Οι κορυφαίες στιγμές του ΠΑΟΚ στο Europa League

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να μπει για 7η φορά σε φάση ομίλων του Europa League και το paokfc.gr θυμάται τις επτά κορυφαίες στιγμές της ομάδας στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης.
Οι κορυφαίες στιγμές του ΠΑΟΚ στο Europa League

ΠΑΟΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0

Ο ΠΑΟΚ συντονίζεται για πρώτη φορά στην ώρα 22:05 και έχει απέναντι του την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Βλάνταν Ίβιτς είναι εκείνος που σημειώνει το πρώτο γκολ για τον Δικέφαλο στο Europa League στο 56ο λεπτό και δίνει στον Δικέφαλο την πρώτη του νίκη στην διοργάνωση σε επίπεδο ομίλων.

ΠΑΟΚ-Βιγιαρεάλ 1-0

Οι ισπανικές ομάδες δεν ήταν ποτέ εύκολος αντίπαλος και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2010 μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση με την Βιγιαρεάλ. Ο Βιεϊρίνια ήταν εκείνος που σφράγισε την πολύ καλή παρουσία του Δικεφάλου με ένα γκολ στο 69ο λεπτό, το οποίο του έδωσε και τη νίκη που τον έφερνε πιο κοντά στην πρόκριση στη επόμενη φάση του θεσμού. Το 1-1 με την Μπριζ στην Τούμπα που ακολούθησε, καλύφθηκε με την εκτός έδρας νίκη με 1-0 μέσα στο Ζάγκρεμπ.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ 0-1

Στις 15 Δεκεμβρίου 2010 ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Ζάγκρεμπ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 61ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κέλαβα μετά από πάσα του Κλάους Αθανασιάδη. Ο Δικέφαλος με αυτή την πρώτη εκτός έδρας νίκη σε όμιλο του Europa League και αυτή του χάρισε την πρόκριση για πρώτη φορά στους «32» της διοργάνωσης.

Τότεναμ-ΠΑΟΚ 1-2

Το συγκλονιστικό παιχνίδι με την Τότεναμ και μια από τις κορυφαίες στιγμές στην ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ. Η αναμέτρηση του White Hart Lane ήταν δύσκολη από την «προαναγγελία» της και κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί πως στο 14ο λεπτό θα ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 χάρη στα γκολ του Σαλπιγγίδη και του Αθανασιάδη. Στο 37ο οι ισορροπίες άλλαξαν με την κόκκινη κάρτα του Σταφυλίδη για πέναλτι που έκανε το σκορ 2-1, με το οποίο μείωσε ο Μόντριτς. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος και ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τους «32» του θεσμού.

Το χατ τρικ του Αθανασιάδη

Στην πρεμιέρα των ομίλων της σεζόν 2014-15 ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την Ντιναμό Μινσκ. Εκείνο το βράδυ (18 Σεπτεμβρίου 2014) ο Κλάους Αθανασιάδης έκανε μια από τις πιο αποτελεσματικές του εμφανίσεις με τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Σε 17 λεπτά (11’, 16’, 28’) κατάφερε να σημειώσει χατ τρικ και γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου που το πετυχαίνει σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση και μόλις ο 6ος στην Ελλάδα.

Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ 0-1

Πέντε χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ ήταν στις εξέδρες του Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ και θαύμασαν την ψυχή των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου, οι οποίοι παρότι δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Μακ στο 33ο λεπτό. Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό και ο Παναγιώτης Γλύκος κράτησε ανέπαφη την εστία του με σημαντικές επεμβάσεις, ενώ δύο φορές τον έσωσαν τα δοκάρια.

Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ 2-3

Μετά από ένα απίστευτο ματς στο Αρτέμιο Φράνκι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 της Φιορεντίνα με τα γκολ των Σάκχοφ (5’) και Κάμπος (26’), ισοφαρίστηκε, αλλά ο Γκάρι Ροντρίγκες κρατούσε το καλύτερο για το τέλος, διαμορφώνοντας στις καθυστερήσεις το τελικό 3-2. Αυτή η νίκη έβαλες τις βάσεις πρόκρισης για τους «32» του θεσμού, η οποία επικυρώθηκε με τη νίκη στην Τούμπα επί της Σλόβαν Λίμεπρετς.

Διαβάστε ακόμη...