«Ο κόσμος θα μας δώσει το κάτι παραπάνω»

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας, το γρήγορο ρυθμό που έχουν οι Γερμανοί στο παιχνίδι τους αλλά και την πίστη στις ικανότητες της ομάδας του μίλησε ο Βλάνταν Ίβιτς στη συνέντευξη τύπου για το αυριανό παιχνίδι με τη Σάλκε.
«Ο κόσμος θα μας δώσει το κάτι παραπάνω»

Αναλυτικότερα:

Για τις διαφορές που έχουν αυτά τα παιχνίδια σε σχέση με εκείνα με τον Αγιαξ και το αν υπάρχει άγχος: «Πιο έτοιμοι από ότι με τον Αγιαξ. Εχουμε έξι μήνες από τότε. Η ομάδα είναι πιο δεμένοι, οι παίκτες γνωρίζουν τι ζητάμε στο γήπεδο. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Τα παιχνίδια με τον Αγιαξ ήταν τα πρώτα φετινά και ήταν δύσκολα γιατί είχαμε μία εντελώς νέα ομάδα.

Για την παρουσία του κόσμου και το που θα κριθεί η πρόκριση αφου ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει το επόμενο βήμα στη διοργάνωση με αποτυχίες εντός έδρας (πχ ΤΣΣΚΑ): «Σημαντικό το sold out ξέρουμε πως μας στηρίξει ο κόσμος. Αυτό είναι θετικό. Είναι όμως πρώτο παιχνίδι, υπάρχει και δεύτερο στη Γερμανία. Η πρόκριση δε θα κριθεί αύριο. Θα κριθεί στα δύο παιχνίδια».

Για το που υστερεί ή υπερτερεί η Σάλκε: «Αυτό θα το πω στους παίχτες μου».

Για το πως θα παιξει ο ΠΑΟΚ, σφιχτά ή πιο ελεύθερα: «Και τα δυο χρειάζονται, πάντα το ζητάω απο τους παίχτες μου. Αφήνω ελευθερία στις κινήσεις τους. Αλλά χρειάζεται και πειθαρχία. Εγώ πάντα ζητάω από τους παίκτες μου να είναι συγκεντρωμένοι. Εγώ θα τους πω τι ζητάω, τι κινήσεις πρέπει να κάνουν, αλλά πάντα οι παίκτες μου έχουν ελευθερία κινήσεων. Θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και να εκμεταλεύονται τα κενά που αφήνει ο αντίπαλος».

Για την φόρμα της Σάλκε και το πιο είναι το δυνατό της σημείο: «Ναι, τελευταία παίζει καλύτερα, επιθετικά και πειθαρχημένα. Διαφορετικό πρόσωπο πολλοί παίκτες με ρυθμό, είναι γρήγορη ομάδα σε αυτό οφείλεται και το πρωτάθλημα. Και εμείς όμως είμαστε σε καλή κατάσταση. Δεν έχουμε προβλήματα και θα γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι».

Για το αν είναι έτοιμος ψυχολογικά ο Κλάους και αν ξεκινήσει στην ενδεκάδα: «Ναι είναι έτοιμος. Θα δούμε αύριο αν ξεκινήσει».

Για το αν επηρεάζει ο τραυματισμό του Κάνιας τα πλάνα του: «Σίγουρα επηρεάζει μιλάμε για έναν έμπειρο παίκτη. Που είναι άψογος τακτικά και είναι παίκτης που είναι χρήσιμος σε τέτοια παιχνίδια. Ερχεται από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις και τις έχουμε βρει. Μας λείπει, όπως μας λείπει και ο Πέλκας που δε μπορεί να μας δώσει αυτό που μας δίνει όταν είναι έτοιμος στο 100%».

Επειδή ως παίχτης, έχει δώσει σημαντικούς αγώνες με τον ΠΑΟΚ, για το αν είναι πιο εύκολο να προετοιμάζεται ως παίκτης ή ως προπονητής γι αυτά τα παιχνίδια: «Πολύ πιο εύκολο όταν είσαι ποδοσφαιριστής. Ακους τη τακτική, μαθαίνεις τι χρειάζεται η ομάδα και προετοιμάζεσαι. Το να είσαι προπονητής είναι διαφορετικό. Θέλει σκέψη, δουλειά, είναι δύσκολο όταν είσαι προπονητής. Δεν κανω κατι διαφορετικό απο άλλου. Κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο για να ετοιμάσουμε την ομάδα. Είναι σημαντικά και μία πρόκριση θα είναι ιστορική για την ομάδα. Το γνωρίζουμε αλλά αυτό δε μας φέρνει πίεση γιατί μέχρι τώρα έχουμε κανει καλό έργο. Από δω και πέρα ψάχνουμε το κάτι παραπάνω».

Για το αν υπάρχουν καλά ή όχι αποτελέσματα και το αν το 0-0 είναι καλό αποτέλεσμα: «Δε μπορείς ποτέ να προβλέψεις. Παίζουμε με μία Γερμανική ομάδα που έχει ένα ίδιο σύστημα, έχει ρυθμό και εμένα δε θα μου κάνει έκπληξη αν αλλάξουν κάτι αύριο, αλλά πιστεύω πως στα δύο αυτά παιχνίδια θα φανούν οι δυνατότητές μας, το που βρισκόμαστε ώς ομάδα».

Για το αν υπάρχει κάποιο σημείο που πρέπει να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ για να κάνει τη διαφορά (για παράδειγμα τακτικά) και για την ψυχολογία των παικτών του: «Είμαι σίγουρος πως οι παίκτες μου πιστεύουν στον εαυτό τους. Ξανατονίζω άλλα τα παιχνίδια με τον Αγιαξ, άλλα αυτά που έρχονται. Τότε είχαμε μικρό χρονικό διάστημα να προετοιμαστούμε κοντρα σε μια τοσο δυνατή ομάδα. Υπήρχαν πολλοί καινούριοι παίχτες που δεν γνώριζαν τι είναι ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα και οι παίκτες γνωρίζονται, ξέρουν ότι η Τούμπα θα είναι γεμάτη, ξέρουν την ατμόσφαιρα, αύριο θα έχουμε 12 και 13 παίκτες αν χρειαστεί. Εγω αυτό που τους περιμένει το έχω ζήσει και καταλαβαίνω και αύριο θα δώσουμε το 100%».

Για το αν είναι και μια προσωπική πρόκληση οι αγώνες με τη Σάλκε που θα κάνουν πιο διάσημο Ευρωπαϊκά το όνομα του: «Σκέφτομαι μόνο την ομάδα».

Για την γεμάτη Τούμπα: «Εγώ ξέρω τι περιμένω από τον κόσμο. Περιμένω αυτό που γίνεται σε όλα τα παιχνίδια και πιστεύω αύριο θα γίνει το ίδιο. Θα στηρίξουν την ομάδα και θα μας δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω που θα χρειαστεί η ομάδα. Γιατί αυτοί ξέρουν καλά πότε η ομάδα χρειάζεται στήριξη για όσο κρατάει το παιχνίδι, τα 90 ή 95 λεπτά».

Διαβάστε ακόμη...