Το scouting report της Σάλκε

 Η Σάλκε επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια της φάσης των 32 του Europa League και το paokfc.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την προσεχή αντίπαλο του Δικεφάλου μέσα από ένα αναλυτικό αφιέρωμα.
Το scouting report της Σάλκε

Ο τρόπος παιχνιδιού, ο προπονητής, οι παίκτες που ξεχωρίζουν, οι αλλαγές σε πρόσωπα τον Ιανουάριο και η έως τώρα πορεία της ομάδας στις διοργανώσεις που συμμετέχει.

 Αποτελεί ένα κλασσικό δείγμα γερμανικής ομάδας. Ομάδα με ταχύτητα, με πίεση σε όλο το γήπεδο, πολλά τρεξίματα και άριστη φυσική κατάσταση, ικανή να κάνει πολλές ζημιές αν βρει κενούς χώρους. Με έμπειρους, διεθνείς παίκτες στα μετόπισθεν, νεαρούς, τεχνίτες στο κέντρο και πληθώρα επιλογών στην κορυφή της επίθεσης, με ποδοσφαιριστές που διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.

Η Σάλκε έρχεται στο γήπεδο της Τούμπας για να κοντραριστεί με τον Δικέφαλο, ευρισκόμενη σε καλή φόρμα το τελευταίο διάστημα. Μέσα στο 2017 οι Βασιλικοί Μπλε μετρούν δύο νίκες για την Bundesliga κόντρα σε Ίνγκολσταντ και Χέρτα, μία σπουδαία ισοπαλία κόντρα στην Μπαγερν Μονάχου εκτός έδρας, μία πρόκριση επί της Σαντχάουζεν στο Κύπελλο και έχουν μοναδικό μελανό σημείο την εντός έδρας ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Η αντίπαλος του Δικεφάλου μπορεί στον όμιλό της στο Europa League να πέρασε με άνεση πετυχαίνοντας πέντε νίκες στα πέντε πρώτα παιχνίδι, κόντρα σε Σάλτσμπουργκ, Κρασνοντάρ και Νις, γνωρίζοντας μόνο μία ήττα την τελευταία αγωνιστική από τους Αυστριακούς, μπορεί στο Κύπελλο να προχωράει χωρίς προβλήματα, αλλά στο πρωτάθλημα τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα τα περίμεναν τόσο η διοίκηση όσο και οι φίλαθλοι της ομάδας.

Η Σάλκε βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας μετά από 20 αγώνες, έχοντας συγκεντρώσει 25 βαθμούς, με 24 γκολ ενεργητικό και 21 παθητικό. Η απόσταση από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, ο οποίος είναι και ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας, απέχει μόλις οκτώ βαθμούς, αρκεί φυσικά η ομάδα να βρει σταθερότητα, κάτι το οποίο παραμένει ζητούμενο από την αρχή της χρονιάς. Το φετινό πρότζεκτ της ομάδας άλλωστε είναι καινούργιο καθώς το καλοκαίρι οι αλλαγές ήταν πολλές σε πρόσωπα.

Σημαντικότερη όλων ήταν η πρόσληψη του Μάρκους Βαϊντσίρλ, ο οποίος αφού παρουσίασε εξαιρετικό έργο με την Άουγκσμπουργκ επέλεξε την Σάλκε για το επόμενο βήμα της καριέρας του. Ο 42χρονος τεχνικός αν και αμφισβητήθηκε αρκετά μετά από κάποια άσχημα σερί της ομάδας, κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης και την απόλυτη στήριξή της.

Οι καλοκαιρινές αλλαγές ήταν πολλές με παίκτες κλειδιά να αποχωρούν όπως ο Σανέ και ο Μάτιπ, αλλά και σπουδαία ονόματα να έρχονται στην ομάδα, μα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά των Κόκε και Κονοπλιάνκα, με τον πρώτο να χάνει από νωρίς το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν με σοβαρό τραυματισμό.

Τον Γενάρη η Σάλκε ενισχύθηκε σημαντικά αποκτώντας τον εξτρέμ την Βόλφσμπουργκ, Καλιτζιούρι, τον επιθετικό της Νυρεμβέργης, Μπουργκστάλερ αλλά και τον πολύπειρο Μπαντστούμπερ από την Μπαγερν Μονάχου. Τα νέα αποκτήματα βρήκαν αμέσως ρόλο στην ομάδα κουμπώνοντας ιδανικά στο 3-5-2 του Βαϊντσίρλ.

Ο Φέρμαν αποτελεί την βασική επιλογή κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Χέβεντες και Νάλντο είναι οι δύο σίγουροι στην τριάδα της άμυνας, με τον Μπαντστούμπερ να κερδίζει πόντους το τελευταίο διάστημα. Οι Σοπφ και Κολάσινατς καλύπτουν τις πτέρυγες, με τους Γκορέτσκα, Σταμπουλί και Μπενταλέμπ στα χαφ και τους Μπουργκαστάλερ και Καλιτζιούρι στην κορυφή.

Σημαντικές βοήθειες από τον πάγκο δίνουν ο ταλαντούχος, Μέγιερ, ενώ η ομάδα έχει την πολυτέλεια να κρατάει στον πάγκο παίκτες όπως ο Κονοπλιάνκα και ο Χούντελαρ, που στις τελευταίες αναμετρήσεις αγωνίζονται σαν αλλαγή. Από την αναμέτρηση της Τούμπα θα απουσιάσει ο Μπενταλέμπ λόγω ίωσης, ο άτυχος Ραχμάν, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια του Copa Africa, στο οποίο αγωνίστηκε με την φανέλα της Γκάνας, και οι μακροχρόνια τραυματίες Κόκε, Ντι Σάντο και Εμπολό.

Η αποστολή της Σάλκε για το παιχνίδι της Τούμπας αποτελείται από τους: Φέρμαν, Βελενρόιτερ, Νιούμπελ, Χέβεντες, Κολάσινατς, Κέρερ, Μπαστούμπερ, Ρίετερ, Νάλντο, Νάστασιτς, Νοΐμαν, Γκάις, Μέγιερ, Γκαρέτσκα, Κονοπλιάνκα, Αογκό, Σταμπουλί, Καλιτζιούρι, Σοπφ, Τσούπο-Μοτίνγκ, Μπουργκστάλερ, Χούντελαρ.

Διαβάστε ακόμη...