Το μη χείρον βέλτιστον!

Για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος (0-0 )στην Τούμπα με τη Φιορεντίνα...
Το μη χείρον βέλτιστον!

Μπροστά σε 25.000 περίπου θεατές ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Κρέσπο – Τζαβέλλα – Βαρέλα – Μάτος, στα χαφ Τσίμιροτ – Κάνιας - Πέλκα και στην επίθεση Ροντρίγκες – Αθανασιάδη – Κάμπος.

Σίγουρα η επιλογή του Πέλκα προκάλεσε έκπληξη, καθώς είχε πάρα πολύ καιρό να ξεκινήσει σε παιχνίδι και προτιμήθηκε αντί του Μπίσεσβαρ που τελευταία έδειχνε σε καλή κατάσταση. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ένα δυνατό παιχνίδι με καλό ρυθμό αλλά χωρίς τελικές! Ο Δικέφαλος προσπάθησε να παίξει κυρίως από τις πτέρυγες, χωρίς όμως να μπορέσει να γίνει απειλητικός για την εστία του Ταταρουσάνου.

Η καλύτερη στιγμή του 45λεπτου ανήκε στους Ιταλούς, όταν στο 26' μετά από σέντρα που βγήκε από τα αριστερά, ο Μπαμπακάρ από κοντά σούταρε, αλλά ο Γλύκος με το στήθος απέκρουσε. Η αδυναμία του ΠΑΟΚ στο δημιουργικό κομμάτι από τον άξονα ήταν φανερή και η ομάδα σε 45 λεπτά είχε να επιδείξει όλο κι όλο ένα καλό μακρινό σουτ του Πέλκα, στο 39' το οποίο μπλόκαρε ο πορτιέρο των Ιταλών.

Γκρίνια έφεραν στην κερκίδα κάποιες αποφάσεις του Σλοβένου ρέφερι που έδειξε διάθεση να παίξει Φιορεντίνα. Συμπερασματικά από το πρώτο μισό του παιχνιδιού αυτό που άρεσε ήταν το πάθος των περισσοτέρων παικτών μας, οι οποίοι στις προσωπικές μονομαχίες τα πήγαν καλά...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε μουδιασμένα στην επανάληψη και στο 52ο λεπτό είχαμε δύσκολη επέμβαση του Γλύκου σε σουτ του Μπαμπακαρ, η φάση ξεκίνησε από λάθος του Πέλκα!

Στο 57ο λεπτό, διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Μπήκαν Κρέσπο - Σάκχοφ, στις θέσεις των Κάμπος – Πέλκα, με το σύστημα να γίνεται 3-5-2 με Τζαβέλλα – Βαρέλα – Κρέσπο στην άμυνα, Λέοβατς – Τσίμιροτ- Σάκχοφ – Κάνιας – Μάτος στα χαφ και μπροστά Κλάους - Ροντρίγκες

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο δημιουργικό κομμάτι προβλημάτιζε πάρα πολύ, δεν έβγαιναν με τίποτε μπαλιές στους επιθετικούς, την ώρα που και οι Ιταλοί σε αυτό το κομμάτι δεν έπειθαν. Κοντά στο 80' η Τούμπα ξύπνησε για τα καλά, έδωσε ώθηση στην ομάδα που βγήκε περισσότερο στην επίθεση και στο 84ο λεπτό, χάθηκε τεράστια ευκαιρία με τον Ροντρίγκες, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μετά από μπαλιά του Λέοβατς, με τον Ταταρουσάνου να μπλοκάρει εύκολα το αδύναμο σουτ του! Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο ματς!

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να ζητάει πέναλτι στην τελευταία φάση του ματς, όταν γύρισμα του Ροντρίγκες βρήκε σε χέρι αμυντικού! Ο ρέφερι μπορούσε να δώσει πέναλτι, αλλά δεν το έκανε! 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (57' Σάκχοφ), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (79' Τιάμ), Κάμπος (57' Κρέσπο). 

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Ροντρίγκες, Μπαντέλι, Κάλινιτς, Αστόρι, Ολιβέρα, Σαλτσέδο (74' Μπερναντέτσκι), Βαλέρο, Μπάμπακαρ (76' Τέγιο ), Τόμοβιτς, Ίλισιτς (62' Σάντσες).

........................................................

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Φιορεντίνα στη σέντρα

10ο λεπτό: Διάθεση να παίξουν επιθετικά δείχνουν και οι δύο ομάδες

15ο λεπτό:  Κίτρινη στον Μάτος για διαμαρτυρία! Στην αρχή της φάσης υπάρχει φάουλ του Μπαμπακαρ στον Κάνιας που δε δόθηκε

Ο Σλοβένος κόραξ παίζει με πρόθεση τους Ιταλούς από το 1'!!!

24ο λεπτό: Έχει ανεβάσει την απόδοσή του ο ΠΑΟΚ και πιέζει

26ο λεπτό: Μεγάλη επέμβαση του Γλύκου με το στήθος (!!!) σε κοντινό σουτ του Μπαμπακαρ

35o λεπτό: Κίτρινη στον Ροντρίγκες, αυστηρή!!!36ο λεπτό: Κίτρινη στον Κάλινιτς39ο λεπτό: Καλό σουτ του Πέλκα, μπλόκαρε ο Ταταρουσάνου 40ό λεπτό: Σουτ του Βαλέρο μπλόκαρε ο Γλύκος45ο λεπτό: Κίτρινη στον Ίλισιτς ΗμίχρονοΞεκίνησε η επανάληψη, χωρίς αλλαγή ο ΠΑΟΚ50o λεπτό: Σουτ του Μπαντέλι άουτ52ο λεπτό: Μεγάλη επέμβαση του Γλύκου σε σουτ του Μπαμπακαρ, η φάση ξεκίνησε από λάθος του Πέλκα! 54ο λεπτό: Κίτρινη σε Κλάους Ροντρίγκες (Φιορεντίνα)

Ετοιμάζεται ο Σάκχοφ να μπει στη θέση του Πέλκα

57ο λεπτό: Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Μπαίνουν Κρέσπο - Σάκχοφ, στις θέσεις των Κάμπος - Πέλκα

60ό λεπτό: Σουτ του Μάτος άουτ

Μοιάζει με 3-5-2 το σύστημα του ΠΑΟΚ, με Τζαβέλλα - Βαρέλα - Κρέσπο στην άμυνα

62ο λεπτό: Σάντσες στη θέση του Ίλισιτς

66ο λεπτό: Κίτρινη στον Σάκχοφ

71ο λεπτό: Γύρισμα του Ροντρίγκες, δεν ακολούθησε συμπαίκτης του

74ο λεπτό: Μπερναντέτσκι στη θέση του Σαλτσέδο

76ο λεπτό: Τέγιο στην θέση του Μπαμπακαρ

79ο λεπτό: Τιάμ στη θέση του Αθανασιάδη84ο λεπτό: Τεράστια ευκαιρία ο Ροντρίγκες, μόνος με τον Ταταρουσάνου μετά από μπαλιά του Λέοβατς!!!!! Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο ματς3 λεπτά οι καθυστερήσεις93ο λεπτό: Κίτρινη στον ΒαρέλαΤέλος, με τον ΠΑΟΚ να ζητάει πέναλτι στην τελευταία φάση του ματς, όταν γύρισμα του Ροντρίγκες βρήκε σε κολλημένο χέρι αμυντικού!

...........................................

To pregame της αναμέτρησης

20:35 Έφτασαν στο γήπεδο οι αποστολές των ομάδων και λίγο αργότερα οι παίκτες έκαναν την πρώτη αναγνωριστική βόλτα στο γήπεδο

21:00 Έγινε γνωστή η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, που ακούει στο όνομα Δημήτρης Πέλκας

21:15 Γλύκος και Μπρκιτς βγήκαν για ζέσταμα, την ώρα που η Τούμπα σιγα σιγά γεμίζει

Από την 19άδα τελικά κόπηκε ο Φακούντο Περέιρα...

21:25 Μέσα σε αποδοκιμασίες βγήκαν οι Ιταλοί για προθέρμανση και τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε ο ΠΑΟΚ

Διαβάστε ακόμη...