Ο πρώτος "τελικός" της χρονιάς!

Πέφτει σήμερα (8/12) η αυλαία της φάσης των ομίλων του Europa League, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στην Τούμπα την Σλόβαν Λίμπερετς!
Ο πρώτος "τελικός" της χρονιάς!

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 18:00, ίδια ώρα με το παιχνίδι της Κάραμπαγκ με τη Φιορεντίνα, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τοn OTE Sports και θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξή του, από τη σελίδα μας...

Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του που ο ΠΑΟΚ θα παλέψει για την πρόκριση στη φάση των "32" στο τελευταίο του παιχνίδι, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ

Ο Ίβιτς μιλώντας για την αναμέτρηση τόνισε: "Είναι το τελευταίο μας παιχνίδι στον όμιλο, ελπίδες για πρόκριση υπάρχουν για τρεις ομάδες, εκτός της Φιορεντίνα, η οποία έχει προκριθεί, εμείς αυτό που θέλουμε είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και βέβαια να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο παιχνίδι μεταξύ Καραμπάγκ και Φιορεντίνας. Ελπίζουμε ότι μια νίκη δική μας θα είναι αρκετή για να προκριθούμε. Προετοιμαζόμαστε γι' αυτό, είμαστε όλοι μαζί και προσπαθούμε αυτές τις τρεις μέρες να συγκεντρωθούμε για το παιχνίδι που έρχεται και πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε και να είμαστε εμείς αυτοί που θα προκριθούν στην επόμενη φάση"  

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους, μετά από παραμονή τριών ημερών στο ξενοδοχείο και στο αρχικό σχήμα αναμένεται να βρεθούν οι: Γλύκος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Τσίμιροτ, Κάνιας, Πέλκας, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης, Κάμπος, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη της τελευταίας στιγμής στις θέσεις του τερματοφύλακα και του παρτενέρ των Τσίμιροτ -Κάνιας!

Διαιτητής του σπουδαίου παιχνιδιού ορίστηκε ο Άγγλος Andre Marriner, βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Simon Beck και Harry Lennard. Eπιπρόσθετοι βοηθοί οι επίσης Άγγλοι Robert Madley και Kevin Friend. Χρέη τέταρτου διαιτητή θα κάνει ο Edward Smart, ενώ παρατηρητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γάλλος Hervé Piccirillo.

* Τα σενάρια πρόκρισης...

Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τη Σλόβαν και η Κάραμπαγκ τη Φιορεντίνα, τότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στους 10. Σε αυτό το σενάριο, μετρούν -αρχικά- τα παιχνίδια μεταξύ των τριών. Η Κάραμπαγκ θα είναι πρώτη καθώς στα μεταξύ μας ματς θα έχει εννιά βαθμούς, ενώ ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα θα πάνε στη διαφορά των γκολ, αφού θα έχουν από 4 βαθμούς (στα μεταξύ των τριών παιχνίδια)

Ο ΠΑΟΚ έχει συνολικό συντελεστή τερμάτων (στα ματς με Φιορεντίνα - Κάραμπαγκ) 2-5, ενώ η ιταλική ομάδα 7-4 στα αντίστοιχα δικά της (είχε νικήσει 5-1 την Καραμπάγκ στο Αρτέμιο Φράνκι).

Αν ο ΠΑΟΚ αναδειχτεί ισόπαλος, τότε θέλει ήττα της Κάραμπαγκ για να περάσει σαν δεύτερος, με πρώτη τη Φιορεντίνα.

Αν τα δύο ματς της τελευταίας αγωνιστικής βγούνε Χ, τότε η Φιορεντίνα θα είναι πρώτη, ΠΑΟΚ και Καραμπάγκ θα ισοβαθμήσουν στους 8 βαθμούς, αλλά οι Αζέροι υπερτερούν καθώς έχουν κερδίσει και στα δύο μεταξύ μας παιχνίδια.

Υπάρχει και η απευκταία περίπτωση ήττας μας από τη Σλόβαν και της Κάραμπαγκ από τη Φιορεντίνα, οπότε σε ισοβαθμία Σλόβαν - Κάραμπαγκ - ΠΑΟΚ, η Σλόβαν θα έχει 7 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ 3 και η Κάραμπαγκ 7, περνάει η Σλόβαν που υπερτερεί της Κάραμπαγκ!

Θυμίζουμε πως σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας (από 10 βαθμούς δηλαδή), πρώτο κριτήριο είναι οι βαθμοί στα μεταξύ μας παιχνίδια, στη συνέχεια η διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια αυτά και τέλος η καλύτερη επίθεση σε αυτά τα ματς .

Διαβάστε ακόμη...