"Βήμα βήμα θα βελτιωθούμε"

Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Ράσβαν Λουτσέσκου, στη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα της Πέμπτης στη Σουηδία...
"Βήμα βήμα θα βελτιωθούμε"

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"To 3-1 του πρώτου αγώνα μας έδωσε αυτοπεποίθηση, αλλά ξέρουμε πολύ καλά πως το παιχνίδι εδώ θα είναι διαφορετικό. Ξέρουμε το στιλ της αντίπαλης ομάδας και όπως είπε ο Ντιέγκο (Μπίσεσβαρ) θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και να είμαστε έτοιμοι για την αυριανή μάχη". 

Αν τον απασχολεί πως έχει απέναντί του μια ομάδα η οποία έχει 8 χρόνια τον ίδιο προπονητή και πολλά παιχνίδια φέτος στα πόδια της... "Ιδέες προσπαθήσαμε να περάσουμε, αλλά είναι μικρό το διάστημα. Όπως έχω ξαναπεί οι παίκτες είναι έξυπνοι, έχουν ποιότητα και εμπειρία για να καταφέρουμε. Είναι ένα διάστημα 2 εβδομάδων με 4 παιχνίδια και δεν είναι μια εύκολη κατάσταση τόσο για μένα όσο και για τους παίκτες, αλλά όπως έχω πει οι παίκτες έχουν εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια. Και εμείς από την πλευρά προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ομάδα όσο μπορούμε" .

Αν θα είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ που η Έστερσουντ θα παίξει πιο επιθετικά και ο ΠΑΟΚ θα έχει περισσότερους χώρους: "Σε κάθε περίπτωση και χωρίς να θέλω να μπω σήμερα σε τακτική ανάλυση, θέλουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι είτε έχουμε την μπάλα είτε όχι. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα της Θεσσαλονίκης, αλλά αυτό το αποτέλεσμα αυτό θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της Έστερσουντ, γιατί θα οδηγηθούν να πάρουν ρίσκα. Θα προσπαθήσουν να μας βάλουν υπό πίεση από την αρχή, αλλά θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι και υπομονετικοί για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις".

Σε ερώτηση τι έμαθε για την Έστερσουντ, απάντησε: "Έχει κάνει κάποιες αλλαγές στα τελευταία παιχνίδια, έχει καλή νοοτροπία και πειθαρχία και επιθετικότητα με την καλή έννοια. Στην έδρα της προσπαθεί να παίξει πιο επιθετικά και απλά".

Αν είναι πιο εύκολη η προετοιμασία για έναν ευρωπαϊκό παιχνίδι από αυτό με το Λεβαδειακό: "Σε κάθε παιχνίδι το κίνητρο είναι διαφορετικό. Τα παιχνίδια του πρωταθλήματος ακολουθούνται αμέσως μετά από τα ευρωπαϊκά τα οποία έχουν μεγαλύτερο κίνητρο. Για τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος έχουμε μία μέρα μόνο για να επανέλθουμε σωματικά και να επαναφέρουμε την πνευματική μας ενέργεια. Στο μεταξύ η αντίπαλη ομάδα έχει πολύ περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί για το παιχνίδι με εμάς. Σε κάθε περίπτωση είναι μία δύσκολη περίοδος, είναι η αρχή,  βήμα βήμα θα βελτιωθούμε, γιατί οι παίκτες είναι καλοί χαρακτήρες και έχουν ποιότητα".

Αν του λείπει μία ευρωπαϊκή πορεία: "Ναι, πολύ. Είναι κάτι το φανταστικό".

Ρωτήθηκε αν και πάλι ο ΠΑΟΚ θα στηριχτεί περισσότερο στην ατομική ποιότητα των παικτών όπως και στο προηγούμενο ματς: "Είπα πως βασίζομαι σε αυτό για αυτό το χρονικό διάστημα, όσο θα προσπαθούμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, πώς θα είμαστε οργανωμένοι όταν έχουμε και όταν δεν έχουμε την μπάλα. Είναι προφανές ότι χρειάζεται ένα διάστημα μιας δύο εβδομάδων, ένας μήνας, για να βελτιωθούν και να υπάρχει μια πλήρης οργάνωση στην ομάδα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε τη δουλειά που κάνουμε με την ατομική ποιότητα των παικτών".

Για το αν τον έχει δημιουργήσει προβλήματα στη δουλειά του η κατάσταση που βρήκε όταν ήρθε στην ομάδα; "Θα σας πω κάτι και είμαι πολύ ειλικρινής. Πήρα αυτή την απόφαση με όλη την αποφασιστικότητα και με πολύ θετικό πνεύμα και δεν έχει σημασία να συζητήσουμε τι έγινε παλαιότερα. Εστιάζουμε στο αύριο, στο μεθαύριο. Πρέπει να αντιδρούμε, να προσπερνάμε οποιαδήποτε κατάσταση, αυτή είναι η νοοτροπία που θέλουμε να χτίσουμε".

Για τη νοοτροπία του ΠΑΟΚ που μοιάζει περισσότερο σαν να είναι μια ευθεία γραμμή, χωρίς ανεβοκαταβάσματα: "Χωρίς ένα δυνατό γκρουπ τίποτα δεν μπορεί να κερδηθεί. Νοοτροπία σημαίνει μέρα με τη μέρα δουλειά, δεν είναι μια απλή λέξη. Σημαίνει να ξέρεις να έχεις ισορροπία. Άλλες φορές θα έχουμε αποτελέσματα όπως του Λεβαδειακού που δεν μας αρέσουν, αλλά να μην μένουμε σε αυτά. Δεν είναι αρχαίο δράμα, μπορούν να συμβούν αυτά στο ποδόσφαιρο. Θα έρθουν δύο και τρεις νίκες στη σειρά και πρέπει να τις διαχειριστούμε και αυτές, γιατί μετά θα έρθει άλλο παιχίδι και θα πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό για αυτό το παιχνίδι. Και περισσότερο από όλα είναι ότι ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι είναι εδώ για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του. Αν μπορούμε να φτιάξουμε αυτό, τότε μπορούμε να έχουμε και φανταστικά όνειρα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, δε θέλω να αναλύσω τι έγινε πριν".

Διαβάστε ακόμη...