Τρομοκράτης στο Ζάγκρεμπ! (pics-vds)

Σαν σήμερα στις 15/12/2010, ο Δικέφαλος πέταξε στους "32" του Europa League στέλνοντας τους υπερόπτες Κροάτες της Dinamo Zagreb στο καναβάτσο, με γκολάρα του Σαλπιγγίδη!
Τρομοκράτης στο Ζάγκρεμπ! (pics-vds)

Ένας πολύ καλά διαβασμένος ΠΑΟΚ έδωσε την απάντηση που έπρεπε στον αλαζόνα και υπερόπτη Χαλίλχοτζιτς κερδίζοντας για δεύτερη φορά τη Δυναμό στο παγωμένο Ζάγκρεμπ με 0-1 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 60ό λεπτό της αναμέτρησης.

Έτσι ο Δικέφαλος φώναξε «παρών» στην κλήρωση για τους 32 που έγινε εκείνη την Παρασκευή στην Ελβετία, κόντρα στα προγνωστικά κάποιων ειδικών που τον θεωρούσαν ξεγραμμένο...

Μία μέρα νωρίτερα λεωφορείο που μετέφερε συνοπαδούς από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο δέχτηκε επίθεση από οπαδούς της τοπικής ομάδας με πέτρες, πυρσούς και μολότοφ...

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα με Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ στην άμυνα, Γκαρσία και Βιτόλο αμυντικό δίδυμο ενώ στα χαφ ξεκίνησαν οι Βιεϊρίνια- Φωτάκης και Σαλπιγγίδη με αιχμή του δόρατος τον Στέφανο Αθανασιάδη, Το 4-2-3-1 το είδαμε σε κάποια σημεία του παιχνιδιού να μετασχηματίζεται σε 4-4-2 με Σαλπιγγίδη και Κλάους επιθετικό δίδυμο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ επηρεασμένος από το βαρύ τερέν αλλά και το κρύο που επικρατούσε, φάνηκε να έχει προβλήματα απέναντι στη Δυναμό που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και απείλησε σε 1-2 περιπτώσεις την εστία του Χαλκιά με καλύτερη αυτή του 29ου λεπτού όταν ο Πάμπλο Κοντρέρας έσωσε την εστία διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ στη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου απείλησε ουσιαστικά μόνο με τον Αθανασιάδη στο 5' και από εκεί και πέρα περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο, με τους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας μας να πρωτοστατούν σε αυτήν την υπερπροσπάθεια...

Στην επανάληψη όμως η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε αφού η ομάδα μας αφενός δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν την εστία μας κλείνοντας πανέξυπνα όλους τους διαδρόμους και παράλληλα είχε το νου της ξεκάθαρα στο χτύπημα στην αντεπίθεση. Έτσι στο 60ό λεπτό ιδανικός συνδυασμός Σαλπιγγίδη - Αθανασιάδη έφερε τον πρώτο σε θέση βολής να σουτάρει δυνατά με το αριστερό και να ανοίγει το σκορ!!!

Το γκολ αυτό αποδείχτηκε αρκετό για την ομάδα μας που στο υπόλοιπο του παιχνιδιού όχι μόνο δεν απειλήθηκε αλλά αν ήταν λίγο πιο προσεκτική θα μπορούσε να είχε κλειδώσει την πρόκριση με ένα δεύτερο γκολ και να μας χαλαρώσει πολύ πριν ο Άγγλος σφυρίξει τη λήξη του αγώνα.

Oι συνθέσεις των ομάδων:

Dinamo Zagreb: Kelava, Cufre, Tonel, Barbarić, Etto (76΄ Kramaric) - Badelj, Calello (57΄Rukavina) - Sammir, Ademi (68΄Slepicka ) - Tomečak, Beqiraj

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο, Σαλπιγγίδης (68' Ελ Ζαρ), Φωτάκης (90' Μπαλάφας ), Βιεϊρίνια και Αθανασιάδης ( 82΄ Φιλομένο )

{gallery}2011/EuropeLeague/DynamoVsPaok{/gallery}

.............................................................

Δηλώσεις Μάκη Χάβου ...

Πανευτυχής εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τη λήξη του παιχνιδιού στο Μαξιμίρ.

"Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθούσαμε μόνο να υπερασπιστούμε την εστία μας, δεχτήκαμε πίεση αλλά αντιδράσαμε σωστά. Στο δεύτερο μέρος είχαμε τον έλεγχο και κάναμε εμείς το παιχνίδι με αποτέλεσμα να έρθει και το γκολ, ενώ θα μπορούσαμε να διευρύνουμε το σκορ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μου στους ποδοσφαιριστές μου και να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον πρόεδρο της ομάδας".

Για το αν ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του: "Ασφαλώς είναι η μεγαλύτερη και πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου τόσο σαν ποδοσφαιριστής όσο και σαν προπονητής."

Για την κλήρωση της Παρασκευής: "Θα παίξουμε με σοβαρότητα, όποιος αντίπαλος κι αν μας τύχει. Εγώ, σαν προπονητής δεν μπορώ να κοιτώ τις εμπορικές ομάδες. Με όποιον και να πέσουμε θα είναι μεγάλη υπόθεση ότι βρισκόμαστε στους 32 του Europa League."

Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη: "Έπρεπε να ανέβει ψυχολογικά και αυτό γιατί ο Δημήτρης αγαπάει την ομάδα, είναι πάνω από όλα ΠΑΟΚτσής."

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει να αγωνιστεί άνοιξη στην Ευρώπη από το 1974: "Αυτό ακριβώς δείχνει το πόσο σημαντική είναι η επιτυχίας μας. Θα κυνηγήσουμε ακόμη περισσότερες από εδώ και πέρα στην Ευρώπη."

Για την αλλαγή του Σαλπιγγίδη μόλις στο 60': "Δεν την ζήτησε ο παίκτης , απλά έτσι έκρινα εγώ ότι έπρεπε να κάνω εκείνη τη στιγμή. Ήθελα να ενισχύσω την ομάδα στον άξονα."

..............................................................

Περισσότεροι από 1.000 οπαδοί του «Δικέφαλου», παρά το προχωρημένο της ώρας, περίμεναν στο υπομονετικά «Μακεδονία» την αποστολή της ομάδας που επέστρεψε με την πρόκριση στις αποσκευές της, έχοντας πιο πριν κερδίσει 1-0 τη Dinamo στο Zagreb.

Πάρτε μια γεύση από το τι έγινε στα videos που ακολουθούν...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...