Γερμανός σφυρίζει με Φιορεντίνα

Η UEFA ανακοίνωσε τους διαιτητές του αγώνα ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα, για την 3η αγωνιστική του ομίλου του Europa League, ου θα γίνει την Πέμπτη (23/10) στην Τούμπα...
Γερμανός σφυρίζει με Φιορεντίνα

Το παιχνίδι θα «σφυρίξει» ο Γερμανός Φέλιξ Τσβάιερ, ο οποίος ήταν πέρσι διαιτητής στο Μακάμπι Χάιφα-ΠΑΟΚ 0-0, για τη φάση των ομίλων της ίδιας διοργάνωσης.

......................................................

O Tσβάιερ είναι γνωστός από το μεγάλο σκάνδαλο των στημένων αγώνων σε διεθνή κύκλωμα διαιτητών με "επικεφαλής"τον Ρόμπερτ Χόιτσερ. Όλα συνέβησαν στις 30 Μαΐου του 2004, όταν σε ένα παιχνίδι ερασιτεχνικής κατηγορίας της Γερμανίας μεταξύ Βούπερταλ-Ερασιτέχνες Βέρντερ Βρέμης, αποκαλύφθηκε πως ήταν στημένο, με τον Χόιτσερ να αποκαλύπτει πως το είχε ''στήσει'' με την βοήθεια του Τσβάιερ. ''Εγκέφαλος'' της οργάνωσης που έστηνε αγώνες, ήταν ο Κροάτης Άντε Σάπινα, κερδίζοντας ένα τεράστιο χρηματιστηριακό ποσό στην νίκη των γηπεδούχων.

Η Γερμανική Ομοσπονδία είχε προτείνει στον Τσβάιερ ποινή αποκλεισμού εννέα μηνών, η οποία ξεκίνησε να ισχύει από τον Ιανουάριο του 2005, όμως ουσιαστικά η ποινή είχε παρέλθει και όλη η διαδικασία αποτέλεσε μια συμβολική κίνηση. Αξίζει επίσης να αναφερθεί-πέρα από το όνομα του Τσβάιερ-, πως στο σκάνδαλο Χόιτσερ υπήρξε η φημολογία πως έφτασε μέχρι και την Ελλάδα, δείχνοντας με έμπρακτο τρόπο την σκοτεινότητα και την παρανομία σε όλα τα πλάτη και μήκη της Ευρώπης.

Πέρα από αυτό το περιστατικό, ο Φέλιξ Τσβάιερ έχει αποδειχθεί γουρλής για τον ΠΑΟΚ στο παρελθόν, καθώς ήταν ο τέταρτος διαιτητής στην μεγάλη επιτυχία του Δικεφάλου απέναντι στην Φενέρμπαχτσε με 1-0 (Βιεϊρίνια) στην Τούμπα! 

 

Διαβάστε ακόμη...