Ήττα με ... αποθέωση!

Την πρωτοπόρο του ομίλου του, Φιορεντίνα, υποδέχτηκε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης του Europa League και έχασε 1-0...
Ήττα με ... αποθέωση!

Μπροστά σε 25.000 θεατές ο Άγγελος Αναστασιάδης, παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Ρατς – Βίτορ – Κατσικά – Σκόνδρα στην άμυνα, Κάτσε – Τσανδάρη – Τζιόλη στη μεσαία γραμμή και Αθανασιάδη - Περέιρα – Σαλπιγγίδη στην επίθεση.

Ο Δικέφαλος μπήκε κουμπωμένος στο γήπεδο, με τους Ιταλούς να πιέζουν στα πρώτα λεπτά και να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες με τον Μπερναντέσκι στο 4' και στο 7', όταν λάθη των Γλύκου και Κατσικά έφεραν τον παίκτη της Φιορεντίνα σε θέση βολής, ευτυχώς αστόχησε...

Και σαν να μην έφταναν αυτά, στο 9' τραυματίστηκε ο Σκόνδρας, δίνοντας τη θέση του στον Κίτσιου... Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τη ζωντάνια που μας είχε συνηθίσει στα τελευταία παιχνίδια του, πολλά τα λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής με αρκετούς παίκτες να παρουσιάζονται αγνώριστοι. Η Φιορεντίνα στο 38΄άνοιξε το σκορ με τον Βάργκας, σε μια φάση στην οποία ο παίκτης της ιταλικής ομάδας πήρε την μπάλα στην περιοχή μας, σούταρε από το ύψος του πέναλτι, ο Γλύκος απέκρουσε εξαιρετικά, πήρε το ριμπάουντ ο ίδιος ο παίκτης και από κοντά σκόραρε.

Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη λήξη του 45λεπτου, κύλησαν με τον ΠΑΟΚ, να προσπαθεί να αντιδράσει, αλλά η μόνη αξιόλογη φάση που καταγράφηκε ήταν ένα σουτ του Αθανασιάδη το οποίο μπλόκαρε ο Ταταρουσάνου. Κορυφαίος για τον Δικέφαλο στο πρώτο μισό του αγώνα ήταν ο Κάτσε που έτρεξε ακατάπαυστα, μάρκαρε παντού και από αυτόν περνούσαν όλες οι μπάλες στις επιθέσεις της ομάδας!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην επανάληψη πολύ καλύτερα σε σχέση με την έναρξη του αγώνα, άρχισε να πιέζει να κλέβει μπάλες, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να βγει κάποια καλή φάση στην εστία του Ταταρουσάνου. Στον αντίποδα, η Φιορεντίνα, ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ανέβηκε ψηλά και άφησε χώρους στα μετόπισθεν και στο 63' ο Βάργκας είχε σουτ από κοντά στο δοκάρι του Γλύκου.

Γκολάσα και Παπαδόπουλος ήταν οι αλλαγές του Αναστασιάδη, χωρίς να καταφέρουν να αλλάξουν την εικόνα του παιχνιδιού, αν και ιδιαίτερα ο πρώτος έδειξε διάθεση και βοήθησε. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ έπαιξε και με σέντρες χωρίς να απειλήσει καθώς αυτές σταματούσαν στους υψηλόσωμους κεντρικούς αμυντικούς της Φιορεντίνα

Ο κόσμος που γέμισε το γήπεδο, χειροκρότησε την ομάδα παραμένοντας στος κερκίδες αρκετή ώρα μετά τη λήξη... Το αποτέλεσμα στπν αγώνα του Μινσκ (ισοπαλία), αφήνει ανοικτή την υπόθεση πρόκριση, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδες για τη 2η θέση!

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (11' Κίτσιου), Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζανδάρης, Κάτσε, Τζιόλης, Περέιρα (54' Γκολάσα), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (81' Παπαδόπουλος). 

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπαντέλ, Βάργκας, Κούρτιτς, Μπασάντα, Βαλερο (66' Λατζάρι), Πασκουάλ, Μπερναντέσκι (57' Κουαντράτο), Τόμοβιτς, Ίλισιτς (78' Μαρίν). 

.....................................................................................

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

 19:15 Γλύκος και Ιτάνζ βγήκαν για ζέσταμα.

Υπάρχουν οπαδοί της Φιορεντίνα στη θύρα 8, δεν είναι πάνω από 200 σε αυτό το σημείο του γηπέδου, μάλιστα υπήρξε και η πρώτη ανταλλαγή "φιλοφρονήσεων".

19:25 Αποδοκιμασίες κατά την είσοδο διαιτητών και Φιορεντίνα ...

19:32 Στο γήπεδο για προθέρμανση ο ΠΑΟΚ, την ώρα που η Τούμπα γεμίζει σιγά σιγά.

4-3-2-1 οι Ιταλοί, 4-3-3 ο ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι.

19:45 Ολοκληρώθηκε το ζέσταμα, στα αποδυτήρια οι ομάδες. Συνεχίζει να μπαίνει κόσμος στην Τούμπα, περίπου 22.000 οι θεατές ως τώρα.

Σχεδόν γεμάτες οι κεντρικές, η Θύρα 4 και η Θύρα 7.

Χέρια από όλο το γήπεδο στους ρυθμούς του τυμπάνου... Χαζεύουν οι Ιταλοί από τη θύρα 8...

Και πάλι αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου, στο άκουσμα του ονόματος του Σαλπιγγίδη, "κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια"

19:56 Μπαίνουν στο γήπεδο ομάδες και διαιτητές, σε λίγο η έναρξη του παιχνιδιού.

Καμιά δεκαριά πυρσοί ανάψανε στο κέντρο της "4", κάποιοι πραγματικά δεν νιώθουν με τίποτε, εκτός και αν σκοπεύουν να πληρώσουν το πρόστιμο...

Ξεκίνησε το ματς με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα

Πιέζουν οι Ιταλοί στα πρώτα λεπτά.

4ο λεπτό: Τραγική έξοδος του Γλύκου, χωρίς λόγο βγήκε από την περιοχή του, ευτυχώς το σουτ του Μπερναντέσκι, ήταν κακό.

5ο λεπτό: Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ, το εκτέλεσε ο Ρατς, κεφαλιά του Κατσικά άουτ.

7ο λεπτό: Φοβερό λάθος του Κατσικά, ο Ίλισιτς, γύρισε την μπάλα στον Μπερναντέσκι, ο οποίος στην κενή εστία, έκανε την προβολή άουτ!!!   Δεν μπήκε συγκεντρωμένος ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, ήδη μετράει δύο μεγάλα λάθη.

9ο λεπτό: Τραυματισμός του Σκόνδρα, ζητάει αλλαγή! Πρέπει να γύρισε ο αστράγαλός του πέφτοντας.

11ο λεπτό: Κίτσιου στη θέση του Σκόνδρα, που αποχωρεί σε φορείο...

19ο λεπτό: Γύρισμα του Σαλπιγγίδη, σουτ του Τσανδάρη, άουτ.

20ό λεπτό: Μακρινό σουτ του Μπερναντέσκι, σε κόρνερ δύσκολα ο Γλύκος.

24ο λεπτό: Κίτρινη στον Βάργκας.

Λίγα πράγματα ως τώρα ο ΠΑΟΚ, η ομάδα δεν βγάζει την ενέργεια που μας είχε συνηθίσει στα τελευταία παιχνίδια, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν παίζει κλειστά.

Αρκετά τα λάθη των παικτών του Δικεφάλου μέχρι στιγμής, κάποια από τα οποία είναι αβίαστα και σίγουρα δεν κάνουν χαρούμενο τον Αναστασιάδη. Απομονωμένος ο Περέιρα στην κορυφή της επίθεσης, με τον Αθανασιάδη να παίζει πιο πίσω.

34ο λεπτό: Κίτρινη στον Ρατς, για μαρκάρισμα.

Φτάσαμε στο 35' συνεχίζει να είναι μέτρια η εικόνα του ΠΑΟΚ, με τους Ιταλούς πάντως να μην απειλούν μετά τα πρώτα λεπτά.

37ο λεπτό: Σουτ του Κάτσε, κεφαλιά του Βίτορ άουτ.

38ο λεπτό: Η Φιορεντίνα ανοίγει το σκορ με τον Βάργκας, που πήρε την μπάλα στην περιοχή μας, σούταρε, ο Γλύκος απέκρουσε, πήρε το ριμπάουντ ο ίδιος και από κοντά σκόραρε .

44ο λεπτό: Σουτ του Κλάους έξω από την περιοχή, μπλοκάρει ο Ταταρουσάνου.

2 λεπτά οι καθυστερήσεις, παίζονται ήδη.

Ημίχρονο στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να έχει μια τελευταία ευκαιρία στην εκπνοή, αλλά το σουτ του Τζιόλη μετά από πάσα του Ρατς (εκτέλεση φάουλ), σταμάτησε στα σώματα...

Βγαίνουν οι ομάδες για το 2ο ημίχρονο, χωρίς αλλαγές οι δύο ενδεκάδες...

Ξεκίνησε η επανάληψη, με τους Ιταλούς αυτή τη φορά στη σέντρα... 

47ο λεπτό: Κεφαλιά του Βάργκας, άουτ.

50ό λεπτό: Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, με τον Αθανασιάδη από πολύ καλή να σουτάρει, αλλά ο τερματοφύλακας μπλόκαρε

Ετοιμάζεται ο Γκολάσα να περάσει στο ματς...

54ο λεπτό: Γκολάσα στη θέση του Περέιρα

55ο λεπτό: Σουτ του Σαλπιγγίδη έξω από την περιοχή μπλοκάρει ο Ταταρουσάνου

57ο λεπτό: Κουαντράτο στη θέση του Μπερναντέσκι

58ο λεπτό: Σουτ του Κούρτιτς, σε κόρνερ ο Γλύκος

Βελτιωμένη η εικόνα του ΠΑΟκ στην επανάληψη

61ο λεπτό: Ανάποδο ψαλίδι του Κατσικά στα σώματα.

63ο λεπτό: Δοκάρι για την Φιορεντίνα σε κοντινό  σουτ του Βάργκας, μετά από αντεπίθεση των Ιταλών

65ο λεπτό: Σουτ του Κουαντράτο, σε κόρνερ ο Γλύκος. Η Φιορεντίνα είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της

66ο λεπτό: Λατζάρι στη θέση του Βαλέρο

70ό λεπτό: Ο Ρατς δέχεται χτύπημα στο πρόσωπο, δεν τιμωρεί τον αμυντικό της Φιορεντίνα ο Γερμανός διαιτητής, απλά δείχνει το κόρνερ που πέρασε χωρίς συνέχεια

78ο λεπτό: Μαρίν στη θέση του Ίλισιτς

79ο λεπτό: Μεγάλη απόκρουση του Γλύκου σε σουτ του Κουαντράτο

80ό λεπτό: Σουτ του Κούρτιτς από πολύ καλή θέση άουτ

81ο λεπτό: Παπαδόπουλος στη θέση του Σαλπιγγίδη

82ο λεπτό: Σουτ του Ρατς, άουτ

83ο λεπτό: Δυνατό σουτ του Κάτσε, επίσης άουτ

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου που διεξάγεται την ίδια ώρα, Ντιναμό Μινσκ - Γκινγκάμπ 0-0

85ο λεπτό: Πολύ καλό διαγώνιο σουτ του Ρατς, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ, χωρίς συνέχεια η φάση

91ο λεπτό: Κοντινή κεφαλιά του Γκολάσα άουτ!

Τέλος, με τον κόσμο να τραγουδάει στις κερκίδες

Διαβάστε ακόμη...