Ξεδίπλωσε σεντόνι ο μεγάλος ΠΑΟΚ!

Στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στο St. Jakob-Park, τη Βασιλεία, με 0-3 και πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης...
Ξεδίπλωσε σεντόνι ο μεγάλος ΠΑΟΚ!

'Εχοντας τη συμπαράσταση περισσότερων από 2.000 οπαδών του, ο Δικέφαλος του Βορρά, πάτησε τη Βασιλεία μες στο σπίτι της και συνεχίζει το φετινό ταξίδι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου μας, ντουμπλάροντας μάλιστα τις νίκες!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ, καθώς στην προθέρμανση της ομάδας, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αισθάνθηκε ενοχλήσεις και βγήκε από την αρχική ενδεκάδα, ένα –σίγουρα- πολύ μεγάλο πλήγμα για τον Δικέφαλο.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε με τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Χατσερίδη, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, αμυντικά χαφ τους Κάνιας, Μαουρίσιο, μεσοεπιθετικά τους Λημνιό, Πέλκα, Ελ Καντουρί και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς.

Το ρολόι σημάδευε το 7ο λεπτό, όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά το εκτέλεσε ο Πέλκας και ο Βαρέλα που είχε πάρει καλή θέση, με πλασέ νίκησε τον Omlin ανοίγοντας το σκορ!

Ο καλά στημένος και διαβασμένος ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο από τους Ελβετούς με εξαίρεση 1-2 μακρινά σουτ τα οποία απέκρουσε ο Πασχαλάκης, ενώ την ίδια τύχη είχε και το πλασέ του Ajeti στο 13ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ περίμενε τη Βασιλεία, χωρίς να θεωρηθεί ότι κλείστηκε, ενώ όποτε του δινόταν η ευκαιρία έβγαινε στην επίθεση κυρίως με τον Λημνιό από τα δεξιά. Σε μια τέτοια φάση, στο 42ο λεπτό, χάθηκε καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μαουρίσιο να πιάνει την κεφαλιά άουτ, μετά από ωραία σέντρα του Λημνιού από τα δεξιά.

Ο Ιταλός ρέφερι κράτησε τετράλεπτη καθυστέρηση, χωρίς η ομάδα να απειληθεί ιδιαίτερα, με τον Χατσερίδη να «καθαρίζει» δυο τρεις σέντρες που βγήκαν στην περιοχή μας και να βάζει τις καρδιές στη θέση τους.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξαναχτύπησε στο ίδιο λεπτό με αυτό στο οποίο είχε χτυπήσει και στο πρώτο ημίχρονο! Στο 52ο λεπτό, ο Πρίγιοβιτς μετά από ασίστ του ... Πασχαλάκη και εξαιρετικό πλασέ  πάνω από τον Omlin, έκανε το 0-2, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση από νωρίς!

Οκτώ λεπτά αργότερα, στο 60',  ο Ελ Καντουρί με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (δοκάρι και μέσα), μετά από ασίστ του Πέλκα, σημείωσε το 0-3, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη μας.

Διαδικαστικά τα υπόλοιπα λεπτά ως το τελευταίο σφύριγμα του Βαλέρι, που όταν ακούστηκε, λαός και ομάδα έγιναν ένα και πανηγύρισαν τη μεγάλη πρόκριση!

{dailymotion}x6r35nc{/dailymotion}

Οι συνθέσεις:

Βασιλεία: Omlin, Widmer, Cumart, Suchy, Balanta, Die, Zuffi, Kalulu, Stocker(46 Campo), Bua, Ajeti (73' Wolfswinkel). Αναπληρωματικοί: Hansen, Kaiser, Wolfswinkel, Frei, Oberlin, Campo, Riveros

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Χατσερίδης, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας (81' Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (84' Ουάρντα), Ελ Καντουρί (75' Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.

....................................................................

Τέλος

84ο λεπτό: Ουάρντα στη θέση του Πέλκα, κλείνει τις αλλαγές ο ΠΑΟΚ

83ο λεπτό: Μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη!!!

81ο λεπτό: Σάκχοφ στη θέση του Κάνιας

76o λεπτό: Κίτρινη στο Πέλκα

75ο λεπτό: Ζαμπά στη θέση του Ελ Καντουρί

73ο λεπτό: Wolfswinkel στη θέση του Ajeti

64ο λεπτό: Τεράστια χαμένη ευκαιρία με τον Λημνιό, η μπάλα κάπου κόντραρε και πέρασε κόρνερ

62ο λεπτό: Κίτρινη κάρτα στον Suchy

60ό λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Ελ Καντουρί με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (δοκάρι και μέσα), μετά από ασίστ του Πέλκα

52ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Πρίγιοβιτς μετά από ασίστ του ... Πασχαλάκη! Εξαιρετικό πλασέ του σκόρερ πάνω από τον Omlin

48ο λεπτό: Κίτρινη στον Μάτος

46ο λεπτό: Κεφαλιά του Ajeti άουτ

Ξεκίνησε η επανάληψη με τον Campo στη θέση του Stocker

Ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το ματς και να προηγείται 0-1

3 λεπτά οι καθυστερήσεις

44ο λεπτό: Κίτρινη κάρτα στον Die για μαρκάρισμα στον Πέλκα

42ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μαουρίσιο να πιάνει την κεφαλιά άουτ μετά από σέντρα του Λημνιού

37ο λεπτό: Ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ του Zuffi

33ο λεπτό: Κίτρινη στον Zuffi για μαρκάρισμα στον Πέλκα

32ο λεπτό: Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ με γύρισμα του Μάτος που όμως δεν βρήκε συμπαίκτη του

16ο λεπτό: Κίτρινη στον Πρίγιοβιτς

13ο λεπτό: Δύσκολα ο Πασχαλάκης σε πλασέ του Ajeti

11ο λεπτό: Σουτ του Stocker άουτ

{dailymotion}x6r2yyu{/dailymotion}

7ο λεπτό: Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ με τον Πέλκα, ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Βαρέλα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα

Οι συνθέσεις:

Βασιλεία: Omlin, Widmer, Cumart, Suchy, Balanta, Die, Zuffi, Kalulu, Stocker(46 Campo), Bua, Ajeti (73' Wolfswinkel). Αναπληρωματικοί: Hansen, Kaiser, Wolfswinkel, Frei, Oberlin, Campo, Riveros

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Χατσερίδης, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας (81' Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (84' Ουάρντα), Ελ Καντουρί (75' Ζαμπά), Πρίγιοβιτς. 

.............................................................

Το pregame της αναμέτρησης...

19:20 Έφτασε στο γήπεδο η αποστολή του ΠΑΟΚ με τους παίκτες να κάνουν ήδη την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα στο γήπεδο. Την ίδια ώρα το κομμάτι της κερκίδας στο πέταλο που θα φιλοξενήσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, γεμίζει σιγά σιγά...

Η αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

20:10 Βγήκαν για προθέρμανση οι τερματοφύλακες και των δύο ομάδων

Πρόβλημα με Βιεϊρίνια στην προθέρμανση, ένιωσε ενοχλήσεις στον τένοντα του αριστερού ισχίου!!! Θα περάσει ο Κρέσπο στα αριστερά και ο Χατσερίδης στο κέντρο της άμυνας!!!

Διαβάστε ακόμη...