"Εμπειρος ο ΠΑΟΚ με ταχύτητα στην επίθεση" (vid)

Ο προπονητής της Σαχτέρ, Βίκτορ Κουμίκοφ, στη συνέντευξη τύπου πριν το αυριανό παιχνίδι στην Τούμπα, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για τη νίκη αλλά και για την 1η θέση στον όμιλο.
"Εμπειρος ο ΠΑΟΚ με ταχύτητα στην επίθεση" (vid)

 Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ρώσος τεχνικός:

"Σεβόμαστε πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ. Ξέρουμε ότι έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες, έχει μεγαλομέτοχο τον συμπατριώτη μου, τον Ιβάν Σαββίδη. Από τη στιγμή που αυτός είναι μεγαλομέτοχος θα πάει πολύ καλά η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο έμπειρη ομάδα, και τεχνικά είναι καλύτερος, αλλά σε άλλους τομείς, όπως η φυσική κατάσταση και το πάθος θα προσπαθήσουμε να είμαστε εμείς καλύτεροι".

Για την απουσία του Βασίλιεβιτς στην άμυνα κι αν αυτό θα επιφέρει αλλαγέ στην τακτική: "Όχι, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην τακτική. Και ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Βασιλέβιτς προετοιμάζεται όπως όλη η ομάδα. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και ανάλογα με το πώς θα πάει το παιχνίδι θα επιλέξουμε ποιο από τα τρία σχήματα που θα έχουμε θα χρησιμοποιήσουμε".

Για το αν επηρεάζει την ομάδα το μεγάλο ταξίδι που έκανε για να φτάσει στην Ελλάδα: "Αν θέλουμε να παίζουμε στην Ευρώπη, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τέτοια ταξίδια γιατί βρισκόμαστε μακρυά. Το καταλαβαίνουν και οι παίκτες και συνηθίζουν. Φυσικά κάνουμε και την κατάλληλη αποκατάσταση μετά από αυτή την επιβάρυνση".

Για το ότι η Σαχτέρ δείχνει δυνατή στην έδρα της, αλλά δεν τα καταφέρνει το ίδιο στα εκτός: "Πρώτα απ' όλα, έχουμε πολύ μικρή εμπειρία στο να παίζουμε μεγάλα παιχνίδια. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εκτός έδρας σε παιχνίδια όπως με τη Σέλτικ και τον ΠΑΟΚ, που έχουν τον κόσμο τους δίπλα τους. Επηρεάζουν φυσικά και τα ταξίδια και η αλλαγή ώρας".

Για το που πιστεύει ότι θα χτυπήσει ο ΠΑΟΚ: "Εχουμε μελετήσει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ και ξέρουμε ποιος μπορεί να μας απειλήσει. Πως θα τους αντιετωπίσουμε δεν θα το πω εδώ, όμως θέλω να τους κρατήσουμε εκτός περιοχής".

Για το αν φοβάται τους βραχύσωμους, ταχείς επιθετικούς του ΠΑΟΚ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του για τους Στοχ και Σαλπιγγίδη: "Δεν είναι τυχαίο που ανέφερα Σαλπιγγίδη και Στοχ, γενικά όλη η επίθεση του ΠΑΟΚ είναι πολύ γρήγορη".

Για το αν θεωρεί ότι είναι καλή ευκαιρία για θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας δεδομένου ότι το ματς θα γίνει χωρίς κόσμο: "Όποια ομάδα δεν έχει τον κόσμο της είναι πιο δύσκολο και για την αντίπαλό της φαίνεται λίγο πιο εύκολο. Όμως λυπάμαι που δεν θα έχει κόσμο αύριο, γιατί το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους".

Για τη δήλωση που έκανε στο Καζακστάν ότι είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ στον όμιλο: "Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί γιατί έχω μελετήσει όλους τους αντιπάλους, τους παίκτες τους και τους προπονητές. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλό ρόστερ και ένα αξιόλογο προπονητη".

Για το αν η Σαχτιόρ ρίχνει το βάρος στην Ευρώπη δεδομένου ότι έμεινε πίσω στο πρωτάθλημα: "Τα τελευταία 6 - 7 ματς έπαιξαν νέοι παίκτες, χωρίς εμπειρία, γι' αυτό η ομάδα έμεινε πίσω".

Για το αν η απουσία του Βασίλιεβιτς προήλθε από ιατρικό λάθος: "Είναι πολύ μεγάλη απώλεια, είναι από εκείνους που διαμορφώνουν την ομάδα. Κι αυτός φταίει που δεν ανέφερε εγκαίρως το πρόβλημα και οι γιατροί που δεν το είδαν".

Τέλος, με ποιο αποτέλεσμα θα ήταν ευχαριστημένος: "Με οποιοδήποτε εκτός της ήττας".

Για το έθιμο να σφάζουν έναν τράγο πριν τα εντός έδρας παιχνίδια: "Κουράστηκα να σχολιάζω αυτό το γεγονός. Είναι μια παλιά παράδοση που θέλουμε να τιμήσουμε. Ίσως μας βοηθά και ψυχολογικά".

Διαβάστε ακόμη...