Facts & Figures για το Άγιαξ-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει στο κλίμα της μεγάλης αναμέτρησης στο Amsterdam Arena κόντρα στον Άγιαξ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.
Facts & Figures για το Άγιαξ-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background της αναμέτρησης, στατιστικά από την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα σε ολλανδικές ομάδες και τα πρόσωπα που συνδέουν ιστορικά τις δύο ομάδες.

#Η μοναδική προηγούμενη συνάντηση του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ ήταν πάλι για τα προκριματικά του Champions League, έξι χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2010.

#Οι δύο ισοπαλίες εκείνης της κόντρας, στις 28 Ιουλίου 2010 στην Ολλανδία με σκορ 1-1 (13' Σουάρες – 72' Ίβιτς ) και την Τούμπας με 3-3 (16' Βιεϊρίνια, 56' Σαλπιγγίδης, 88' Ίβιτς – 48' Σουάρες, 50' Ντε Γιόνγκ, 55' Λίνγκρεν) έδωσαν την πρόκριση στην ομάδα του Άγιαξ και ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο Europa League. Εκείνη τη σεζόν ο Δικέφαλος έφτασε μέχρι την φάση των 32 της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.
Χρυσός Χορηγός | Sportingbet.gr μοναδικές προσφορές στους αγώνες του ΠΑΟΚ.

#5 άνθρωποι έχουν συνδέσει την καριέρα τους και με τις δύο ομάδες. Οι Χέντιβγκες Μαντούρο και Ντάνι Χούσεν έχουν παίξει και στις δύο ομάδες, ενώ ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ξεκίνησε στις ακαδημίες του Αίαντα χωρίς να παίξει ποτέ στην ομάδα του Άμστερνταμ. Απο εκεί και πέρα ο Άρι Χάαν, ως παίκτης είχε μία σπουδαία καριέρα με τους Ολλανδούς και στην συνέχεια κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ενώ κοινό σημείο αναφοράς είναι και ο Φρανκ Άρνεσεν.

#Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει αντιμετωπίσει πέντε φορές τον Αίαντα χωρίς να καταφέρει να πανηγυρίσει την νίκη. Έπαιξε κόντρα στον Άγιαξ μία φορά με την φανέλα της Εράκλες, μία με της Ντε Γκράαφσαπ και τρεις με της Φέγενορντ.

#Παρότι ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στα κύπελλα Ευρώπης από την δεκαετία του '60, μόλις τον Νοέμβριο του 2000 αντιμετώπισε ομάδα από την Ολλανδία. Στις 23 Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς, ηττήθηκε με 3-0 στο Αϊντχόφεν, όπως και στον επαναληπτικό της 7ης Δεκεμβρίου με 1-0 στην Τούμπα, σε αναμετρήσεις για το Κύπελλο UEFA.

#Ακριβώς την επόμενη σεζόν ο Δικέφαλος βρήκε πάλι μπροστά του την Αϊντχόφεν για τον 3ο γύρο του κυπέλλου UEFA και αυτή τη φορά επικράτησε με 3-2 στην Θεσσαλονίκη, αλλά στην ρεβάνς ήρθε ο αποκλεισμός, καθώς γνώρισε ήττα με 4-1.

#Ακολούθησαν τα ματς με την Αλκμάαρ τον Σεπτέμβριο του 2004 για τον 1ο γύρο του κυπέλλου UEFA, όπου πάλι οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση με νίκη 3-2 στην Τούμπα και 2-1 στην έδρα της.

#Την σεζόν 2009-10 για τα προκριματικά του Europa League ο ΠΑΟΚ απέκλεισε αρχικά την νορβηγική Βαλερένγκα, πριν βρει μπροστά του την Χέρενφεν, από την οποία αποκλείστηκε με δύο ισοπαλίες.

#Την τελευταία φορά που συναντήθηκε ο ΠΑΟΚ με ομάδα από την Ολλανδία ήταν το 2013-14, μόνο που αυτή τη φορά ήταν για την φάση των ομίλων του Europa League και οι δύο ισοπαλίες κόντρα στην Αλκμάαρ, βοήθησαν τον Δικέφαλο να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού και να αγωνιστεί στους "32" της διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη...