Αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι...

Η ώρα της ρεβάνς με τη Schalke 04 έφτασε!Ο Δικέφαλος ήρθε ισόπαλος 1-1 στην AufSchalke Arena κόντρα στη γερμανική ομάδα, στη ρεβάνς του 0-3 της Τούμπας, για τη φάση των "32" του Europa League...
Αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ σοβαρός στο γήπεδο με τον Ίβιτς να έχει παρατάξει την ομάδα με τους Γλύκο, Κίτσιου, Crespo, Μαλεζά, Πούγγουρα, Μυστακίδη, Cimirot, Shakhov, Warda, Κουλούρη, Campos σε σχηματισμό 3-5-2. Η ομάδα μας μπήκε με πολύ πάθος στον αγωνιστικό χώρο με πλήρη προσανατολισμό σε άμυνα και επίθεση. Το κέντρο ήταν σε πολύ καλή μέρα με τους Shakhov-Cimirot να κόβουν και τον Warda να προωθεί εξαιρετικά την μπάλα. Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε μετά από εκτέλεση φάουλ με τον Κουλούρη από πλάγια να μην πιάνει γεμάτα την μπάλα και αυτήν να περνάει λίγο άουτ. 

Ο ΠΑΟΚ πάταγε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με τους Μυστακίδη-Warda δημιούργησε αρκετές προυποθέσεις μπαίνοντας στην περιοχή των Γερμανών, χωρίς ωστόσο να τελειώνει καλά τις φάσεις. Σε μια εξ αυτών ο Μυστακίδης πέρασε την μπάλα, ο αμυντικός γύρισε το σωμα του κόβοντάς τον αντικανονικά, ο διαιτητής δε σφύριξε τίποτα. Σίγουρα μπορούσε να δοθεί έμμεσο φάουλ. Ο διαιτητής έπαιξε από το πρώτο λεπτό έδρα αφήνοντας τους Γερμανούς να κλωτσάνε χωρίς να τους κιτρινίζει.

Στη συνέχεια της φάσης του Μυστακίδη οι Γερμανοί αναπτύχθηκαν πολύ καλά και σημείωσαν γκολ. Η άμυνα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι μιας και η φάση ήταν πολύ γρήγορη. Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε και βγήκε μπροστά πετυχαίνοντας γκολ με τον Μυστακίδη να γυρνάει σέντρα από τα αριστερά και τον Κουλούρη να βρίσκει την μπάλα, η οποία μετά από κόντρα κατέληξε στα δίχτυα. Παροξυσμός από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και η ομάδα συνεχίζει να πιέζει με σουτ των Κίτσιου και Κουλούρη να φεύγουν ψηλά από σχετικά πλάγια θέση. Καλές προυποθέσεις αλλά κακές τελικές προσπάθειες.

Η φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα έγινε στο 40ο λεπτό όταν ο Μυστακίδης με εξαιρετική κάθετη έβγαλε τετ-α-τετ τον Κουλούρη, ο οποίος βρήκε δίχτυα αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Η φάση είναι οριακή αλλά είναι οφσάιντ. Οι διαιτητές σε καμία από τις αμφισβητούμενες φάσεις( 2 περιπτώσεις πέναλτυ και μια οφσαιντ) δε σήκωσαν μυγα στο σπαθί τους, αν και η παρουσία τους είχε φανεί από τα πρώτα λεπτά. Το ημίχρονο έκλεισε με δυο φάσεις των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ίδιο μοτίβο πιέζοντας στο χώρο του κέντρου και δημιουργώντας καλές προυποθέσεις αλλά του έλειψε η καλή τελική προσπάθεια, με τους Campos-Hernique-Biseswar να κάνουν σουτ αλλά να μην καταφέρνουν να σκοράρουν. Ο Ίβιτς πέρασε τους δυο επιθετικούς που αναφέραμε και αργότερα τον Πέλκα θέλοντας να πάρει το τρίποντο αλλά μετά το 70ο λεπτό η ομάδα κουράστηκε και δεν μπόρεσε να πιέσει κι άλλο. Οι Γερμανοί βγήκαν στην επίθεση δημιουργώντας 1-2 φάσεις. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σκοράρει με τον Πούγγουρα στο 90ο λεπτό όπου μετά από κόρνερ έπιασε κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Γερμανός τερματοφύλακας. Επίσης ο Γλύκος απεσώβησε το 2-1 με μια μεγάλη απόκρουση στο 94ο λεπτό.

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλή μπάλα, απελευθερωμένος με πολλά τρεξιματα και αρκετή πίεση. Το ματς που έπρεπε να κάνει στην Τούμπα το έκανε μέσα στη Γερμανία, ενώ πρώτα είχε πληγωθεί από το 0-3. Πολλά συγχραρητήρια αξίζουν σε όλους τους παίκτες και τον προπονητή, καθώς και στο μεγάλο Λαό του ΠΑΟΚ που έδωσε βροντερό παρόν στις κερκίδες του σταδίου της Σάλκε, παραδίδοντας μαθήματα οπαδισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε με βασική 11άδα 6 Ελλήνων παικτών, οι 5 εκ των οποίων από τις ακαδημίες της ομάδας μας...

Οι συνθέσεις:

Σάλκε: Φέρμαν, Χέβεντς, Νάλντο (70' Μπαντστούμπερ), Νάσταζιτς, Γκάις, Σεπφ, Κολάσινατς, Μάιερ, Μπενταλέμπ (84' Κέρερ), Τσούπο Μοτίνγκ (56' Γκορέτσκα), Χούντελαρ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος , Μαλεζάς , Κρέσπο , Πούγγουρας , Κίτσιου , Μυστακίδης (62' Ενρίκε), Σάκχοφ , Ουάρντα (69' Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ , Κάμπος (78' Πέλκας), Κουλούρης .

.................................................

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα...

Έναρξη αγώνα.

2ο λεπτό: Πολύ καλή προσποίηση του Warda και φάουλ. Μπορούσε να δοθεί κάρτα.

5ο λεπτό: Ατομική ενέργεια του Κουλούρη αλλά χάθηκε η μπάλα.

8ο λεπτό: Καλό σουτ από τον Shakhov, έξω από την περιοχή. Αποκρούει ο τερματοφύλακας.

10ο λεπτό: Ο ΠΑΟΚ έχει μπει καλά στο γήπεδο.

13ο λεπτό: Δεύτερο σκληρό μαρκάρισμα στον warda, πάλι δε δίνεται κάρτα.

16ο λεπτό: Ο ΠΑΟΚ πολύ δυνατά στο ματς. Ξεσηκώνεται η κερκίδα.

16ο λεπτό: Μεγάλη φάση από τον Κουλούρη. Μετά από φάουλ του warda, ο Κουλούρης έπιασε το σουτ αλλά πέρασε εκτός η μπάλα.

20ο λεπτό: Μεγάλη φάση για τη Σαλκε. Τεράστια απόκρουση για το Γλύκο,μετά από φάουλ που εκτελέστηκε και κεφαλιά.

22ο λεπτό: Δε δίνεται πέναλτυ για τον ΠΑΟΚ μετά από καλή ενέργεια του Μυστακίδη. Το κοράκι φάνηκε από την αρχή.

23ο λεπτό: Γκολ για τη Σάλκε. Μετά από καλή ενέργεια των Γερμανών

25ο λεπτό: ΓΓΓΓΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ Ο ΠΑΟΚ...Μετά από σέντρα του Μυστακίδη ο Κουλούρης βρίσκει την μπάλα και καρφώνει τη μπάλα στα δίχτυα.

29ο λεπτό:  Ο ΠΑΟΚ το πιστεύει και προσπαθεί για το δεύτερο γκολ.

30ο λεπτό: Μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ. Ο κίτσιου βγαίνει στα πλάγια και σουτάρει ψηλά.

31ο λεπτό: Νέα επαφή στον Κάμπος μέσα στην περιοχή. Πάλι δε δίνεται κατι.

32ο λεπτό: Ο Κουλούρης βγαίνει πάλι από τα πλάγια. Σουτάρει, η μπάλα περνάει ψηλά.

37ο λεπτό: Κακή επιλογή του Campos έξω από την περιοχή. Θα μπορούσε να κάνει καλύτερη ενέργεια από το σουτ που έκανε.

38ο λεπτό: Νέο σκληρό φάουλ. Δε δίνεται φάουΛ

39ο λεπτό: Ακυρώνεται γκολ του Κουλούρη. Οριακη φάση. Πάλι ευνοείται η Σάλκε. Τα κοράκια μας έχουν σκισει. Ο μυστακίδης έκανε εξαιρετική κάθετη μπαλιά και ο Κουλούρης κάρφωσε την μπάλα, αλλά το κοράκι σήκωσε οφσαιντ.

42ο λεπτό: Δυο φάσεις για τους Γερμανούς πολύ καλές.

45ο λεπτό: Λήξη ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ κάνει εξαιρετικό ημίχρονο, έπαιξε σοβαρότατο ποδόσφαιρο, έβγαλε ευκαιρίες, έκανε γκολ αλλά δεν μπόρεσε να κάνει δεύτερο γκολ είτε γιατί αστόχησε είτε γιατί αρνήθηκε το κοράκι να δώσει πένατλυ και ακύρωσε το γκολ του Κουλουρη ως οφσαίντ. Άξιζε ένα γκολ ο ΠΑΟΚ.

 

Εικόνες από το γήπεδο. Ο λαός του ΠΑΟΚ έχει κλέψει τις εντυπώσεις και την κερκίδα.

 

 

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου. 

46ο λεπτό: O ΠΑΟΚ συνεχίζει στο ίδιο στυλ που τελειώσε. Πολύ δυνατά.

50ο λεπτό: Ο ΠΑΟΚ δημιουργεί προυποθέσεις αλλά δεν τελείωσε ακόμα κάποια φάση.

58ο λεπτό: Ετοιμάζεται ο Henrique.

60ο λεπτό: Νεό σκληρό μαρκάρισμα. Τώρα δοθηκε κίτρινη. Άνετα θα μπορούσε να δοθεί κόκκινη. Με τεντωμένα πόδια.

61ο λεπτό: Ενρίκε στη θέση του Μυστακίδη. Τελικά βγήκε ο Μυστακίδης, ενώ ήταν να βγει ο Κάμπος.

63ο λεπτό: Νέα κίτρινη για τη Σάλκε. Δεν μπορεί να κρατηθεί ο ΠΑΟΚ.

65ο λεπτό: Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον warda. Η μπάλα ψηλά.

68ο λεπτό: Biseswar στη θέση του Warda.

69ο λεπτό: Μεγάλη φάση με τον Henrique να σουτάρει μετά από καλή ενέργεια. Η μπάλα πέρασε ψηλά.

70ο λεπτό: Σέντρα σουτ από τον Biseswar. Η μπάλα λίγο έξω.

74ο λεπτό: Καλή ενέργεια από τον Henrique, η μπάλα μπήκε στην περιοχή με τον Κουλούρη να την σπάει χωρίς όμως να δημιουργείται τελική.

75ο λεπτό: Καλο σουτ του Shakhof. Αποκρούει ο τερματοφύλακας. 

76ο λεπτό: Κίτρινη στο Hudellar για αγκωνιά στον Μαλεζά.

77ο λεπτό: Πέλκας στη θέση του Campos.

80ο λεπτό: Κιτρινη στον Henrique. Μετά από φάουλ ο Henrique έβαλε το χέρι του κόβοντας ουσιαστικά τη δημιουργία φάσης. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αλλά η φάση είχε κοπεί.

82ο λεπτό: Φάση για τη Σάλκε.

85ο λεπτό: Μεγάλη φάση για τη Σάλκε. Ο Πούγγορας διώχνει πάνω στη γραμμή.

90ο λεπτό: Νέα μεγάλη φάση με τον Πούγγορα μετά από κόρνερ. Πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον τερματοφύλακα.

95ο λεπτό: Τεράστια ευκαιρία για τη Σαλκε, με σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης πήραν κεφαλιά και ο Γλύκος εκτινάχτηκε για να αποσωβήσει το 2-1.

Λήξη του αγώνα.

 

Θυμηθείτε το pregame του αγώνα...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Schalke 04: Fahrmann, Howedes,Geis, Kolasinac, Meyer, Bentalev, Choupo - Moting, Schopf, Huntelaar, Naldo, Nastasic. Αναπληρωματικοί: Nubel, Caligiuri, Goretzka, Aogo, Burgstaller, Kehrer, Badstuber  

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Crespo, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Μυστακίδης, Warda, Cimirot, Shakhov, Κίτσιου, Campos, Κουλούρης. Αναπληρωματικοί: Brkic, Χατζηισαΐας, Χαρίσης, Πέλκας, Biseswar, Henrique, Αθανασιάδης 

.......................................................

Το pregame της αναμέτρησης... 

17:20 Έφτασε στο γήπεδο η αποστολή του ΠΑΟΚ και οι παίκτες έκαναν την πρώτη αναγνωριστική βόλτα στο σκεπαστό λόγω της βροχής γήπεδο...  

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:

3-5-2 ο ΠΑΟΚ για μια ακόμη φορά, αλλά με πολλές αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Τούμπα

Έγινε γνωστή και η αρχική 11άδα της Schalke...

18:10 Ξεκίνησαν ζέσταμα Γλύκος και Μπρκιτς

18:19 Και η υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση με τον κόσμο που έχει πάρει θέση στο πέταλο να ζητάει το διπλό

18:40: Λίγα λεπτά έμειναν για την έναρξη του αγώνα, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ακόμα δεν έχουν μπεί όλοι μέσα στο γήπεδο.

18:45: Οι δυο ομάδες αποχωρούν για τα αποδυτήρια.

18:55: Έτοιμες οι ομάδες για είσοδο στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμη...