Όργιο ρουσφετιών

Την ώρα που ο Σαββίδης παρακαλάει να .... πληρώσει και να κάνει αθλητικό κέντρο δείτε τι νομοθετείται για χατίρι άλλων ομάδων!
Όργιο ρουσφετιών

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει  για την "Αγιά Σοφιά" και το "Καραϊσκάκης". Βάζει στη ζυγαριά τα δυο γήπεδα και τα ρουσφέτια σε Κόκκαλη και Μελισσανίδη!!!!

Διαβάζω αυτές τις μέρες τα σχόλια για τον Σταύρο Καλαφάτη και γελάω. Για την τροπολογία-φωτογραφία, σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ. Που δίνει τη δυνατότητα στις Περιφέρειες "να χρηματοδοτούν, εν όλω, ή εν μέρει, την κατασκευή αθλητικών έργων, που ανήκουν σε ερασιτεχνικά σωματεία".

Το εικοσάρικο εκατομμύρια του Σγουρού για το γήπεδο της ΑΕΚ συν επτά εκατομμύρια για την ανακατασκευή της Λεωφόρου. Δηλαδή, εκεί που ο Καλαφάτης με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο πίνανε τον εσπρέσο τους στο καφενείο της Βουλής τους ήρθε η φαεινή ιδέα να χώσουνε αυτή την τροπολογία στο νομοσχέδια για τα "υδατορέματα". Για να εξυπηρετήσουνε τον Μελισσανίδη κι επειδή κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα, τον Αλαφούζο για τη Λεωφόρο;

Τα ρουσφέτια των βουλευτών και των υπουργών έχουνε όριο. Να το πούμε λαϊκά, ταβάνι. Πλαφόν. Τέτοιες μεγάλες δουλειές κανονίζονται από τους από πάνω. Άλλωστε το σχετικό νομοσχέδιο έχει υπογραφές οκτώ υπουργών. Από τον Στουρνάρα, μέχρι τον Χρυσοχοΐδη. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για πρωτοβουλία, ούτε για αυθαιρεσία κάποιου Σταύρου Καλαφάτη. Όταν είναι να γίνει τέτοιο ρουσφέτι στον Μελισσανίδη, θα το κάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Να ξέρει, δηλαδή, και σε ποιον έχει την υποχρέωση. Σε ποιον χρωστάει το ευχαριστώ.

Υπουργοί και βουλευτές στην κοινοβουλευτική δημοκρατία (της Ελλάδας) είναι για να εκτελούν εντολές. Να υπογράφουν και να ψηφίζουν, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο Μελισσανίδης, άλλωστε, έχει φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο, που δεν καταδέχεται να σηκώσει το τηλέφωνο και να ζητήσει τον Καλαφάτη.

Από τη μια έχεις τρεις-τέσσερις αθλητικές εφημερίδες του Ολυμπιακού να φωνάζουνε κι από την άλλη τη μία της ΑΕΚ, ότι τα ίδια και χειρότερα είχαν γίνει με το Καραϊσκάκης. Κι εδώ, μάλιστα, πρέπει να πούμε ότι στον τομέα της επικοινωνίας, ο Μαρινάκης κερδίζει τον Μελισσανίδη εκατό-μηδέν.

Το Καραϊσκάκης στον Κόκκαλη

Στον Ολυμπιακό έχουν να λένε ότι "εμείς φτιάξαμε το γήπεδο, με δικά μας λεφτά, χωρίς να πάρουμε από το κράτος μια δραχμή. Τρίχες κατσαρές . Ή μάλλον αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι το οικόπεδο δόθηκε σκανδαλωδώς στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Ο χώρος του Καραϊσκάκης ανήκε στην ΕΟΑ. Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός, με την σειρά του, το παραχώρησε για 49 χρόνια στην Θρύλος ΑΕ. Δηλαδή στον Κόκκαλη. Ο οποίος Κόκκαλης, στη συνέχεια, πούλησε το μισό Καραϊσκάκης στον Λαυρεντιάδη και το άλλο μισό στον Μαρινάκη.

Κι αν τα βάλεις κάτω και τα ζυγίζεις, το οικόπεδο του Καραϊσκάκης το 2000 άξιζε πολλά περισσότερα λεφτά από το εικοσάρικο της Περιφέρειας, για το γήπεδο της ΑΕΚ.Το οποίο γήπεδο, βέβαια, δεν θα έχει καμιά σχέση με την ΑΕΚ. Στην Δικέφαλος ΑΕ θα ανήκει. Η ερασιτεχνική ΑΕΚ, μάλιστα, για να βοηθήσει το έργο έχει παραιτηθεί από το ποσοστό που θα δικαιούται από τις εισπράξεις. Ο Μελισσανίδης, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι αφού ο ίδιος (ή ο γιος του ) θα βάλει 10 εκατομμύρια, δεν θα έχει την πλειοψηφία της Δικέφαλος ΑΕ. Δεν θα είναι, δηλαδή, δικό του το γήπεδο, όπως το Καραϊσκάκης ήταν του Κόκκαλη.

Αυτό, όμως, μένει να το δούμε. Πως δηλαδή θα διαμορφωθεί η μετοχική σύνθεση της Δικέφαλος ΑΕ, σε συνδυασμό με το δάνειο που κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση, κάποια πλειοψηφία θα υπάρχει. Η οποία θα έχει τη δυνατότητα, για τον άλφα ή βήτα λόγο, να πουλήσει το γήπεδο όπως έκανε ο Κόκκαλης.

Τυφλός ο οπαδός, μπροστά στο όραμα

Σίγουρα για τον κόσμο της ΑΕΚ το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένα όνειρο ζωής. Αυτό που θα σημαίνει και την ουσιαστική ανάστασή της. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο οπαδός είναι τυφλός. Βλέπει το όραμά του και τους εχθρούς που θέλουν να του βάλουν εμπόδια. Τίποτα άλλο. Και στην περίπτωση του γηπέδου της ΑΕΚ σήμερα, όπως και στην περίπτωση του Καραϊσκάκης χθες, μιλάμε για ιδιωτικά γήπεδα. Τα περί "αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε ερασιτεχνικά σωματεία" όπως αναφέρεται στην τροπολογία είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Όταν ο Λαυρεντιάδης είχε δώσει 35 εκατομμύρια για το μισό Καραϊσκάκης, τα λεφτά δεν τα πήρε ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός, στον οποίο είχε παραχωρηθεί το οικόπεδο, αλλά ο Σ.Κόκκαλης. Έτσι τώρα και με την "Αγιά Σοφιά". Αν αύριο, κάποια στιγμή, αλλάξει χέρια η Δικέφαλος ΑΕ, η ερασιτεχνική ΑΕΚ δεν θα πάρει σέντσι.

Εδώ, βεβαίως, θα πρέπει να επισημάνουμε, πόσο γρήγορος είναι ο Γιάννης Σγουρός. Από πέρυσι τον Ιούνιο πήρε απόφαση σαν Περιφέρεια, για τα 20 εκατομμύρια για το γήπεδο της ΑΕΚ, όπως και για τα 7,5 εκατ. για τη Λεωφόρο. Χωρίς να έχει το δικαίωμα! Χωρίς να ανήκει στις αρμοδιότητές του! Κι επειδή μια τέτοια απόφαση είναι 100% παράνομη, χρειάστηκε η τροπολογία Καλαφάτη για να νομιμοποιηθεί. Όπως έχω κουραστεί να επαναλαμβάνω, μιλάμε για συνθήκες και πρακτικές Κολομβίας. Να διαφημίζει ο Σγουρός εδώ και δέκα μήνες μια παράνομη χρηματοδότηση. Να γίνεται συζήτηση και αντιπαράθεση με την Ρένα Δούρου και κανείς να μην έχει πάρει χαμπάρι ότι η απόφαση για τα 20 εκατομμύρια είναι αέρας στη διπλή.

Δεν το κατάλαβαν ούτε οι δημοσιογράφοι. Ότι η περιφέρεια είχε εγκρίνει μια χρηματοδότηση παραμύθι-φούρναρης. Που για να νομιμοποιηθεί χρειάστηκε η τροπολογία Καλαφάτη. Και να μη ξεχνιόμαστε, όλα αυτά σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει κι έχει πτωχεύσει. Σε μια χώρα που τύποις ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε μια χώρα, που λειτουργεί με πρακτικές Κολομβίας.

Διαβάστε ακόμη...