγελος Αναστασιάδης, παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Ρατς – Βίτορ – Κατσικά – Σκόνδρα στην άμυνα, μπροστά τους ο Τζιόλης – Τσανδάρης – Κάτσε – Σαλπιγγίδης στη μεσαία γραμμή και Αθανασιάδης – Περέιρα στην επίθεση, σε ένα 4-4-2 με παραλλαγές.

Μόλις στο 3ο λεπτό, χάθηκε τεράστια διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν μετά από λάθος της άμυνας των Λευκορώσων, ο Κλάους βγήκε σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Ιγκνάτοβιτς με τον τελευταίο να αποκρούει, η μπάλα πήγε στον Περέιρα που σούταρε με τον τερματοφύλακα εκτός θέσης, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και έμεινε το 0-0!

Στο πρώτο 15λεπτο, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει, η Ντιναμό έπαιζε στο μισό γήπεδο, χωρίς να δημιουργηθεί κάποια αξιομνημόνευτη φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 27' ο Αναστασιάδης είδε τον Κατσικά να ζητάει αναγκαστική αλλαγή και να παραχωρεί τη θέση του στον Τζαβέλλα σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα είχε δώσει χώρους στους γηπεδούχους που άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση, ενώ Αθανασιάδης και Περέιρα έδειχναν αποκομμένοι .

Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τις ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια, τον Αναστασιάδη να είναι έξαλλος με την εικόνα της ομάδας, που ήταν φανερά επηρεασμένη από το κρύο κρύο αλλά κυρίως την αγωνιστική απραξία των τεέυταίων εβδομάδων!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Γκολάσα πέρασε στη θέση του Σαλπιγγίδη που δεν ήταν καλός και σήμερα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στη μεσαία γραμμή και η Ντιναμό είχε 1-2 καλές στιγμές να ανοίξει το σκορ, με τον Γλύκο να φωνάζει παρών και να αποσωβεί το 1-0 με καλές τοποθετήσεις του.

Χωρίς ενέργεια ο ΠΑΟΚ και με τον Ρατς να μην βοηθάει στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, μένοντας καθηλωμένος στην άμυνα, ο Δικέφαλος δέχτηκε πίεση από τους γηπεδούχους που έδειχναν να θέλουν τη ρεβάνς της βαριάς ήττας τους στον πρώτο αγώνα. Όλα αυτά μέχρι το 65'.

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ ξύπνησε και βγήκε στην επίθεση, πιέζοντας την Ντιναμό, δείχνοντας διάθεση να φύγει από την Μπορίσοφ Αρένα με το διπλό στις αποσκευές του. 

Στο 71΄ο Περέιρα μπήκε στην περιοχή, αλλά σούταρε με ανάποδο πόδι πάνω στον Ιγκνάτοβιτς στην πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στην επανάληψη, με την ομάδα από εκείνο το σημείο και μετά να ανεβάζει την απόδοσή της και να πιέζει τους Λευκορώσους, που έδειχαν σημάδια κόπωσης.

Στο 79' ο Περέιρα βρήκε τον Τζανδάρη που από κοντά αλλά πλάγια, πλάσαρε με τον Ιγκνάτοβιτς να αποκρούει. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 82ο λεπτό όταν εκπληκτικό γύρισμα του Περέιρα στην καρδιά της άμυνας της Ντιναμό, το εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ο Κλάους ανοίγοντας το σκορ!

Κερασάκι στην τούρτα το 0-2 που ήρθε στο 88' πάλι με τον Αθανασιάδη, σε μια φάση στην οποία ο παίκτης του ΠΑΟΚ έδειξε να τραυματίζεται στην προσπάθειά του να βρει δίχτυα. Με το σημερινό τρίποντο ο Δικέφαλος έφτασε τους 7 βαθμούς, όσους έχει και η Γκινγκάμπ (έχασε 1-2 από την Φιορεντίνα) και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα, σε παιχνίδι στο οποίο αρκεί στον ΠΑΟΚ νίκη με οποιοδήποτε σκορ...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ντιναμό Μινσκ: Ιγκνάτοβιτς, Πολιτεβιτς, Κάρποβιτς, Βερετίλο, Κοντσεβόι, Σιμοβιτς, Νίκολις, Ουντότζι (73' Γιαρότσκι), Στάσεβιτς, Αντάμοβιτς, Τζε τζε (80΄Ντιό)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς (27' Τζαβέλλας), Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Αθανασιάδης (89' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (46' Γκολάσα).

......................................................................

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα

Λίγος ο κόσμος στην "Μπορίσοφ Αρένα", το ματς μοιάζει να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, καθώς την Τρίτη έγινε παιχνίδι εδώ για το Champions League ανάμεσα σε Μπάτε Μπορίσοφ και Πόρτο

3ο λεπτό: Τεράστια διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Λάθος της άμυνας των Λευκορώσων, ο Κλάους τετ α τετ με τον Ιγκνάτοβιτς με τον τελευταίο να αποκρούει, η μπάλα πήγε στον Περέιρα που σούταρε με τον τερματοφύλακα εκτός θέσης, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό!

6ο λεπτό: ΓΚΟΛ για την Φιορεντίνα με τον Μαρίν!

7ο λεπτό: Κεφαλιά του Βιτόρ, άουτ

10ό λεπτό: Μοιρασμένη η κατοχή της μπάλας ως τώρα με τους γηπεδούχους να μην δείχνουν ιδιαίτερα απειλητικοί...

11ο λεπτό: Ο Ιγκνάτοβιτς με γροθιές απομακρύνει προ του σαλπιγγίδη μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρατς

13ο λεπτό: ΓΚΟΛ για την Φιορεντίνα με τον Μπαμπακάρ και 0-2 στο Ρουντουρού! Πολύ καλή η εξέλιξη για τον Δικέφαλο...

13ο λεπτό: Καλή προσπάθεια του Σαλπιγγίδη που βρήκε τον Αθανασιάδη, το σου του όμως κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ, χωρίς συνέχεια η φάση

15ο λεπτό: Σουτ του Στάσεβιτς, μπλοκάρει ο Γλύκος

Μικρή διακοπή στο ματς, λόγω τραυματισμού του Σκόνδρα, που συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι

Η Ντιναμό περιμένει τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο και ο ΠΑΟΚ ψάχνει για διαδρόμους προς την εστία του Ιγκνάτοβιτς

27ο λεπτό: Ενοχλήσεις ο Κατσικάς, γίνεται αλλαγή στη θέση του περνάει ο Τζαβέλλας

30ό λεπτό: Σουτ του Στάσεβιτς, άουτ, με τον Γλύκο πάντως να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας

33ο λεπτό: Εύκολα ο Γλύκος μπλοκάρει σουτ του Τζε Τζε και αφού νωρίτερα η μπάλα κόντραρε στον Τζαβέλλα

Παράπονα του Αναστασιάδη προς τους παίκτες του για τον τρόπο παιχνιδιού τους, καθώς βλέπει πως δεν είναι λίγα τα λάθη τους στον αγωνιστικό χώρο!

40ό λεπτό: Έχει πέσει κατακόρυφα ο ρυθμός του αγώνα, μετά το καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ. Ειδικά μετά το 27' που υπήρξε η διακοπή για τον τραυματισμό του Κατσικά, οι ομάδες συναγωνίζονται στα λάθη!

44ο λεπτό: Με "10" η Φιορεντίνα λόγω αποβολής του Μπασάντα και γκολ για την Γκινγκάμπ με τον Μποβέ που εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι... 1-2 το σκορ

45ο λεπτό: Ο Ρατς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Βίτορ πήρε την κεφαλιά άουτ

3 λεπτά οι καθυστερήσεις

45+1' Σέντρα του Αθανασιάδη από τα αριστερά, η μπάλα φτάνει στα χέρια του Ιγκνάτοβιτς

Ημίχρονο στη Λευκορωσία με το σκορ να είναι στο 0-0 και η απόδοση του ΠΑΟΚ να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα!

Ξεκίνησε η επανάληψη με τον Εγιάλ Γκολάσα να περνάει στη θέση του Σαλπιγγίδη

49ο λεπτό: Σουτ του Αντάμοβιτς, σε κόρνερ ο Γλύκος, στη συνέχεια της φάσης νέα σέντρα του Στάσεβιτς, μπλόκαρε ο Γλύκος

51ο λεπτό: Ο Γκολάσα δεν κάνει καλό κοντρόλ και χάνεται μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ

53ο λεπτό: Σουτ του Κοντσεβόι μπλόκαρε ο Γλύκος

Ετοιμάζεται ο Παπαδόπουλος που πιθανότατα θα αποτελέσει την 3η αλλαγή του Αναστασιάδη

56ο λεπτό: Ο Γλύκος με νέα καλή απόκρουση σταματάει σουτ του Σίμοβιτς

57ο λεπτό: Ο Τζε Τζε μόνος του σουτάρει αδύναμα στα χέρια του Γλύκου, η καλύτερη φάση των γηπεδούχων στο ματς ως τώρα

64o λεπτό: Πολύ καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Σέντρα του Τζανδάρη στο 2ο δοκάρι, ο Αθανασιάδης κάνει την προβολή αλλά δεν βρίσκει την μπάλα!

Αυτός ο Αντάμονιτς πόσο ταγάρι μπορεί να είναι;;;

71ο λεπτό: Σέντρα του Ρατς, κεφαλιά του Κλάους άουτ

Στο ίδιο λεπτό: Ο Περέιρα πήκε στην περιοχή, αλλά σούταρε πάνω στον Ιγκνάτοβιτς

73ο λεπτό: Γιαρότσκι στη θέση του Ουντότζι

75ο λεπτό: Φάουλ για τον ΠΑΟΚ σε πολύ καλή θέση, το εκτέλεσε ο Ρατς και μπλόκαρε ο Ιγκνάτοβιτς

76ο λεπτό: Κίτρινη στον Βερετίλο για μαρκάρισμα στον Σκόνδρα

Πιέζει ο ΠΑΟΚ

79ο λεπτό: Ο Περέιρα βρίσκει τον Τζανδάρη που από κοντά αλλά πλάγια πλάσαρε με τον Ιγκνάτοβιτς να αποκρούσει σε κόρνερ

80ό λεπτό: Ντιό στη θέση του Τζε Τζε

82ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Κλάους με κοντινό σουτ μετά από ιδανική συρτή σέντρα του Περέιρα

87ο λεπτό: Σουτ του Αθανασιάδη μπλοκάρει ο Ιγκνάτοβιτς σε δύο χρόνους

88ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ και πάλι ο Κλάους που έχει ξεκωλιάσει την Ντιναμό στα δυο ματς

89ο λεπτό: Κλείνει τις αλλαγές ο ΠΑΟΚ με τον Παπαδόπουλο να περνάει στη θέση του Αθανασιάδη που έφυγε χωλαίνοντας, ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό

2 λεπτά οι καθυστερήσεις, παίζονται ήδη

Τέλος

..................................................

Το pregame του παιχνιδιού...

H αποστολή του ΠΑΟΚ έφτασε στο γήπεδο στις 18:30 και ήδη οι παίκτες έκαναν μια αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο...

Ο Άγγελος Αναστασιάδης άφησε τελικά εκτός 18άδας τους:  Κωνσταντινίδη, Σαββίδη, Κουλούρη και Γιακουμή... Οι οπαδοί του Δικεφάλου μπαίνουν σιγά σιγά στην κερκίδα που τους παραχωρήθηκε από την Ντιναμό...

Ελαφρά χιονόπτωση αυτή τη στιγμή στην "Μπορίσοφ Αρένα"!

Οι δύο ομάδες προθερμαίνονται εδώ και μερικά λεπτά...Λίγος κόσμος στο γήπεδο, μισή ώρα πριν ο Αυστριακός σφυρίξει τη σέντρα.

Την ίδια ώρα με το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία (20:00), αγωνίζονται Γκινγκάμπ και Φιορεντίνα στη Γαλλία, σε μια αναμέτρηση που ενδιαφέρει τον Δικέφαλο...  

19: 45 Ολοκληρώθηκε η προθέρμανση, στα αποδυτήρια οι δυο ομάδες...

Διαβάστε ακόμη...