Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Βίντι

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League κόντρα στη Βίντι στο γήπεδο της Τουμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Βίντι

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα σε oυγγρικές ομάδες, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#H Ντεμπρετσένι είναι η μοναδική ομάδα που έχει αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ από την Ουγγαρία, το 2003-04 για το Κύπελλο UEFA, όπου αποκλείστηκε έπειτα από δύο ισοπαλίες. Το 1-1 της Τούμπας (17' Καραδήμος – 24' Μπάιζατ) ακολούθησε το 0-0 εκτός έδρας που έδωσε την πρόκριση στην Ντεμπρετσένι χάρη στο εκτός έδρας γκολ.

#Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο εκείνης της σεζόν την Λιν από τη Νορβηγία, όπου κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ της ήττας στην Τούμπα με 1-0 (39' Σίγκουρντσον) και να επικρατήσει με 3-0 (52' Γιασουμής, 56' Κούτσης, 59' Βόκολος) εκτός έδρας και να πάρει την πρόκριση στον δεύτερο γύρο.

#Η αναμέτρηση με την Βίντι είναι η 20η εντός έδρας για τον ΠΑΟΚ σε παιχνίδια για τους ομίλους του Europa League. Στα προηγούμενα 19 μετρά επτά νίκες, οκτώ ισοπαλίες και τέσσερις ήττες με συντελεστή γκολ 23-15. Η ευρύτερη νίκη ήταν με την Ντιναμό Μινσκ με 6-1 την σεζόν 2014-15.

#Στις τρεις πρώτες συμμετοχές του στους ομίλους του Europa League ο ΠΑΟΚ κράτησε το αήττητο στο γήπεδο της Τούμπας με συντελεστή πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες, με την πρώτη ήττα να έρχεται από την Φιορεντίνα το 2014-15 με 1-0 στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι του Δικεφάλου εκείνη τη σεζόν. Το 2015-16 σημειώθηκαν τρεις εντός έδρας ισοπαλίες στα ματς του ομίλου, ενώ το 2016-17 είχε και τα τρία αποτελέσματα, με μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα.

Διαβάστε ακόμη...