Εν μέρει δικαίωση

Πήρε θέση η Super League, όλα θα κριθούν στο CAS.
Εν μέρει δικαίωση

Εν μέρει αποτελέσματα δείχνει να έφερε η στάση του ΠΑΟΚ στη σημερινή συνεδρίαση της Superleague, αφού ως ένα βαθμό οι αρμόδιοι αλλά και οι ομάδες αποδέχθηκαν το δίκαιο του αιτήματος του Δικεφάλου, βάσει του οποίου η απόφαση του CAS θα κρίνει ποιός εν τέλει θα θεωρηθεί πως τερμάτισε πρώτος στα play off και συνεπώς θα κερδίσει την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Απο τη μεριά τους, οι υπεύθυνοι του Δικεφάλου (Βρύζας, Μπίρδας, Μαυρομάτης) στάθηκαν στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, με την ανυπαρξία τριτοβάθμιο ανεξάρτητου οργάνου και έκαναν τις σχετικές καταγγελίες. Καθώς μάλιστα συζητήθηκε η άμεση δημιουργία τέτοιου οργάνου, εκ νέου αντίδραση των ιθυνόντων του ΠΑΟΚ αφορούσε τις συνθήκες υπό τις οποίες θα γίνει κάτι τέτοιο και ζήτησαν τη διαβούλευση επί του σχεδίου.

Γέλια προκαλεί η στάση των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, οι οποίοι ίσως και για πρώτη φορά στα χρονικά κράτησαν κοινή γραμμή, αποτελώντας μάλιστα και τις μόνες ομάδες που είχαν άποψη για το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας.

Βεβαίως, οι μεν του... ΟΣΦΠ κανείς δεν ξέρει ως τι πήραν το λόγο, αφού πιθανή ανατροπή της βαθμολογίας, δεν τους επηρεάζει...

Μετά την πλυαναμενόμενη σημερινή συνεδρίαση, η απόφαση που συντάχθηκε και εκδόθηκε, είναι η εξής :

«Αποφάσεις Δ.Σ. Super League 30/5/2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ αλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εκπρόσωπος της Super League στην τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 6 Ιουνίου 2014, ή σε τυχόν επαναληπτική, ορίζεται ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης και αναπληρωτής αυτού, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος.

2/ Επικυρώθηκε ομόφωνα η βαθμολογία των αγώνων κατάταξης (Play Off) αγωνιστικής περιόδου 2013-2014. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ SKODA Ξάνθη ζήτησαν η επικύρωση να γίνει με την επιφύλαξη της επικείμενης απόφασης του CAS επί της προσφυγής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Διευκρινίζεται ότι η Super League θα σεβαστεί την όποια απόφαση του CAS.

3/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League ΟΠΑΠ (Κ20, Κ17 & Κ15) αγωνιστικής περιόδου 2013 – 14.

4/ Η Super League αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί όπως ο αγώνας μπαράζ (play out) μεταξύ της ΠΑΕ SKODA Ξάνθη και της 3ης ομάδας της Football League διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου 2014, σε γήπεδο που έχει χρησιμοποιηθεί κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 από ομάδα της Super League.

5/ Η κλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Ιουλίου 2014 και ώρα 9:00 μ.μ. στο αθλητικό κέντρο ΔΑΪΣ. Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί Διοικητικό Συμβούλιο και αρχαιρεσίες για την εκλογή προέδρου και αναπληρωτή προέδρου της Super League».

Διαβάστε ακόμη...