Facts & Figures για ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα

Η Τούμπα φοράει το Ευρωπαϊκό της κουστούμι για να υποδεχθεί μία ακόμα σπουδαία αναμέτρηση. Στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League o ΠΑΟΚ υποδέχεται την Φιορεντίνα του Βιτσέντζο Μοντέλα.
Facts & Figures για ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα

Το paokfc.gr σας βάζει στο κλίμα της αναμέτρησης παρουσιάζοντας κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τους δύο μονομάχους αλλά και Infographics με τη σύγκριση της Ευρωπαϊκής ιστορίας των δύο ομάδων:

#Μετά τις Μίλαν, Νάπολι, Ελλάς Βερόνα και Ουντινέζε, η Φιορεντίνα θα γίνει η πέμπτη Ιταλική ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Δικέφαλος σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δεν είναι με το μέρος του η παράδοση καθώς έχει πανηγυρίσει μόνο μία φορά πρόκριση εις βάρος Ιταλών κόντρα στην Ουντινέζε το 2000.

#Η Φιορεντίνα έχει επισκεφθεί μόλις μία φορά τη χώρα μας, στα πλαίσια των ομίλων του Europa League το 2007 κόντρα στην ΑΕΚ.

#11 σερί αναμετρήσεις αήττητος εντός έδρας μετράει ο ΠΑΟΚ σε ομίλους UEFA Cup και Europa League. Τελευταία ήττα αυτή από τη Στουτγκάρδη το 2005. Έκτοτε η ομάδα μας έχει πετύχει 7 νίκες και 4 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

#Παλιούς γνωστούς θα συναντήσουν κάποιοι παίκτες των δύο ομάδων στην σημερινή αναμέτρηση. Συγκεκριμένα ο Μάρκο Μαρίν θα βρει τον Αλέξανδρο Τζιόλη με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στη Βέρντερ Βρέμης και τον Χέντβιγκες Μαντούρο με τον οποίο συνυπήρξαν στη Σεβίλλη. Ο Ολλανδός μέσος του ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Χοακίν με τον οποίο αγωνίστηκαν την ίδια περίοδο στη Βαλένθια, ενώ πολλά θα έχουν να θυμηθούν και οι Σαρλς Ιτάνζ και Αλμπέρτο Ακουιλάνι μετά το κοινό τους πέρασμα από τη Λίβερπουλ.

#Οι Δημήτρης Παπαδόπουλος (Λέτσε), Αλέξανδρος Τζιόλης (Σιένα) και Νίκος Σπυρόπουλος ( Κιέβο Βερόνα) είναι οι παίκτες της ομάδας μας που έχουν αγωνιστεί στο Ιταλικό πρωτάθλημα.

#Η Φιορεντίνα είναι κάτοχος του UEFA Winners' Cup. Κατέκτησε τον τίτλο το 1961 επικρατώντας των Ρέιντζερς σε διπλό τελικό με συνολικό σκορ 4-1.

Διαβάστε ακόμη...