"Να βγάλουμε ομαδικό εγωισμό"

Ο Βλάνταν 'Ιβιτς στις δηλώσεις του τόνισε πως ο ΠΑΟΚ πήγε στο Άμστερνταμ για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα...
"Να βγάλουμε ομαδικό εγωισμό"

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον αν υπάρχει πίστη στην ομάδα: "Πιστεύω πως υπάρχει, γιατί όταν έχεις μπροστά σου έναν αντίπαλο όπως είναι ο Άγιαξ, έχεις δύο παιχνίδια, δουλέψαμε σκληρά, όλες αυτές τις μέρες και πριν μάθουμε τον αντίπαλο κάναμε προετοιμασία, οι παίκτες είναι σίγουροι ότι θα είναι συγκεντρωμένοι 100% ο καθένας από αυτούς αύριο. Είναι το πρώτο παιχνίδι, ξέρουμε ότι υπάρχουν δύο παιχνίδια πρέπει να είμαστε έξυπνοι στον αγωνιστικό χώρο και να βγάλουμε τον ομαδικό εγωισμό που μπορεί να μας οδηγήσει εκεί που θέλουμε εμείς"

Για το αν η τύχη χρωστάει κάτι στον ΠΑΟΚ: "Κοιτάξτε δεν το βλέπω όπως το βλέπετε εσείς και ζείτε τις τελευταίες μέρες, δεν έχει καμια σχέση η ομάδα μας η φετινή με αυτήν που είχαμε πριν από 6 χρόνια, ούτε η ομάδα του Άγιαξ μπορεί να είναι η ίδια διοργάνωση. Είναι παιχνίδια για την ίδια φάση, αλλά είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε διαφορετικά και αυτό το παιχνίδι είναι κάτι που αυτοί οι παίκτες που θα αγωνιστούν αύριο και αυτοί που θα είναι στον πάγκο και μπορεί να βοηθήσουν στο επόμενο παιχνίδι, το βλέπουνε ξεχωριστά. Δεν αισθάνομαι ότι μας χρωστάει κάτι η τύχη. Και να περνούσαμε εκείνη τη χρονιά και αύριο θα θέλαμε τη νίκη όπως και ο αντίπαλός μας"

Για το αν η ομάδα είναι έτοιμη από πλευράς φυσικής κατάστασης στο 100% για ένα τέτοιο παιχνίδι: "Πιστεύω ότι είναι, δεν νομίζω πως και η άλλη ομάδα είναι πιο έτοιμη από εμάς. Όλες οι ομάδες σε αυτήν την περίοδο που βρισκόμαστε τώρα δεν είναι έτοιμες στο 100%. 'Οσο περνάνε τα παιχνίδια τόσο και οι ομάδες είναι πιο έτοιμες. Αυτό που ισχύει για εμάς ισχύει και για τους άλλους για αυτό το χρονικό διάστημα, όπως σας είπα δουλέψαμε σκληρά, μπορώ να πω ότι είναι έτοιμοι αλλά εννοείται ότι δεν είναι στο ζενίθ, αυτό που περιμένουμε στο μέλλον"

Για το αν υπάρχει κάποιο αγωνιστικό στοιχείο του Άγιαξ που θέλει να σταματήσει: "Σίγουρα υπάρχει, αλλά εννοείται πως δεν θα σας το πω τώρα εδώ"

Για το αν χρειάζεται να πει πολλά ο προπονητής στους παίκτες απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο: "Ιδιαίτερα όταν παίζεις με ομάδες όπως είναι ο Άγιαξ, σίγουρα χρειάζεται να πεις στους παίκτες αυτά που ζητάς από τους ίδιους στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορείς να περιμένεις να βγούνε έξω και να παίξουνε μόνοι τους. Υπάρχει στο ποδόσφαιρο και η τακτική και κάποια στοιχεία τα οποία αν δεν μιλήσεις και δεν τους πεις μπορεί εύκολα να χαθούνε. Για αυτό το λόγο είναι πάρα πολύ σημαντική η ομίλία, πάρα πολύ σημαντικά πράγματα θα εξηγήσεις στους ίδιους παίκτες, θα συζητήσεις μαζί τους πολλές φορές, ίσως έχουνε κάποιες ερωτήσεις πολύ χρήσιμες και μπορείς πριν το παιχνίδι να τους εξηγήσεις και να τους πεις αυτά που τους μπερδεύουν. Μπορεί να υπάρχουν κάποια πράγματα στη διάρκεια του παιχνιδιού, στις στημένες φάσεις που είναι πολύ σημαντικά και γνωρίζετε πως στο ποδόσφαιρο πολλές φορές οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κρίνουν το αποτέλεσμα. Και αυτές τις λεπτομέρειες πρέπει να προσέξουμε"

Για το αν έχει αποφασίσει για το πλάνο του και αν θα τον επηρεάσουν οι απουσίες του Άγιαξ: "Δεν επηρεάζεται το πλάνο το δικό μου, ο Άγιαξ έχει πολλούς καλούς παίκτες και σίγουρα σε κάθε θέση έχει 2-3 παίκτες που μπορούνε να μπούνε όποτε τους χρειάζεται η ομάδα. Τους έχουμε δει, περιμένουμε με 1-2 μάξιμουμ αλλαγές από αυτά που περιμένουμε θα είναι η αρχική ενδεκάδα, έχουμε πληροφορίες για όλους τους, έχουμε δουλέψει τις προηγούμενες μέρες όπως είπε και ο Στέφανος και στο αγωνιστικό κομμάτι ετοιμάσαμε αυτό που θέλουμε να δούμε αύριο"

Για την 25 θέση της λίστα της ΟΥΕΦΑ: "Έχουμε αποφασίσει και έχουμε δηλώσει τον Φακούντο Περέιρα, αυτός θα είναι ο 25ος, δεν τον έχουμε δηλώσει πριν γιατί κατά την άποψή μου δεν είναι ο παίκτης που του ταιριάζει το παιχνίδι εδώ και αφήσαμε τρεις μέρες μήπως γίνει κάτι που δεν περιμέναμε και θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε"

Αν είχε την επιλογή να διαλέξει ανάμεσα στο να σκοράρει ο ΠΑΟΚ ή να μη δεχτεί γκολ, δήλωσε: "Σίγουρα θα διάλεγα να σκοράρουμε, αλλά και να σκοράρεις καλό είναι να μη χάσεις το παιχνίδι"

Αν πιστεύει πως το αυριανό αποτέλεσμα θα δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ: "Σίγουρα θέλω να γίνει έτσι, αλλά δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει αύριο. Ήρθαμε εδώ να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, ξέρουμε ότι υπάρχει 2ο παιχνίδι και αυτό θα έχουμε στο μυαλό μας για το αυριανό παιχνίδι. Κάτι που εννοείται πως όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ θέλουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα που μπορεί να μας κάνει εύκολη τη ρεβάνς"

Για το αν αισθάνεται πως η μοίρα του χρωστάει κάτι (κουφός ήταν αυτός που ρώτησε;): "Έχω απαντήσει σε αυτό, δεν χρειάζεται να πω ότι μου χρωστάει κάτι, κάποιος ποτέ. Και όταν ήμουν παίκτης και τώρα που είμαι προπονητής, ξέρω ότι για να πάρεις θετικό αποτέλεσμα, να κερδίσεις το παιχνίδι πρέπει να δουλέψεις σκληρά στο γήπεδο, δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει αν δεν βοηθήσεις μόνο σου τον εαυτό σου. Από αυτό ξεκινάω και αυτό είναι κάτι που μπορώ να πω. Και επειδή για 2η φορά με ρωτήσατε για τον μοιραίο παίκτη, τα καλά τα ξεχνάτε, πάντα θυμάστε τα χειρότερα, αυτά που δεν ήταν καλά, αλλά εντάξει έχουμε συνηθίσει"

Για τις σκέψεις του για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι σαν προπονητής: "Είναι κάτι καινούριο, πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στη θέση που είμαι, δε μπορώ να πω ότι έχω κάποιο ιδιαίτερο άγχος, το βλέπω όπως τα παιχνίδια που είχαμε στο παρελθόν, είχαμε και στα play offs δυνατά παιχνίδια, αυτό είναι διαφορετικό παιχνίδι, πρώτο παιχνίδι φετινό, όπως ζητάω συγκέντρωση από τους παίκτες, χρειάζεται και από εμένα, αυτό προσπαθώ να κάνω και να βγάλω την καλύτερη 11άδα και την καλύτερη τακτική για το αυριανό παιχνίδι"

Για το αν ήθελε να είναι ποδοσφαιριστής και να παίξει στο ματς με τον Άγιαξ: "Έχει τελειώσει πριν 4 χρόνια ο ποδοσφαιριστής Ίβιτς, σταμάτησε εκεί, δεν έχει πια καμία σχέση σαν ποδοσφαιριστής. Από τότε που  σταμάτησα να παίζω επαγγελματικά δεν με τραβάει καθόλου να βγω και να παίξω. Είμαι τέτοιος άνθρωπος, που όταν τελειώνω κάτι. το τελειώνω. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που και σήμερα γουστάρουν να παίζουν μεταξύ τους, εγώ είμαι από την άλλη πλευρά. Έκανα αυτό που έκανα επαγγελματικά τόσα χρόνια και από τη στιγμή που σταμάτησα δεν παίζω ποδόσφαιρο άλλο πια"

Διαβάστε ακόμη...