"Μαχητικό πνεύμα και αποφασιστικότητα"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις του φάνηκε αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα στο ματς της Πέμπτης, τονίζοντας ότι η πρόκριση θα κριθεί στα δύο παιχνίδια.
"Μαχητικό πνεύμα και αποφασιστικότητα"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αρχικά είπε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε αυτή την επικοινωνία. Νιώθω περηφάνια που ανήκω σε αυτό το μεγάλο κλαμπ. Η περίοδος είναι πολύ έντονη. Υπήρχαν πολλές ιδέες που πρέπει να περάσω στους παίκτες μου, άρα δεν ήταν εύκολη περίοδος για αυτούς. Τα πάντα συνέβησαν σε μικρό χρονικό διάστημα. Δεν είναι εύκολο να κάνουν ακριβώς αυτό που ζητάω από αυτούς, αλλά με την εξυπνάδα τους είμαι σίγουρος οτι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Πρέπει να περάσουμε στους ομίλους και να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούμε να καταφέρουμε. Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί. Πιθανόν θα υπάρχουν λάθη, αλλά το σημαντικό είναι να αντιδράσουμε. Ξέρουμε πολύ καλά, ότι η ομάδα αυτή απέκλεισε την Γαλατασαράι, αλλά είμαστε έτοιμοι και συνειδητοποιημένου για αυτό το παιχνίδι".

Για τα ποσοστά πρόκρισης: "Στο ποδόσφαιρο ο προπονητής δεν μιλάει με ποσοστά. Μπορεί να είναι πλεονέκτημα για αυτούς ότι έχουν παίξει περισσότερα παιχνίδια, αλλά μπορούμε να το ισοσταθμίσουμε με έντονο πνεύμα. Πρέπει να είμαστε απόλυτοι συγκεντρωμένοι και να αντιδράσουμε άμεσα, όταν κερδίζουμε ή χάνουμε την μπάλα. Έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε. Είναι ομάδα που τρέχει που μαρκάρει man to man σε όλο το γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουμε ισορροπία και όχι μονίμως το μυαλό μας στην επίθεση. Οι παίκτες μας είναι απόλυτα έτοιμοι για ό,τι συναντήσουν".

Για την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει και τα για δυνατά σημεία της Έστερσουντ, είπε: "Δεν μου αρέσει να μιλάω για την πρώτη ενδεκάδα, κάτι που είναι κομμάτι της φιλοσοφίας μου. Κάθε παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος για την μάχη και να ξέρει τι να κάνει ακριβώς. Ο αντίπαλος μας όταν βρίσκει την ευκαιρία βγαίνει στην κόντρα επίθεση. Άρα πρέπει να γυρίσουμε την μπάλα με ασφάλεια και να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να βγούν στην αντεπίθεση. Κάποια στιγμή θα πιέσουν ψηλά, γιατί θέλουν να δημιουργούν εκπλήξεις. Στα τελευταία παιχνίδια άλλαξαν πρόσωπα και διάταξη, κάτι που μας κάνει ακόμη πιο προσεκτικούς. Οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τον αντίπαλο με σεβασμό, έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Θα είμαι χαρούμενος με την πρόκριση, η οποία πιστεύω θα κριθεί και στα δύο παιχνίδια".

Για την ως τώρα εικόνα που έχει σχηματίσει για την ομάδα: "Έχω γύρω μου πολύ ποιοτικούς παίκτες. Κατά την διάρκεια των προπονήσεων έχω δει ωραία πράγματα και έχω αυτοπεποίθηση για τους παίκτες μου. Πάντως από την φύση μου είμαι αισιόδοξος".

Για το αν η σουηδική ομάδα θα επιδιώξει να εκπλήξει τον ΠΑΟΚ: "Θα βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα επιδιώξει να μας μπερδέψει ο αντίπαλος και να τον σταματήσουμε. Το πιο σημαντικό όμως είναι να έχουμε μαχητικό πνεύμα και η αποφασιστικότητα, είτε είμαστε σε θέση άμυνας είτε βγαίνουμε στην επίθεση".

Για τα στοιχεία που προσπάθησε να αλλάξει στις πρώτες του μέρες: "Προσπάθησα να τους περάσω κάποια πράγματα που αφορούν την ανάπτυξη αλλά ο χρόνος είναι πολύ σύντομος. Βασιζόμαστε κυρίως στην ποιότητα και την αξιολόγηση των παικτών, αλλά σέβομαι και τον αντίπαλο. Το ποδόσφαιρο είναι έτοιμο να σε τιμωρήσει οποτεδήποτε, όμως έχω αυτοπεποίθηση γιατί βλέπω το κίνητρο των παικτών μου".

Όσο για τις συνθήκες που θα βρει ο ΠΑΟΚ στον αγώνα της Σουηδίας: "Οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές και σίγουρα όχι υπέρ μας. Με σωστή νοοτροπία όμως θα τα καταφέρουμε. Η ομάδα έχει καλό επίπεδο και παλεύει για κάθε μπάλα μέχρι την τελευταία στιγμή κι αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία".

Τέλος αναφερόμενος στους παίκτες που δεν υπολογίζονταν από τον προηγούμενο προπονητή, δήλωσε: "Οι παίκτες είναι ακόμη μαζί μου από την πρώτη μέρα. Με έναν-δύο παίκτες είχα συζήτηση και τους είπα ότι είναι εδώ, δυνατοί ανά πάσα στιγμή για να δείξουν ότι σέβονται την δουλειά τους. Κι αν φύγει κάποιος, να είναι έτοιμος για την επόμενη ομάδα, όσο είναι εδώ, όμως, υπολογίζω σε αυτούς"

Διαβάστε ακόμη...