Πάμε Ολλανδία για διπλό

Ο Π.Α.Ο.Κ. δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης επί της Χέρενφεν στην Τούμπα και πλέον είναι αναγκασμένος να παίξει στην Ολλανδία για το διπλό
Πάμε Ολλανδία για διπλό

Ο Π.Α.Ο.Κ. μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε τον έλεγχο του αγώνα, όμως στην επίθεση ήταν φλύαρος και οι φορές που απείλησε πραγματικά τον Λέισαλ ήταν λίγες. Στο 7' ένα σουτ του Βιεϊρίνια που δεν βρήκε στόχο, ενώ η μεγαλύτερη στιγμή ήρθε πάλι από τον Βιεϊρίνια όπου πλάσαρε πιεζόμενος τον Λέισαλ, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε τη μπάλα.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα λήξει 0-0, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Π.Α.Ο.Κ. χαλάρωσε αδικαιολόγητα και δέχτηκε ένα αστείο γκολ από τον Ενρίκε με κοντινή προβολή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Π.Α.Ο.Κ. μπήκε δυνατά και στο 54' ευτύχησε να κάνει το 1-1 με κεφαλιά του Ίβιτς μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια από τα αριστερά. Στη συνέχεια είχαμε και πάλι τον έλεγχο της μπάλας, όμως η επόμενη μεγάλη φάση ήρθε στο 74' και πάλι με τον Ίβιτς να σουτάρει ολομόναχος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Χέρενφεν, όμως το σουτ δεν ήταν "γεμάτο" και το απέκρουσε ο Λέισαλ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κουτσιανικούλης δεν μπόρεσε να επωφεληθεί.

Στη συνέχεια μία κεφαλιά του Βιεϊρίνια από πλεονεκτική θέση που δεν απείλησε όμως και η τελευταία μεγάλη φάση με τον Φιλομένο στο 87', όπου σε τετ α τετ νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έτσι παρέμεινε το 1-1.

Στην αμέσως επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι βγαίνοντας στην αντεπίθεση, επιχείρησαν ένα ψηλοκρεμαστό σουτ με τον Σίμπον το οποίο εξουδετέρωσε ο Χαλκιάς.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η αντίδραση του Κονσεϊσάο όταν βγήκε αλλαγή στο 66'. Ο Π.Α.Ο.Κ. είχε κερδίσει ένα φάουλ από δεξιά, ο αρχηγός του έστησε τη μπάλα για να το εκτελέσει και τότε ο Σάντος θα περάσει στη θέση του τον Κουτσιανικούλη, με τον Σέρτζιο να κατευθύνεται στη φυσούνα φανερά εκνευρισμένος, προκαλώντας τους οπαδούς των επισήμων που είδαν από πολύ κοντά την αντίδραση του Πορτογάλου.

Πολύ καλή η παρουσία των Τσιρίλο - Βιτόλο - Γκαρσία - Βιεϊρίνια αλλά και Ίβιτς. Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός ήταν ιδιαίτερα παθιασμένος από το ζέσταμα, χειρονομόντας προς την κερκίδα για να ξεσηκωθεί. Ο Βιτόλο έκοψε πάρα πολλές φορές τους αντιπάλους του και έτρεχε παντού, αλλά δυστυχώς στη μοναδική περίπτωση που βγήκε μπροστά και έφτασε στην αντίπαλη περιοχή, έπεσε κάνοντας θέατρο.

Ο Γκαρσία όσο περνούσα η ώρα ανέβαζε την απόδοσή του και στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε πολύ μπροστά ώστε να βοηθήσει κι αυτός στο να επιτευχθεί ένα δεύτερο γκολ. Χαρακτηριστικό το ότι βρέθηκε πολλές φορές και αριστερά και δεξιά από τη μεγάλη περιοχή, πραγματοποιώντας κούρσες στις οποίες δεν έχουμε συνηθίσει.

Επιθετικά ο Βιεϊρίνια ήταν η μόνιμη απειλή για την αντίπαλη εστία. Τα σουτ που θα περιμέναμε από τον Μουσλίμοβιτς, ήρθα από τον νεαρό Πορτογάλο, ο οποίος παρά το ότι δεν κατάφερε να σκοράρει στις ευκαιρίες που είχε, ήταν εκρηκτικός, ταχύς και μπουκαδόρος και ανακάτωνε την αντίπαλη άμυνα σε κάθε ευκαιρία.

Ο Ίβιτς πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ με καρφωτή κεφαλιά, αλλά θα μπορούσε να δώσει και τη νίκη στον Π.Α.Ο.Κ. αν το σουτ που επιχείρησε στο 74' με πολύ καλές προϋποθέσεις είχε καλύτερη τύχη.

Ο Κουτσιανικούλης δεν βοήθησε όσο θα περιμέναμε στα 25' που αγωνίστηκε, ο Φιλομένο προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε κι αυτός να πετύχει κάποιο γκολ, ενώ ο Αναστασάκος μπήκε στο 86' χωρίς να καταφέρει κι αυτός να δημιουργήσει κάτι καλό στις ελάχιστες φορές που ακούμπησε τη μπάλα.

Ο Π.Α.Ο.Κ. γενικά δεν ήταν κακός και αν δεν δεχόταν ακόμη ένα αστείο γκολ (όπως τα δύο με Βαλερένγκα) στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ίσως τώρα είχαμε ένα σκορ πρόκρισης στα χέρια μας.

Με το αν όμως φυσικά δεν παίζεις μπάλα και παρά το 1-1 εμείς πιστεύουμε ότι ο Π.Α.Ο.Κ. μπορεί να πάρει την πρόκριση στην Ολλανδία και θα παίξει στη ρεβάνς στις 27 Αυγούστου γι' αυτό το αποτέλεσμα με τη συμπαράσταση φυσικά χιλιάδων οπαδών του από Ελλάδα αλλά και εξωτερικό.

Π.Α.Ο.Κ. Χαλκιάς, Σαβίνι, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Βιερίνια (86' Αναστασάκος), Κονσεϊσάο (66' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (66' Φιλομένο)

Χέρενφεν: Λέισαλ, Μπρέουερ, Ντίνγκσνταγκ, Μπέρενς (22' Ενρίκε), Παπαδόπουλος (82' Σίμπον), Σβετς, Γκρίντχαϊμ, Ποπόφ, Καλού, Λοσάντα (93' Γιάνματ), Κόνινγκ

Διαιτητής: Ουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

Κίτρινες κάρτες: Βιερίνια, Μαλεζάς, Βιτόλο - Ενρίκε, Κόνινγκ

Φερνάντο Σάντος: «Είμαστε ακόμη στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων, το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού εμείς ήμασταν καλύτεροι. Οι παίκτες μου έδωσαν τα πάντα για τη νίκη, είχαν τον έλεγχο.

Στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε ένα επιθετικό ρυθμό στο παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να προηγηθούμε, αλλά δεχθήκαμε ένα γκολ, χωρίς να έχουμε απειληθεί ιδιαίτερα. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Αντιδράσαμε σωστά στο δεύτερο μέρος και φτάσαμε στο γκολ.

Συνεχίσαμε την προσπάθεια για το 2ο γκολ που θα μας έδινε τη νίκη, αλλά η Χέρενφεν βολεύονταν με την ισοπαλία και γύριζε πίσω. Νομίζω ότι οι παίκτες μου έκαναν μια καλή εμφάνιση και μου έδιναν την αίσθηση ότι τα ποσοστά πρόκρισης είναι 50-50%.

Πιστεύω πως θα μπορέσουμε να γυρίσουμε τα πράγματα την Πέμπτη και να φέρουμε την πρόκριση. Τώρα εστιάζουμε την προσοχή μας την Κυριακή στον αγώνα πρωταθλήματος και θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλά μετά, για τον αγώνα της Πέμπτης. Νομίζω ότι φάνηκε ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα.

Πιστεύω ότι κι εκεί το παιχνίδι θα είναι ανοιχτό για να φτάσουμε στο στόχο μας. Φάνηκε ότι οι αντίπαλοι μας είναι πιο έτοιμοι, αφού έχουν περισσότερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους. Μην ξεχνάμε ακόμη ότι κάποιοι παίκτες μας όπως ο Βιερίνια και ο Βιτόλο δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους».

Για το πρόβλημα στο γκολ τόνισε: «Προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις να βελτιωθούμε στα τελειώματα φάσεων», ενώ για την αντίδραση του Κονσεϊσάο μετά την αλλαγή του δήλωσε: «Είναι ένα εσωτερικό ζήτημα, δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω».

Διαβάστε ακόμη...