Το who is who του Λούμπος Μίχελ

O πρώην διεθνήw Σλοβάκος διαιτητής, Λούμπος Μίχελ, βρίσκεται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ...
Το who is who του Λούμπος Μίχελ

Η προσθήκη του έγινε μετά από εισήγηση του Ιβάν Σαββίδη. Ο 47χρονος Μίχελ ήταν από τους κορυφαίους διαιτητές της FIFA και μετά το τέλος της καριέρας του, δούλεψε στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο Μίχελ άρχισε τη διεθνή καριέρα του το 1994, συμμετείχε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2002 και του 2006, ενώ θα έπραττε το ίδιο και για τη διοργάνωση του 2010. Παρότι είχε προγραμματίσει διάλειμμα τριών μηνών λόγω προβλημάτων υγείας, έδωσε το "παρόν" στο Euro 2008. Στο παρελθόν έχει διευθύνει 50 παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ, μεταξύ των οποίων δύο ημιτελικούς, καθώς και τον τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ του 2003 μεταξύ της Πόρτο και της Σέλτικ, όπως επίσης και τον τελικό του Champions League του 2008 μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι..

Έχει πτυχίο εκπαιδευτικού και είναι μία από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες στην πατρίδα του. Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακίας και μιλάει αγγλικά, ρώσικα, γερμανικά, πολωνικά και φυσικά σλοβάκικα.

Ένα πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα υποχρέωσαν τον Λούμπος Μίχελ να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει πρόωρα την καριέρα του ως διαιτητής. Το συγκεκριμένο πρόβλημα τον ταλαιπωρούσε επί σειρά ετών. Το διάστημα της αποθεραπείας, το οποίο μπορεί να έφτανε και τους τέσσερις μήνες, θα τον άφηνε μακριά από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και με το φόβο της υποτροπής αποφάσισε να "κρεμάσει τη σφυρίχτρα του".

Διαβάστε ακόμη...