Υποψήφιος περιφερειάρχης ο Σαββίδης

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στις επικείμενες εκλογές.
Υποψήφιος περιφερειάρχης ο Σαββίδης

Ο Σαββίδης, βλέποντας την απίστευτη ολιγωρία των αρχών στα καυτά θέματα που απασχολούν τον Δικέφαλο (προπονητικό και χρέη), αποφάσισε μετά από σύσκεψη με συνεργάτες του να κατέβει στην πολιτική σκηνή και να γίνει αυτός ρυθμιστής των θεμάτων που κολλάνε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αλλά και σε απίθανους αστάθμητους παράγοντες...

Ασφαλώς ο ομογενής επιχειρηματίας προβαίνοντας στην κίνηση αυτή, ποντάρει πολλά τόσο στο έντονο ποντιακό στοιχείο της Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και στον κόσμο του ΠΑΟΚ, που πρέπει να τον στηρίξει, αν θέλει να δει να προχωράνε τα θέματα που προαναφέραμε.

Μπορεί να μην προέρχεται από πολιτικό τζάκι, όμως η ενασχόλησή του με τα κοινά στη Ρωσία, είναι σοβαρό εφόδιο για τον μεγαλομέτοχο της ασπρόμαυρης ΠΑΕ. Οι αντίπαλοί του. Ο Σαββίδης εκλέχτηκε μέλος της Νομοθετικής Βουλής της Περιφέρειας του Ροστόφ, το 1998 και το 2003. Το 2003, εκλέχτηκε επίσης ως βουλευτής στη Ρωσική Δούμα. Στη συνέχεια, και στη διάρκεια εκείνης της βουλευτικής του θητείας, διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και Φόρων της Ρωσίας.

Το 2007, επανεκλέχθηκε ως βουλευτής στη Δούμα, με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Στην ίδια βουλευτική περίοδο, υπηρέτησε ως μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων, στην οποία ήταν υπεύθυνος των διαβουλευτικών σχέσεων με το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ ήταν και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ρωσολευκορωσικής Ένωσης. Τιμήθηκε το 1999 από τη Ρωσική Ομοσπονδία με το παράσημο «Για την προσφορά προς την Πατρίδα» ΙΙ βαθμού και το 2003 με το Παράσημο Τιμής. Έχει λάβει επαίνους από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, τον Πατριάρχη Πάσης Ρωσίας, το νομάρχη της περιφέρειας του Ροστόφ και το δήμαρχο του Ροστόφ στον Ντον.

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του θα γίνει μετά το παιχνίδι με τον γάβρο.

Διαβάστε δηλώσεις του ίδιου, καθώς και ένα δημοσίευμα που επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω, ΕΔΩ   

Διαβάστε ακόμη...